Sa Tuna House

Sa Tuna House

Location
Sa Tuna cove, Spain | View Map
Category
Private Houses
Mauricio Fuertes
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Led floor lampCATELLANI & SMITH
Rugcc-tapis
ManufacturersKnoll
Platner Arm Chair, Platner Stool
Floor lampBOVER
Amphora
ManufacturersMiniforms
COLONY | Easy chair
ManufacturersWIENER GTV DESIGN
WAGASA

Product Spec Sheet
Led floor lamp
Rug
Manufacturers
Platner Arm Chair, Platner Stool by Knoll
Floor lamp
Amphora by BOVER
Manufacturers
COLONY | Easy chair by Miniforms
Manufacturers
WAGASA by WIENER GTV DESIGN

Sa Tuna House

The Room Studio as Interior Design and Decoration

Eclecticism and color take place in this house project where one of the main objectives was to obtain updated and renovated spaces.

In this 200 m2 house on the Costa Brava distributed over two floors and located in the Sa Tuna cove, a comprehensive redistribution of the interior of the house has been carried out, which was completed with the total Decoration and Styling project.

 

Project
For this second residence located in a privileged location, the main premise of the clients was the relocation of the interior spaces and the opening of spaces and quality of light. For this, it was decided to work with curved lines and organic shapes that provide greater amplitude to the narrower areas and avoid the harshness of their shapes. The range of materials was minimized by resorting to the same range of coatings and a single flooring throughout the house. In the water areas, other materials were used, accentuating their personality.

 

For the Decoration project, all the rooms were worked individually so that each one had its own identity but, at the same time, the harmony of the set was sought where the seal of its owners is transferred. It was decided to provide the house with the Mediterranean air it contains, providing chromatic accents and different textures, obtaining a natural and relaxed sophistication. The ground floor is intended for the day area and for meetings with friends and family. It has been designed in a diaphanous way, with the exception of a nucleus that brings together the facilities, staircase and courtesy toilet. The bay wall in the office area provides the entry of natural light and exceptional views of the landscape.

 

On the lower floor the most private area of the house is located, it has three rooms suites with incorporated bathrooms. At the same height, a leisure room has been created with a movie and music projector, a seating and recreation area and an exclusive bar cabinet. Given the orography of the plot, the roof is the main green area of the house. Thanks to a pergola made with a salvaged boat sail and the versatile and lightweight furniture arrangement, the roof terrace is highly versatile and can be enjoyed during the day, in the shade of the sail, and at night under the stars.

Read story in DeutschItalianoPortuguêsEspañol and Français

Featured Projects
Latest Products
News
Merk X revitalizes Amsterdam Zoo natural history building that was closed for 75 years
20 May 2022 News
Merk X revitalizes Amsterdam Zoo natural history building that was closed for 75 years

The neoclassical building was built between 1850 and 1855 to a design by Johannes van Maurik as a na... More

82,000 unique, hand-crafted tiles clad the new extension to Museum Arnhem by Benthem Crouwel Architects
20 May 2022 News
82,000 unique, hand-crafted tiles clad the new extension to Museum Arnhem by Benthem Crouwel Architects

In addition to restoring the original Museum Arnhem building, complete with characteristic historic... More

Estudio MMX interweaves open spaces throughout porous pigmented concrete villa
19 May 2022 News
Estudio MMX interweaves open spaces throughout porous pigmented concrete villa

A sequence of open spaces with a gradual degree of intimacy allow residents to move gently from the... More

Baumschlager Eberle Architekten’s Montagne du Parc demonstrates how concepts of sustainability can be implemented at an early stage of architectural completion
19 May 2022 News
Baumschlager Eberle Architekten’s Montagne du Parc demonstrates how concepts of sustainability can be implemented at an early stage of architectural completion

The largest project completed by Baumschlager Eberle Architekten in Europe to date, the new Montagne... More

Find products by looking at inspirational projects
18 May 2022 Inside Archello
Find products by looking at inspirational projects

Archello’s new Inspiration guide is the world’s first and largest reference guide with a... More

Artlist office design celebrates creativity while emphasizing work, efficiency, and collaboration
18 May 2022 News
Artlist office design celebrates creativity while emphasizing work, efficiency, and collaboration

For busy Israel-based technology company Artlist, designers Switchup created an office concept that... More

Experimental Co-Housing Denver project by Productora provides a compelling model for centrally located, low-cost housing
17 May 2022 News
Experimental Co-Housing Denver project by Productora provides a compelling model for centrally located, low-cost housing

Only a few miles from the downtown area of Denver, this experimental co-housing project by Productor... More

Baumschlager Eberle Architecten create an architectural statement for a natural setting in Alpe Furx
17 May 2022 News
Baumschlager Eberle Architecten create an architectural statement for a natural setting in Alpe Furx

On a sloping site in the Austrian ski resort of Alpe Furx, this holiday and leisure development by B... More