Xipai Jinsha

Puri Lighting Design as Lighting Design

Xipai Jinsha Lighting Project is located in Qingyang District, Chengdu, Sichuan.

 

The design is determined to create the lifestyle of the chief canyon art of the Xipai Jinsha. The peach blossom-like tour plot runs through the traffic flow.

 

It was narrow at first, just enough to pass through. After several tens of steps, the way led to vast spaciousness.

 

Inspired by the valley, a winding, pure white narrow corridor space is opened up at the entrance to attract people. The lighting uses buried lamps with white light to project the wall, expressing the surface texture of the convex and concave staggered layers on the wall, but the simple and clean technique presents the richest landscape details. With the bending and turning of the wall, there will be a strong contrast between light and dark at night, and the level is rich.

 

Goodly farms, fair ponds and mulberry and bamboo thickets were to be seen everywhere.

 

Passing through the long and narrow entrance, you can suddenly see the landscape and reach the tranquil waterscape area like a peach blossom garden. The lighting focuses on the traffic line. Using contrasting techniques, abandoning the road surface lighting and treating the bridge-water junction, it can still lead out the movement of the park at night. Turn light and dark, and reverse thinking makes more interesting and flexible thinking for the night scene of the park.

 

The lighting in the exhibition area focuses on the lighting at the entrance, using point-shaped light sources to illuminate the staggered grid, grasping the most important design language of architectural design to express night lighting. Linear downlights are applied to the cornices around the building, one can be perfectly embedded in the lamps, and the other is to ensure the brightness of the surrounding of the building, and enhance the brightness for the transparent lighting effect.

 

The model area lighting still continues the architectural language, starting from the building blocks and details, linear lights are used to outline the architectural transition, and small buried lights are used to shape the details of the curtain wall grille. The light color of 3000K warm yellow contrasts with the entrance, giving the owner a warm sense of belonging.

 

Journey to the water's end, stay to watch the cloud rise. What the Jinpai Xisha gives people is the aesthetic art presentation like moving clouds and flowing water. Through the art of architecture, it presents the quiet life deep in the canyon to the world.

Featured Projects
Latest Products
News
Top 10 Trending Glazed Office Partitions
12 Aug 2022 Specification
Top 10 Trending Glazed Office Partitions

Glazed office partition systems respond to the essential needs oftoday’s workplaces. Transpare... More

Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More