SS House

SS House

Architect
ARTSPAZIOS
Location
Sátão, Viseu, Portugal | View Map
Project Year
2014
Category
Private Houses
Artspazios

SS House

ARTSPAZIOS as Architects

Located in a residential area on the suburb of Sátão in Viseu. the house rises from a cluster of trees. The topography of the site allows the building to emerge from the ground through two volumes of concrete in the same direction as the slope.

photo_credit Artspazios
Artspazios

In these volumes the social area is developed, equipped with the necessary amenities, as well as a guest bedroom. A third volume, made of wood and concrete, appears at the top of the composition, whose elevation allows for greater scenic amplitude over the surrounding passage.

photo_credit Artspazios
Artspazios

The living room takes advantage of the overlapping volumes by defining a double ceiling height shared with the stairs that provide access to the upper floor. There you will find a shared bathroom, two bedrooms, one suite, an open concept office in the double height ceilings and a space dedicated to physical activities.

photo_credit Artspazios
Artspazios

The entire volume is based on a concrete platform at the threshold level whose limit is blurred by the water mirror.

Caption
Caption
Caption
Caption

Material Used:
1. Facade cladding: Concrete + Deck, Ripado Lunawood 45x45mm, Banema 
2. Flooring: Concrete
3. Doors: Wood
4. Windows: Cor Vision, Cortizo
5. Interior lighting: Waterproof LED strip, Entre Led
6. Interior furniture: Furniture by Entre Design
7. Add more if available Piscina de construção tradicional em betão, Prodofibra

Project Credits
Architects
Product Spec Sheet

ElementBrand
WindowsCortizo
Concrete + Deck, Ripado Lunawood 45x45mmBanema
Waterproof LED stripEntre Led e Design
Piscina de construção tradicional em betãoProdofiber
Product Spec Sheet
Windows
Cor Vision sliding by Cortizo
Concrete + Deck, Ripado Lunawood 45x45mm
by Banema
Waterproof LED strip
Piscina de construção tradicional em betão
Featured Projects
Latest Products
News
Under the Willow Tree by Objekt Architechten provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting
14 May 2022 News
Under the Willow Tree by Objekt Architechten provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting

In the middle of the countryside at the highest point of the village of Ninove, Belgium, an existing... More

Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets and revitalizes an existing industrial building in Milan
14 May 2022 News
Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets and revitalizes an existing industrial building in Milan

In Milan, Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets an existing industri... More

Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture
14 May 2022 News
Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture

Located in the Alpine region of Madesimo, Italy, Baita MV by Luconi architetti comprises an extensio... More

OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube
13 May 2022 News
OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube

Rem Koolhaas sees the Taipei Performing Arts Center as close as they have ever been to defining a ne... More

Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa
12 May 2022 News
Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa

In Nonthaburi, Thailand, Casa de Alisa by Stu/D/O Architects is defined by the material and structur... More

Sakinaw Lake House celebrates the beauty of Canada’s Sunshine Coast
12 May 2022 News
Sakinaw Lake House celebrates the beauty of Canada’s Sunshine Coast

Located on the Sunshine Coast of British Columbia, Sakinaw Lake House by WOVEN Architecture and Desi... More

David Chipperfield complete renovation of Venice’s Procuratie Vecchie on the Piazza San Marco
12 May 2022 News
David Chipperfield complete renovation of Venice’s Procuratie Vecchie on the Piazza San Marco

In 2017, David Chipperfield’s Milan studio won the commision for the renovation of the Procura... More

A dynamic new bus stop for Santiago de Compostela serves as both a building and viewpoint
11 May 2022 News
A dynamic new bus stop for Santiago de Compostela serves as both a building and viewpoint

This new bus station in Santiago de Compostela sees the concept of building merge with that of a vie... More