PPI

PPI

Designer
Aura Office
Location
Vancouver, BC, Canada | View Map
Project Year
2022
Category
Offices
Russell Dalby
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Biophiliaby nature design
LightingMuuto
LightingObject Interface
FurnitureGlobal Furniture Group
Drift Lounge Table
Plastic LaminateFormica Group
Solid quartz surfaceCaesarstone

Product Spec Sheet
Furniture
Drift Lounge Table by Global Furniture Group
Plastic Laminate
Solid quartz surface

HOW OFFICE DESIGN CAN CREATE MEANINGFUL CONNECTIONS

Aura Office as Design + Build

PPI, a leading national insurance marketing organization with four decades of industry experience, was eager to modernize its offices nationwide and roll out a new design, beginning with its Vancouver location. They sought to update their 4,000-square-foot Vancouver office and create a welcoming, collaborative, and inspiring environment for internal staff, travelling staff, and drop-in advisors. The design strategy entailed creating an environment that fosters meaningful connections through a space that connects and inspires people. Through seamless design, meaningful connections were created in materials, lighting, and subtle way-finding elements.

photo_credit Russell Dalby
Russell Dalby

The floor plan exemplifies a forward-thinking, non-hierarchical office structure. The designers rearranged the offices and workstations so that collaborative workstations are on the exterior, giving all employees access to natural light. Furthermore, biophilic elements are introduced throughout the office to reduce stress and supply a soothing and relaxing environment. As a national company with offices across Canada, each location is subtly tailored to its respective region.

photo_credit Russell Dalby
Russell Dalby

Designers decided to distinguish the offices by including native plants from the office's location. Because this office is in Vancouver, designers incorporated ferns and other localized plants found in British Columbia. Above the reception desk, you will notice suspended lighting with preserved plants, and a lush biophilic wall leads you to the lunchroom and collaboration spaces. The completed project perfectly illustrates how a reimagined office created with seamless design can foster meaningful connections.

photo_credit Russell Dalby
Russell Dalby
photo_credit Russell Dalby
Russell Dalby

Read story in FrançaisEspañolPortuguês and Deutsch

Featured Projects
Latest Products
News
Renesa designs a Delhi eatery in a striking material palette of terrazzo and terracotta
2 Dec 2022 News
Renesa designs a Delhi eatery in a striking material palette of terrazzo and terracotta

Tucked in a former Indian restaurant in a premium shopping mall in Saket, Delhi, ‘Rosie and Ti... More

Top 10 residential table lamps
2 Dec 2022 News
Top 10 residential table lamps

Residential table lamps provide direct or indirect lighting to highlight areas of activity within la... More

Hidalgo Mira Arquitectura restore the historic Godelleta tower in Valencia, Spain
30 Nov 2022 News
Hidalgo Mira Arquitectura restore the historic Godelleta tower in Valencia, Spain

Estimated to be built between the period of 11th and 13th centuries, the Godelleta tower is a Buildi... More

Stilt Studios unveil prefab treehouse hospitality units overlooking the lush rice fields of Bali
30 Nov 2022 News
Stilt Studios unveil prefab treehouse hospitality units overlooking the lush rice fields of Bali

Set amidst the coastal village of Canggu, Treehouse Studios is Stilt studios' newest hospitality add... More

Sterck’s new showroom revives the glory of the industrial heritage of Aalst, Belgium
30 Nov 2022 News
Sterck’s new showroom revives the glory of the industrial heritage of Aalst, Belgium

Formerly a weaving mill repurposed into a Tupperware plastic factory and recently transformed into a... More

Casa TO by Ludwig Godefroy is an experiential retreat on Mexico's Pacific coast
30 Nov 2022 News
Casa TO by Ludwig Godefroy is an experiential retreat on Mexico's Pacific coast

Nestled amidst a land of golden sunsets, with unparalleled vistas of the sea, sand and cliffs, in La... More

Spaces & Design conceptualize stairs as a sculptural, interconnecting element in this Kolkata House
30 Nov 2022 News
Spaces & Design conceptualize stairs as a sculptural, interconnecting element in this Kolkata House

A split-level structure, in Kolkata, with a distinguishable floor plate and a unique spatial configu... More

Liknon by K-studio on the Greek island of Samos dissolves the traditional idea of a museum
30 Nov 2022 News
Liknon by K-studio on the Greek island of Samos dissolves the traditional idea of a museum

On the Greek island of Samos, Liknon by K-studio is an unconventional museum project celebrating Met... More