Restaurant Subenshi

Restaurant Subenshi

Architect
FERREIRA ARQUITETOS
Location
Aveiro, Portugal | View Map
Project Year
2019
Category
Restaurants
Photoshoot.pt

Subenshi

FERREIRA ARQUITETOS as Architects

The Subenshi restaurant’s owner, in Aveiro, challenged us to intervene in the existing catering space of one of the dining rooms. The existing space was already considered, by its clients, of excellence, due to its quality and presentation, which turned this project even more demanding. We wanted to improve the atmosphere and comfort of the dining room, and still preserve its identity. There was a bar area in the room’s lower bound, which didn’t work, and was later converted to a restoration zone, with a U-shaped bench with the purpose of boosting its utility. We offered continuity to the existing roof, and built a “Moliceiro” that seemed to make perfect sense given the presence of the Ria canals, in Aveiro. At the top of the room the entire wall surface was covered with moss and a full-width mirror with hidden lighting, meant to magnify and reflect the recreated atmosphere. When it comes to the furniture planning, some of the existing sofas were replicated, but we designed the structure of the tables and respective tops with an equal finish to the one used to the boat, creating a connection between both. Taking into account the needs of logistical support to the employees’ service, a counter was added to the entrance area of the room, which welcomes its clients and defines this new space. The quality of this project would never have been possible without the support of Broomstick, Beetlewood and CASCI.

Read story in Português

Featured Projects
Latest Products
News
Blanchette Architectes revamp an old carpet factory into a vibrant office space
18 Aug 2022 News
Blanchette Architectes revamp an old carpet factory into a vibrant office space

A well-known Montreal-based firm, Blanchette Architectes renovated an old factory building for an in... More

Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction
17 Aug 2022 News
Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction

Located in a typical Chinese village on the outskirts of Beijing, ‘Mixed house’ designed... More

Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility
17 Aug 2022 News
Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility

Located in the city of Antwerp in Belgium, Park + Ride designed by HUB is a large-scale public parki... More

Monologue Art Museum by Wutopia Lab offers an oasis free from worldly distractions
17 Aug 2022 News
Monologue Art Museum by Wutopia Lab offers an oasis free from worldly distractions

In Qinhuangdao, China, the Monologue Art Museum by Wutopia Lab opened on the park green of SEATOPIA... More

ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being
16 Aug 2022 News
ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being

Located in the heart of Valencia in Spain, Clinica Alejandria designed by ERRE Arquitectura is a pla... More

Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism
16 Aug 2022 News
Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism

Situated in the Hollywood Hills at the edge of a steep promontory, the private residence Bellgave by... More

Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade
15 Aug 2022 News
Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade

In Melbourne’s beachside suburb of St Kilda, the Victorian Pride Centre is the first purpose-b... More

Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument
15 Aug 2022 News
Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument

In 2017 the iconic Bauhaus work ‘Bundesschule Bernau,’ built by Bauhaus director Hannes... More