Quiet Compact Living

Location
West Jakarta, West Jakarta City, Jakarta, Indonesia | View Map
Project Year
2020
Category
Apartments
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Sanitary Aer
HPL AICA
LED Smart LightingBardi
Paint Dulux Australia
FlooringInovar Floor
Bathroom TilesSandimas

Product Spec Sheet
Sanitary
by Aer
HPL
by AICA
LED Smart Lighting
by Bardi
Paint
Flooring
Bathroom Tiles

Quiet Compact Living

Co in Collaborative Lab as Interior Architects

Co+in Collaborative Lab has reshaped a 27sqm apartment in the city of Jakarta, Indonesia, transforming two small rooms into a compact open plan studio.

 

The Client put a requirement to make the most of the limited floor space by knock down the partition and elevate the bed to the corner of the room, before commencing us.

 

Squeezed into the apartment are a foyer, full-size kitchen, a living-dining-guest area, wardrobe, storage room, and a queen-sized bed.

 

The design approached is to declutter the space with a chosen muted neutral palette material of white, grey, and wood, to evokes tranquility.

 

The space is equipped with a smart home system, combine with multifunctional storage cabinetry are doubled as stair for access to the bed area, the sofa is transformable as an extra bed, while the dining table is detachable from the TV cabinetry, allowing space-saving configuration.

 

The apartment is concentrated towards a fabricated elevated bed platform that consists of a wardrobe, stairs, big storage access underneath, With an open display cabinet that semi-concealed the bed area, crafting a mini gallery experience, which creates a boundary between the private and public area for the guest inside this micro-apartment.

 

The materials such as Horizontal wood grain on the bed platform helps to layer the minimalist space, the vertical grain and millwork details maximize the depth, whileAcid glass is used to hide bulky daily use items in the kitchen and electronics in the living area.

Featured Projects
Latest Products
News
Under the Willow Tree by Objekt Architechten provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting
14 May 2022 News
Under the Willow Tree by Objekt Architechten provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting

In the middle of the countryside at the highest point of the village of Ninove, Belgium, an existing... More

Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets and revitalizes an existing industrial building in Milan
14 May 2022 News
Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets and revitalizes an existing industrial building in Milan

In Milan, Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets an existing industri... More

Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture
14 May 2022 News
Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture

Located in the Alpine region of Madesimo, Italy, Baita MV by Luconi architetti comprises an extensio... More

OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube
13 May 2022 News
OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube

Rem Koolhaas sees the Taipei Performing Arts Center as close as they have ever been to defining a ne... More

Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa
12 May 2022 News
Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa

In Nonthaburi, Thailand, Casa de Alisa by Stu/D/O Architects is defined by the material and structur... More

Sakinaw Lake House celebrates the beauty of Canada’s Sunshine Coast
12 May 2022 News
Sakinaw Lake House celebrates the beauty of Canada’s Sunshine Coast

Located on the Sunshine Coast of British Columbia, Sakinaw Lake House by WOVEN Architecture and Desi... More

David Chipperfield complete renovation of Venice’s Procuratie Vecchie on the Piazza San Marco
12 May 2022 News
David Chipperfield complete renovation of Venice’s Procuratie Vecchie on the Piazza San Marco

In 2017, David Chipperfield’s Milan studio won the commision for the renovation of the Procura... More

A dynamic new bus stop for Santiago de Compostela serves as both a building and viewpoint
11 May 2022 News
A dynamic new bus stop for Santiago de Compostela serves as both a building and viewpoint

This new bus station in Santiago de Compostela sees the concept of building merge with that of a vie... More