Patch

Patch

Designer
tWO Ltd
Location
London, United Kingdom | View Map
Project Year
2021
Category
Offices
Louise Adby
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Flooring: Bright blue vinylForbo Flooring Systems
Doors: black timber finishEGGER Wood-based materials
Interior furnitureHAY
Joinery by Level oak finishHowdens Joinery Co.
Flooring: Malting Wide Plank, European Natural OakTedd Todd

Product Spec Sheet
Flooring: Bright blue vinyl
Doors: black timber finish
Interior furniture
by HAY
Joinery by Level oak finish
Flooring: Malting Wide Plank, European Natural Oak

Patch

tWO Ltd as Designers

The challenge
Patch came to us with the task to create a different kind of co-working community. To create a space that would educate and support local businesses, a place for locals to come and work. A place where community is at its core. Set with the task of re-purposing a key historic building in the heart of Chelmsford city centre, it wasn’t without its challenges. The Columns and interesting ceiling details meant producing a space plan that worked functionally and with their business model was an extreme challenge that we had to overcome.

photo_credit Louise Adby
Louise Adby

The solution
Working closely with Patch we created a space plan that provided enough rent-able workspaces to suit their business model with most of the wooden floor retained and some additional wooden flooring being added to match, to suit the originally intended aesthetics. We amended the partitions to allow for a glazed join between the existing columns and the front glazing, this enabled users to see the column which was an important requirement of the listed building World Building consent application. Using the ground floor as the main entrance, we incorporated an event space into the rear area, with a full glazed front so passers-by could see inside to entice people into the space. We designed the entrance as a drop in display area for events to take place and local businesses to display products, whilst also being an additional break out/ hot desking area and retained a cafe area on the ground floor for members and the local community to utilize.

photo_credit Louise Adby
Louise Adby

What materials did you choose and why?
• Hard Wood Flooring – To match in with the existing solid wood flooring.
• Black Aluminum framed glazing – glazing allowed the light into the central hot desking area, keeping the space nice and open. Black was chosen to tie in with the industrial elements of the building. 
• Pops of colour through paint and the teapoint door units, to contrast against the existing materials (Dark wood flooring, brick exterior walls, wooden ceiling slats and black metal details).

Team:
Paloma Strelitz – Head of Product & Creative Director of Patch

photo_credit Louise Adby
Louise Adby
photo_credit Louise Adby
Louise Adby
photo_credit Louise Adby
Louise Adby
photo_credit Louise Adby
Louise Adby
photo_credit Louise Adby
Louise Adby

Material Used:
1. Flooring:
Tedd Todd – Malting Wide Plank, European Natural Oak
Forbo - Bright blue vinyl

2. Doors: 
Egger black timber finish

3. Interior Lighting:
Made by Hang – The Workshop Lamp

4. Interior furniture:  
Hay Furniture

5. Joinery by Level
Teapoint with a green (Egger) and oak (Howdens) finish

Read story in EspañolFrançaisPortuguêsDeutsch and Italiano

Featured Projects
Latest Products
News
Naso refurbishes an exemplary modernist structure as a hub for art and sustainable dining
27 Sep 2022 News
Naso refurbishes an exemplary modernist structure as a hub for art and sustainable dining

Located in the heart of Bosque de Chapultepec in Mexico City, Lago/Algo is a cultural hub managed an... More

Perkins&Will complete innovative São Paulo residential project inspired by Oscar Niemeyer and the Brazilian modernist movement
27 Sep 2022 News
Perkins&Will complete innovative São Paulo residential project inspired by Oscar Niemeyer and the Brazilian modernist movement

In São Paulo, global studio Perkins&Will have completed a impressive residential project... More

ACB living by Lighthouse is a dynamic Co-working space that activates the urban fabric
26 Sep 2022 News
ACB living by Lighthouse is a dynamic Co-working space that activates the urban fabric

Set within the small island town of Iki in the Nagasaki prefecture, Japanese firm Lighthouse designe... More

Forest House by Inblum Architects reflects the local spirit of the Lithuanian landscape
26 Sep 2022 News
Forest House by Inblum Architects reflects the local spirit of the Lithuanian landscape

Reflecting the local spirit and context, this reconstructed residential house in Lithuania’s P... More

Gravity vanishes and the unexpected emerges at new wellbeing extension by noa* network of architecture
26 Sep 2022 News
Gravity vanishes and the unexpected emerges at new wellbeing extension by noa* network of architecture

Following completion of their iconic cantilevered pool project in Hubertus, Olang, in 2016, noa* net... More

10 hotels with impressive sunbeds for a relaxing holiday
24 Sep 2022 News
10 hotels with impressive sunbeds for a relaxing holiday

Pools, daybeds and lounges make up the focal point for most hotels in summer destinations. The pool... More

Vibrant vistas and seamless edges define this pre-primary school in Gokak, India
22 Sep 2022 News
Vibrant vistas and seamless edges define this pre-primary school in Gokak, India

Built on a triangular-shaped piece of land in an existing educational campus in Gokak, Shreyas Patil... More

Along Romania’s Bistrita River, a new fish restaurant concept sits in subtle tandem with nature
22 Sep 2022 News
Along Romania’s Bistrita River, a new fish restaurant concept sits in subtle tandem with nature

Located in a context lacking strong visual elements, LOTCA by yellow office architecture is a new fi... More