House P-651

House P-651

Architect
SUAV Images
Location
Madrid, Spain | View Map
Project Year
2021
Category
Private Houses
Milena Villalba
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Mechanisms Jung HQ
CarpentryCortizo
Floor Dots HISBALIT
Bathroom CeramicsKerlanic
WorktopKrion

Product Spec Sheet
Mechanisms
by Jung HQ
Carpentry
by Cortizo
Floor Dots
Bathroom Ceramics
Worktop
by Krion

House P-651

SUAV Images as Architects

Diagrammatic movements of life. Life as performance.
The project arises from the search for a flexible spatiality that could generate scenarios of changing acts in relation to the hobbies of its new owner: painting workshop, study, cinema or tastings for fifteen people.

photo_credit Milena Villalba
Milena Villalba

The fundamental piece of the house are two intertwined cubes - containers for the wet areas - which in turn solve all the installations of the house. The importance of colour is very present as it is a home - exhibition space. Inspired by the atmosphere in Wim Wenders' Paris, Texas movie; the image acts as a mediator of an imminent but at the same time unattainable truth.

photo_credit Milena Villalba
Milena Villalba

The new program aims to link the social areas of the kitchen to the living space, making cooking  functions more flexible and making it public; always seeking to break the roles that assign activities and predefined spaces.  The bathrooms are fragmented as in French or Japanese homes, detaching the toilet as a private space; now bathed in colour. The bathroom, in turn, becomes a laundry, housing the cycle of shower - bathtub - dirty clothes and clean clothes, making everyone part of the process.

photo_credit Milena Villalba
Milena Villalba

Nectar Juice + Acqua Blue + Indian Yellow are the main colours used to develop processes and harbour actions. The rest of the house is a neutral container equipped and compact. The Meli Pine floor is the only trace of the original house, whose outline reveals the original layout of the house.

photo_credit Milena Villalba
Milena Villalba

The commissioning starts from that architectural thinking of the Smithsons, of giving an answer to the necesity to control, from the beginning in an orderly manner, all the objects and belongings that daily existence entails, together with the idea of achieving a clear habitable space.
Both the mobile desk table and the triple corrugated glass and wrought iron door that make the room independent, or the floating paintings in the exhibition lanes, generate changing spaces that zone the main space.

Caption

Team:

Architects: SUAV Digital Studio & Architecture 

Photographer: Milena Villalba

Caption

Materials Used:

Suppliers: Floor dots - Hisbalit, mechanisms -Jung, worktop - Krion, bathroom

ceramics-Kerlanic. Cortizo -Carpentry

Caption
Caption

Read story in EspañolFrançaisDeutschItaliano and Português

Project Credits
Photographers
Architects
Featured Projects
Latest Products
News
Blanchette Architectes revamp an old carpet factory into a vibrant office space
18 Aug 2022 News
Blanchette Architectes revamp an old carpet factory into a vibrant office space

A well-known Montreal-based firm, Blanchette Architectes renovated an old factory building for an in... More

Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction
17 Aug 2022 News
Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction

Located in a typical Chinese village on the outskirts of Beijing, ‘Mixed house’ designed... More

Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility
17 Aug 2022 News
Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility

Located in the city of Antwerp in Belgium, Park + Ride designed by HUB is a large-scale public parki... More

Monologue Art Museum by Wutopia Lab offers an oasis free from worldly distractions
17 Aug 2022 News
Monologue Art Museum by Wutopia Lab offers an oasis free from worldly distractions

In Qinhuangdao, China, the Monologue Art Museum by Wutopia Lab opened on the park green of SEATOPIA... More

ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being
16 Aug 2022 News
ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being

Located in the heart of Valencia in Spain, Clinica Alejandria designed by ERRE Arquitectura is a pla... More

Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism
16 Aug 2022 News
Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism

Situated in the Hollywood Hills at the edge of a steep promontory, the private residence Bellgave by... More

Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade
15 Aug 2022 News
Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade

In Melbourne’s beachside suburb of St Kilda, the Victorian Pride Centre is the first purpose-b... More

Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument
15 Aug 2022 News
Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument

In 2017 the iconic Bauhaus work ‘Bundesschule Bernau,’ built by Bauhaus director Hannes... More