House in Aonashi

House in Aonashi

Architect
SNARK Inc.
Location
Maebashi City, Gunma, Japan | View Map
Project Year
2017
Category
Private Houses
Ippei Shinzawa

House in Aonashi

SNARK Inc. as Architects

This project of a two-story residential building in the suburbs of Maebashi City began with the selection of the site. There are some thin rivers flowing in Aonashi town which is the foot of Mt. Haruna. Residential groups are scattered along the rivers, and there is a landscape where rivers slip through between the fields and houses. Currently, farmland is spreading, but it was expected to gradually become residential area.

 

The place chosen as the site is the place where the two rivers merge. Various kinds of wild grasses are growing naturally at the confluence point, and there was richness that cannot be hoped in urban areas. From the client, the life was not separated from the land, and the living based on the land was requested.

 

We arranged a life to follow the flow of the river and thought of a residence to live with the surrounding environment. Housing consists of an elongated volume with three angles along the river flow. The roof has ridgelines connecting the vertices of each volume so that it adjusts the scale of the whole, and it also responds to the flow of the nearby river, the trees of Nakasu, and the mountains in the distance.

 

As a result, a garden was created which is protected from the sun and the north wind outside but is not separated from the environment around the site. The interior was planned with a entrance, a kitchen and a living room in a row, and the wall dividing the room was minimal. These areas are loosely segmented by roof surfaces with different angles. Furthermore, because of the coexistence of two types of finished roof surfaces for each volume, let the location feel the area crossing the volume and function depending on where.

 

We aimed for a living environment that client could live with the land for a long time, in the scenery where the rich country scenery with unevenness in the suburbs will be leveled out as it is diverted to residential areas, while keeping the topographical surrounding environment such as still remaining rivers and Nakasu as clues to daily life.

 

Material Used :
1. Roof: Tsukiboshi Galvalume Color - SELiOS / Nippon Steel Nisshin Co., Ltd.
2. Outer wall: Galvalume Steel Plate / Nippon Steel Nisshin Co., Ltd.
3. Floor: European Solid Oak Flooring / UENO JYUKEN Co., Ltd.
4. Inner wall: LIGHT 100 (Vinyl wall covering) / Lilycolor Co., Ltd

Project Credits
Architects
Design, Structural engineering
Product Spec Sheet

ElementBrand
Inner wall: Vinyl wall coveringLilycolor
Roof: Tsukiboshi Galvalume Color - SELiOS; Outer wall: Galvalume Steel PlateNippon
Floor: European Solid Oak FlooringUENO JYUKEN Co., Ltd.
Product Spec Sheet
Inner wall: Vinyl wall covering
Light 100 by Lilycolor
Roof: Tsukiboshi Galvalume Color - SELiOS; Outer wall: Galvalume Steel Plate
by Nippon
Floor: European Solid Oak Flooring
Featured Projects
Latest Products
News
Blanchette Architectes revamp an old carpet factory into a vibrant office space
18 Aug 2022 News
Blanchette Architectes revamp an old carpet factory into a vibrant office space

A well-known Montreal-based firm, Blanchette Architectes renovated an old factory building for an in... More

Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction
17 Aug 2022 News
Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction

Located in a typical Chinese village on the outskirts of Beijing, ‘Mixed house’ designed... More

Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility
17 Aug 2022 News
Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility

Located in the city of Antwerp in Belgium, Park + Ride designed by HUB is a large-scale public parki... More

Monologue Art Museum by Wutopia Lab offers an oasis free from worldly distractions
17 Aug 2022 News
Monologue Art Museum by Wutopia Lab offers an oasis free from worldly distractions

In Qinhuangdao, China, the Monologue Art Museum by Wutopia Lab opened on the park green of SEATOPIA... More

ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being
16 Aug 2022 News
ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being

Located in the heart of Valencia in Spain, Clinica Alejandria designed by ERRE Arquitectura is a pla... More

Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism
16 Aug 2022 News
Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism

Situated in the Hollywood Hills at the edge of a steep promontory, the private residence Bellgave by... More

Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade
15 Aug 2022 News
Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade

In Melbourne’s beachside suburb of St Kilda, the Victorian Pride Centre is the first purpose-b... More

Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument
15 Aug 2022 News
Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument

In 2017 the iconic Bauhaus work ‘Bundesschule Bernau,’ built by Bauhaus director Hannes... More