Solo Crudo
Fabrizio Sansoni

Solo Crudo

Studio GAMP as Architects

Solo Crudois a place for those who want to take care of themselves with raw food, an experience that proves a proper awareness in maintaining the beneficial and nutritional properties of the ingredients.


The restaurant, located in the business district of Milan, is an aesthetic interpretation of this philosophy, focusing on the processing of a harmonious architectural space.

With four wide glass windows open itself on a brand new part of the city and the BNP Diamond Tower, establishing with it a dialogue of reflections and visual interactions.

The color palette used inside starts from the green, expressing the “gentle cooking” attitude of the restaurant, and variates in the different hues of the furnishing and the colored paint strip on the wall that recall the classical boiserie. The ambient is enriched, enhancing the rawness nature, by the unpolished laminated surfaces of the filtering-wall between the kitchen and the lunchroom, by the weathering cor-ten steel coating of the accesses and the counter bench front panel, and by the color of the walls, a clear reference to the materiality of the concrete.


The lunch room is divided in three settings, continuous within each other, but with solutions that suggest a different way to live the place. The first one, by the entrance, has the counter as its focal point. A white marble slab on the top that is extending on one side, generating a dialogue of material and shadow contrasts with the cor-ten steel front panel.


In the second area, which is overlooking outside at the Diamond Tower building, an iron structure with wooden boxes containing objects and bottles is set behind a long couch with the small tables and the wide social table.


On the opposite side, the scenery is closed by a neon light composition about a playful theme, which add a bit of informality to the room. And custom made round and square tables with ceramic finish hand painted are arranged alternately in the space.


Milan is a constant source of inspiration, and the architectonic feature of the place is set to create a welcoming atmosphere, beautified by the selection of the furniture and the lightning.


Every detail of the restaurant contributes to enhance an exemplary of the nutritional well-being, carried on by the raw food serving, defining a sharp space able to adapt itself to the different moments of the day.


Material Used:

1. Pedrali - Chairs – Nemea 2820

2. Arrmet – Chairs – Strike

3. Catellani& Smith – lamps – Lederammanta

4. Catellani& Smith – lamps – Malagola

5. Mutina -ceramiccoating – Tex Olive

Read story in Italiano

Project Credits
Architects
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct name
lamps – LederammantaCATELLANI & SMITH
Chairs – Nemea 2820PEDRALI
ChairsArrmet srl
Wall tiles Mutina
Tex Olive
Product Spec Sheet
Chairs – Nemea 2820
Chairs
Wall tiles
Tex Olive by Mutina
Featured Projects
Latest Products
News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More

Studio Coplanar renovates a countryside house in a white and azure palette
5 Aug 2022 News
Studio Coplanar renovates a countryside house in a white and azure palette

Located in the countryside of downtown Brazil, Serrana House designed by Studio Coplanar is a 30-yea... More