Lift & Co’s Eclectic Toronto Office

Lift & Co’s Eclectic Toronto Office

Architect
Lebel & Bouliane
Location
Toronto, ON, Canada | View Map
Project Year
2019
Category
Offices
Doublespace Photography
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
FlooringForbo Flooring Systems
ChairHerman Miller
PD9117-WH/SV - PD9108-GH/BU - WS53224Kuzco Lighting
ManufacturersArticle
wallpaperRollout
TilesStonetile
Mare Arento, Black Sea, Pizzara Black, Whales No Knots

Product Spec Sheet
Manufacturers
Svelti chair, Embrace by Article
wallpaper
Tiles
Mare Arento, Black Sea, Pizzara Black, Whales No Knots by Stonetile

Lift & Co’s Eclectic Toronto Office

Lebel & Bouliane as Architects

Housed in the old offices of the Church of Scientology at John and Queen Streets in Toronto, the new headquarters of cannabis education and market research start-up Lift & Co is a dynamic tribute to their brand and social culture. Inspired by the company’s new brand identity, a relaxed and fresh take on Southern California Beach culture, Lebel & Bouliane crafted a dynamic and colourful office space that meets the diverse, and emerging needs of this fastgrowing industry leader.

photo_credit Doublespace Photography
Doublespace Photography
photo_credit Doublespace Photography
Doublespace Photography

Designed with a restrained budget, Lift & Co delivers a lot of design. A three-storey, stark white office space contrasts with the historical wood and brick structure of the existing building. The clean and quiet workspaces are punctuated with colourful social and collaboration spaces, and flanked with closed-door offices and private meeting rooms. Looping banquettes are a visually-grabbing motif throughout the space, making reference to the company’s new logo: the laughing ampersand. The same banquettes organize the otherwise regular volume, offering bleachers and seats for all-company meetings.

photo_credit Doublespace Photography
Doublespace Photography
photo_credit Doublespace Photography
Doublespace Photography

On the third floor, a large central social space with two areas of bleacher seating acts as an informal presentation and event space, facilitated by a bar and kitchen. Throughout the other two floors, quieter branded moments act as backdrops for filming and photographing social content. The resulting space is bright and dynamic, with ample room for Lift & Co’s growth and development.

photo_credit Doublespace Photography
Doublespace Photography
photo_credit Doublespace Photography
Doublespace Photography

The three colours used in the space — Coral, Emerald and Navy — act as informal way-finding tools, cueing staff and visitors to the moods of each space, from social to quiet and contemplative. Working with the client’s desire for natural plant materials, we partnered with a nursery to select robust and well-scaled planting and provide ongoing care.

photo_credit Doublespace Photography
Doublespace Photography

Material Used :

Furniture 
1. Bludot: Swole - Medium
2. Article: Embrace - SKU480
3. Allermuir: Axyl
4. Structube: Livia
5. Herman Miller: Sayal Chair
6. Article: Svelti - SKU11624
Lights 
1. Kuzco: LP10456
2. Delta: Boxy XL R
3. A-Line: ATFF7610-3060-90WH
4. Kuzco: PD9117-WH/SV
5. Kuzco: PD9108-GH/BU
6. Kuzco: WS53224
Floor 
1. Surecrete: Pigmented Polyurethane
2. Burmatex - The Sullivan Source 

Read story in EspañolFrançaisDeutschPortuguês and Italiano

Featured Projects
Latest Products
News
Naso refurbishes an exemplary modernist structure as a hub for art and sustainable dining
27 Sep 2022 News
Naso refurbishes an exemplary modernist structure as a hub for art and sustainable dining

Located in the heart of Bosque de Chapultepec in Mexico City, Lago/Algo is a cultural hub managed an... More

Perkins&Will complete innovative São Paulo residential project inspired by Oscar Niemeyer and the Brazilian modernist movement
27 Sep 2022 News
Perkins&Will complete innovative São Paulo residential project inspired by Oscar Niemeyer and the Brazilian modernist movement

In São Paulo, global studio Perkins&Will have completed a impressive residential project... More

ACB living by Lighthouse is a dynamic Co-working space that activates the urban fabric
26 Sep 2022 News
ACB living by Lighthouse is a dynamic Co-working space that activates the urban fabric

Set within the small island town of Iki in the Nagasaki prefecture, Japanese firm Lighthouse designe... More

Forest House by Inblum Architects reflects the local spirit of the Lithuanian landscape
26 Sep 2022 News
Forest House by Inblum Architects reflects the local spirit of the Lithuanian landscape

Reflecting the local spirit and context, this reconstructed residential house in Lithuania’s P... More

Gravity vanishes and the unexpected emerges at new wellbeing extension by noa* network of architecture
26 Sep 2022 News
Gravity vanishes and the unexpected emerges at new wellbeing extension by noa* network of architecture

Following completion of their iconic cantilevered pool project in Hubertus, Olang, in 2016, noa* net... More

10 hotels with impressive sunbeds for a relaxing holiday
24 Sep 2022 News
10 hotels with impressive sunbeds for a relaxing holiday

Pools, daybeds and lounges make up the focal point for most hotels in summer destinations. The pool... More

Vibrant vistas and seamless edges define this pre-primary school in Gokak, India
22 Sep 2022 News
Vibrant vistas and seamless edges define this pre-primary school in Gokak, India

Built on a triangular-shaped piece of land in an existing educational campus in Gokak, Shreyas Patil... More

Along Romania’s Bistrita River, a new fish restaurant concept sits in subtle tandem with nature
22 Sep 2022 News
Along Romania’s Bistrita River, a new fish restaurant concept sits in subtle tandem with nature

Located in a context lacking strong visual elements, LOTCA by yellow office architecture is a new fi... More