Office renovation

An overview of projects, products and exclusive articles about office renovation

Project • By RooviceOffices

ROOVICE Office

Roovice recently relocated its office onto the 11th floor of a 55 year-old commercial building in Kannai, Yokohama. The previous location is set to be demolished soon, therefore we had to find an alternative working space for the company. Besides, the studio has been increasing its team lately, making us look for a more generous space. Akira Nakamura Roovice’s previous office was characterised by a domestic ambience with particular attention to spaces for employees to relax and rest. We reject the idea of a merely efficient and undistracting workplace: instead, we encourage everyone to take time for themselves and avoid stress at all cost. Akira Nakamura Akira Nakamura This project wanted to include diverse rooms mean... More

Project • By Conexus StudioOffices

Doctor Anywhere

Tech-led healthcare company Doctor Anywhere (DA) enlisted Conexus Studio to design and build their Singapore headquarters with the aims of implementing an innovative hybrid workplace strategy that would suit their growing team. A key priority was creating an environment where employees could thrive, fostering productivity, creativity and community among team members whether they're on-the-go or at locations across Southeast Asia. Kelvin Cuff The industrial-chic interior design utilises raw materials and exposed ductwork that give the office a gritty sensibility, while at the same time providing a blank canvas for the innovative work that happens there every day. This juxtaposition of the raw and refined, combined with its unobstructed... More

Project • By BergmeyerOffices

Boston Beer

A workplace redesign that truly complements a company and its people? Cheers to that! After creating two successful Tap Rooms serving their craft brewing innovations, we partnered with The Boston Beer Company again – this time to transform their corporate office. Boston Beer asked us to help them create a more cohesive office environment that would connect and showcase their brands while fostering community and collaboration in their home base. Caption The existing 50,000 SF workplace had a public corridor that physically divided the office into two sides, with walls and storefronts – and security barriers – separating them. Our design team overcame the inconvenient layout by eliminating the barriers and opening up... More

Project • By McIntosh Poris AssociatesOffices

Co.act

Co.act enlisted McIntosh Poris Associates (MPA) to design a welcoming open office that encourages walk-ins and “spontaneous social collisions.”  Housed on the ground floor of a building constructed in 1896, the design sensitively respects the historic fabric of the building by preserving and highlighting many original architectural elements through a contemporary renovation that references the past.  The design of Co.act focuses on spatial flexibility, offering users a mix of workspaces and amenities, while allowing opportunities for the space to adapt over time.  Open and private areas throughout provide a variety of zones for work and presentations.  Amenities include a pantry, a mother’s room, a bike... More

NewsNews • 16 Jan 2022

Playful atmosphere of Fuego Camina Conmigo Barcelona emphasizes art and creativity

On the third floor of a building located in the industrial neighbourhood of Gracia, Barcelona, the new headquarter office for creative advertising agency Fuego Camina Conmigo Barcelona offers a dynamic and multipurpose space where architecture and geometric forms take centre stage in a playful atmosphere that emphasizes art and creativity. The space also serves as a new showroom for the furniture brand SANCAL.  Salva Lopez The renovation project, which was undertaken by Isern Serra Studio, includes meeting rooms with support spaces including the kitchen, bathroom and storage, an agora zone for informal meetings and calls, and finally, a permanent work zone for 44 people.  Salva Lopez The interior space is divided accor... More

Project • By MUN ArchitectsOffices

Baksters Office

MUN Architects transforms a 4 story shophouse into a tech office.Located in the middle of the hectic city of Bangkok, Thailand. The typical low ceiling shophouse building has been reprogrammed and refurbished for Baksters. Started by emptying the building, removing some unwanted floor slabs, and keeping the original reinforced concrete post and beam structure. The timber walls are introduced as a buffer from the brick walls being used in the whole alley to create a sense of being enclosed by natural material. Soopakorn Srisakul The sequence of going into the building has been reorganized.The first floor is the main dining area for staff. It can also be used for parties or events. at the mezzanine floor, a meeting room and desks are li... More

NewsNews • 7 Sep 2021

RSAAW restore the headquarters of the Architecture Institute of British Columbia (AIBC) in Vancouver, BC

When Rafael Santa Ana Architecture Workshop (RSAAW) began the project of restoring the interior of the headquarters of the Architecture Institute of British Columbia (AIBC)  in Vancouver, Canada, they knew it would be a complicated process. Renovations, particularly in designated heritage buildings such as the AIBC, are daunting, typically involving a diverse group of stakeholders, significant red tape, and challenging fiscal and temporal constraints.   Michael Elkan The original building is a 1911 vintage steel and concrete build by A.A Cox. Since then it has undergone two renovations, one a full restoration to create a showcase 'green' building by sustainability pioneers Busby + Associates Architects and an additional... More

