Urban Valley -- Yanlord Arcadia Shanghai
Holi

Urban Valley -- Yanlord Arcadia Shanghai

TROP : terrains + open space as Landscape Architects

This project has been positioned, upon entrustment, to create a public commercial district that is different from the traditional fully-enclosed community. As planned, the commercial district will connect the Jiangpu Park in the south and the riverside greenbelt in the east to create an urban valley with infinite possibilities for residents here and nearby to explore, with retreated boundary walls.

photo_credit Holi
Holi

The landscape design has inherited the design language that is consistent with the architectural design. On that basis, scaling and gradient changes are conducted on the landscape design to build connection between the interior and exterior, and to form a spatial layout which has the square externally and the courtyard internally, through refinement and modern interpretations of natural spaces, such as woodlands, mountain streams, and valleys, to achieve immersive commercial space experience that is both unique and natural.

photo_credit Holi
Holi

Project exposition:

The project consists of the exhibition center and the water bar along the street. The architectural design itself has included a great variety of vigorous spaces, but due to the complexity of functional demands, how the landscape should integrate the staggering spaces together in accordance with all functional requirements has become the focus of this project.

photo_credit Holi
Holi

Woodland

Since the woodland is next to the park, this design attempts to extend the urban park to the site to form a multilayered three-dimensional urban valley. The firefighting access which previously went through the site directly is adjusted to be a curve, thus enabling the site leads up to a woodland from different angles. Two types of urban furniture are revolving around the linear square settings.

photo_credit Holi
Holi

The level differences have formed the visual interaction as well as an interesting correlation between the sight and the viewers. The second floor is a garden shared by district residents. On the other side of the garden is a private garden that allows residents to enjoy the close interaction with the natural world. Residents can experience the charm of seasonal plants here to alleviate their stress at city life.

photo_credit Holi
Holi

Brook

The brook is a main entrance for the commercial district. The scale is purposefully narrowed down to form the alley space of the old Shanghai. We abstractly extract the natural element of “stream flowing in the valley” to design the encircling cascade water flowing device.  The cascade planting of the waterfall and cantilever forms an artistic installation for the main entrance.

photo_credit Holi
Holi

The falling angles can satisfy appreciation demands from four directions. This can not only highlight the recognizability of the project, but also improve the artistic perception of the whole district. An art exhibition hall full of the business vigor is created on the front part of this project.

photo_credit Holi
Holi

Mountain:

A tropical rainforest is adopted to form the view of the main flowline. The population flow is guided to the right. The stepping stones floating on the water surface of the tropical rainforest are reserved for visitors to experience going through the mountain. The mountain features small spaces.

Caption
Caption
Featured Projects
Latest Products
News
Top 10 Trending Glazed Office Partitions
12 Aug 2022 Specification
Top 10 Trending Glazed Office Partitions

Glazed office partition systems respond to the essential needs oftoday’s workplaces. Transpare... More

Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More