Hockey Changing Rooms - JOCKEY CLUB DE ROSARIO

Hockey Changing Rooms - JOCKEY CLUB DE ROSARIO

Architect
Martin Elias Architect Studio
Location
Fisherton, Rosario, Santa Fe, Argentina | View Map
Project Year
2021
Category
Sports Centres
Ramiro Sosa
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
AluminumAluar
Coatings / Sanitaryware / tapsBalcarce 54
Sanitary WareFerrum
TapsFV Grifferia
Manufactured concretePolimix
Lighting fixturesSirc Iluminación

Product Spec Sheet
Aluminum
by Aluar
Coatings / Sanitaryware / taps
Sanitary Ware
by Ferrum
Taps
Manufactured concrete
by Polimix
Lighting fixtures

Hockey Changing Rooms - JOCKEY CLUB DE ROSARIO

Martin Elias Architect Studio as Architects

The work is built in the Country of the Jockey Club of Rosario, a large plot of 110 hectares is located in the residential neighborhood of Fisherton, where different sports and recreational activities take place. Its headquarters, “Edificio de la Dulce”, built in 1936, was designed and directed by Estudio Sánchez, Lagos and de la Torre from Buenos Aires.

photo_credit Ramiro Sosa
Ramiro Sosa
photo_credit Ramiro Sosa
Ramiro Sosa

In this context, specifically in the Hockey sector, and hidden between one of the large groves of the club, the Building was designed and built to house the Hockey Changing Rooms. The original idea was then to leave the ground floor as free as possible. where the intervention and contact with the floor were minimal, also trying not to obstruct the views at the pedestrian level. On the ground floor, a large atrium serves as the entrance and meeting point. Reinforcing the transparency sought first. Characterized by the structural supports, the stairs, administrative offices, bathrooms and storage are located.

photo_credit Ramiro Sosa
Ramiro Sosa
photo_credit Ramiro Sosa
Ramiro Sosa

These supports raise the main floor to the height of the tree canopy. Through the central staircase there is access to an open hall, with views towards the forest and courts, and to the accesses to the Ladies and Gentlemen's changing rooms. At the opposite end, through another staircase, in this case linear, you enter another room with characteristics similar to the main one and which leads to the Visiting Changing Room.

photo_credit Ramiro Sosa
Ramiro Sosa
photo_credit Ramiro Sosa
Ramiro Sosa

The entire project was built using three basic materials: Exposed Concrete, Aluminum and Glass, since the aim was to obtain formal coherence with solid and durable supporting material.

photo_credit Ramiro Sosa
Ramiro Sosa
photo_credit Ramiro Sosa
Ramiro Sosa

The changing rooms project proposes the loss of the notion of distribution corridor and exterior - interior, generating a continuous space that articulates, integrates and distributes, in permanent interaction with the natural environment.

Caption
Caption

Read story in EspañolDeutschFrançais and Português

Project Credits
Featured Projects
Latest Products
News
Snøhetta brings a modern vision to the remote historic hotel Finse 1222
27 May 2022 News
Snøhetta brings a modern vision to the remote historic hotel Finse 1222

At the very highest point of the Norwegian Railway track and only accessible by train, you will find... More

New Novartis Pavilion in Basel features a distinctive zero-energy media facade
27 May 2022 News
New Novartis Pavilion in Basel features a distinctive zero-energy media facade

The Novartist Pavilion by AMDL CIRCLE is a new exhibition, meeting and event centre at the Novartis... More

Immersive Golong Wormhole visually represents the transformative nature of a beauty and wellness brand
25 May 2022 News
Immersive Golong Wormhole visually represents the transformative nature of a beauty and wellness brand

In Hangzhou, China, the Golong Wormhole by PINES ARCH is an experimental space for events and exhibi... More

Villa RS by JUMA Architects employs charred wooden cladding and horizontally oriented planes to blend with the Belgian landscape
25 May 2022 News
Villa RS by JUMA Architects employs charred wooden cladding and horizontally oriented planes to blend with the Belgian landscape

In the Flemish Ardennses, Villa RS by JUMA Architects is situated in a picturesque landscape with ch... More

Kindergarten for Llubi expresses in built form two converging patterns from its landscape context
24 May 2022 News
Kindergarten for Llubi expresses in built form two converging patterns from its landscape context

In the small Mallorca town of Llubi, this new kindergarten by Aixopluc Architects is located on a pe... More

25 best architecture firms in Mexico City
23 May 2022 News
25 best architecture firms in Mexico City

Mexico City is home to a number of outstanding, epoch-defining architectural firms. Its contemporary... More

New Singer Museum wing by Bedaux de Brouwer Architecten offers a balanced experience of art, architecture and garden
22 May 2022 News
New Singer Museum wing by Bedaux de Brouwer Architecten offers a balanced experience of art, architecture and garden

In Tilburg, NL, the new Nardinc wing of the Singer Museum by Bedaux de Brouwer Architecten houses th... More

Al Naseej Factory: A woven architecture that celebrates local craftspeople
22 May 2022 News
Al Naseej Factory: A woven architecture that celebrates local craftspeople

Located in Bani Jamrah, Bahrain, the Al Naseej Factory by Leopold Banchini is a textile weaving faci... More