Project • By van der ArchitectsOffices

WoC Tokyo

This is a corporate interior project in a space that is not a typical office space. In a former gym the owner had inserted a second floor which was subdivided into long and narrow spaces. As the client took the whole floor we removed all these dividing walls and created one large connected, open space.  The design intend was to create a space that went beyond the purely functional requirements. Instead we focussed on the creation of a narrative in which the users of the space, the employees as well as visitors, would get a unique experience of this space. Removing the dividing walls allowed daylight to flow more uniform through the space. The larger space also provided for a wider variety of viewpoints. To keep this feeling of opennes... More

Project • By De VormOffices

De Vorm Office & Showroom

De Vorm's new headquarters celebrates the brand values in an ultimately functional and inviting destination for both employees and visitors. Workplace and showroom under one roofThe newly renovated location combines a showroom and an office in one building, emphasizing how De Vorm collection can blend into practically any context. On one side, it offers a comfortable and spacious workplace for the team. On another side, it's where architects and designers come for inspiration, and are able to explore the design possibilities of products to the fullest. Given that De Vorm offers furniture for both contexts, the design team decided to blur the lines between their workplace and showroom. As a result, many workplace areas received a welcoming... More

Project • By ShaarOfficeOffices

Yasha Electronic Office

The employer has owned property to gather all their branches which due to the circumstances has been located all around the city. Therefore, four different functions (showroom, research and development space, workshop, restroom) should be designed with the least changes in the existing building in a way that can be used as soon as possible.  In accordance with the current situation, salon and middle hall and one of the bedrooms with access to the hall allocated to the showroom. And another bedroom has been considered as the research and development room. With a slight change and the conversion of the building’s patio into an access corridor, the other three bedrooms were connected so that a suitable workshop space was created wi... More

Project • By Number TEN Architectural GroupOffices

Number TEN Architectural Group Office Renovation

This renovation set out with the goal to improve the client and employee experience while enhancing the internal team processes to serve clients better. The design team set out to create a new open work environment where all staff can better work together, collaborate, and support each other.                     Workstations are streamlined and internal teams are grouped together by expertise to promote knowledge sharing and teamwork. The new space is warm, inviting, and stimulating for enhancing creativity. Staff can present ideas more effectively and impactfully, while offering clients and guests better insights into our creative process and c... More

Project • By McIntosh Poris AssociatesOffices

The Factory at Corktown

McIntosh Poris Associates was responsible for the renovation and restoration of an existing 19th-Century wood timber and masonry building into a modern office for Ford Motor Company’s self-driving business unit.  Originally planned for Buhl Sport Detroit, the building was purchased by Ford during construction to house Ford’s self-driving business unit and attract fresh talent as part of the company’s commitment to enhancing Detroit’s Corktown neighborhood.  McIntosh Poris Associate’s design concept was to bring back the building’s original form and retain as much of the historic character as possible while meeting Ford’s requirements.  Justin Maconochie Justin Maconochie Th... More

Project • By Kevan Hoertdoerfer ArchitectsPrivate Houses

SKY RESIDENCE

The residence built above 301 King St. is more strikingly contemporary than most anything built in downtown Charleston in recent memory. The steel, wood and glass home is designed to maximize views of the surrounding historic district and provide a mix of quality indoor and outdoor spaces that help define the urban home.   The air rights for the project, above an existing 2 two story 19th century building, is over the Apple Store and Blue Ion-- a digital marketing agency. The new structure is perched atop the rear of the building and minimally visible from the historic shopping district of King Street. Split in two volumes, the residence rests on 18 slender steel columns, plus a central I-beam through the spaces below placed during i... More

Project • By Ghafari AssociatesOffices

Ford's Conversion of Unused Mall to Offices

In recent years, Ghafari has worked closely with Ford Motor Company on a series of office renovation projects throughout the Dearborn area, an effort that aligns with the automaker's commitment to "shaping the future" by enhancing work environments for their team members. Collaborating closely with Ford stakeholders, we have designed spaces that foster teamwork, drive innovation, and support the latest technology. As a part of their strategic plan, Ford decided to lease and renovate a retail space (a former Lord and Taylor department store and shopping mall wing totaling 237,500 SF) and convert it into a commercial office accommodating 1,200 engineering and development employees. We were tasked with providing comprehensive architecture, en... More

Project • By Solomon Cordwell Buenz (SCB)Offices

IMC

IMC, an international technology-driven trading firm, selected SCB to design their 60,000- square-foot office renovation and expansion at Willis Tower in Chicago. SCB’s design approach focused on creating a new workplace to motivate employees and promote IMC’s forward-thinking culture, which emphasizes collaboration and innovation. SCB’s design supports these principles with a variety of informal meeting spaces for group work with ample writeable surfaces, such as conference room walls, for idea sharing and problem solving.   The design team also found innovative ways to embrace the structural challenges of the building. The exposed ceilings, columns, and large trusses are now attractive elements and intentional asp... More