Corporate C

Corporate C

Designer
Esrawe Studio
Location
Mexico City, Mexico | View Map
Project Year
2017
Category
Offices
César Béjar
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
WallsCymisa
GraniteDonato Stone
FlooringGrupo Arca
Staircase staveListone Giordano
GraniteQuadratto

Product Spec Sheet
Walls
by Cymisa
Granite
Flooring
Staircase stave
Granite

Corporate C

Esrawe Studio as Designers

A law firm with 80 years of trajectory, that involves the collaboration of three generations of lawyers and it is considered the most relevant law firm in the country, it has an international presence and a worldwide network.

photo_credit César Béjar
César Béjar

The proposal aims to promote through design the sense of community, collaboration, cultural diversity and innovation. We have created a dynamic space that promotes human interactions, teamwork, all within solid ethics.

photo_credit César Béjar
César Béjar

The LEED building was designed by the recognized Mexican architect Teodoro Gonzalez de León. It has one of the best views in the city to the most important park,Chapultepec, and its volcanic skyline, in particular from the council hall.

photo_credit César Béjar
César Béjar

The firm posses with pride one of the most relevant law book collection in the country. One of their main requests was to display them for the use of the team and visitors, that created forus the perfect excuse to use the library not only as a container but mostly to represent metaphorically the spirit and tradition of the firm. This library holds the main staircase and integrates the two levels through the agora, becoming also the main distributor for meeting rooms, offices and workstations.

photo_credit César Béjar
César Béjar

The program requested a central space that was able to gather all the team for events, announcements, lectures and conferences. The headquarters holds up to 300 employees and is set in two levels which sum up a total of 5000 sq meters.

photo_credit César Béjar
César Béjar

The project is solved through clusters or neighborhoods of different specialization teams that are composed by associates cubicles and working stations. Between the clusters we have integrated different configurations of lounge areas for informal meetings, gathering points and breaks that promote interaction, community and a sense of belonging. Some of these lounge areas provide coffee and copy stations on both floors.There are also reconfigurable meeting rooms for the team, clients and visitors.

photo_credit César Béjar
César Béjar

To ensure natural light and views to all the team, we proposed an arranged set of glass boxes in the associates offices at the facade, that create transparency on one side and on the other, a couple of terraces that integrate a lush green landscape designed by TallerEntorno.The terrace includes a coffee shop and a lounge area accompanied by the garden.

Caption
Caption

Read story in Deutsch

Featured Projects
Latest Products
News
Blanchette Architectes revamp an old carpet factory into a vibrant office space
18 Aug 2022 News
Blanchette Architectes revamp an old carpet factory into a vibrant office space

A well-known Montreal-based firm, Blanchette Architectes renovated an old factory building for an in... More

Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction
17 Aug 2022 News
Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction

Located in a typical Chinese village on the outskirts of Beijing, ‘Mixed house’ designed... More

Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility
17 Aug 2022 News
Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility

Located in the city of Antwerp in Belgium, Park + Ride designed by HUB is a large-scale public parki... More

Monologue Art Museum by Wutopia Lab offers an oasis free from worldly distractions
17 Aug 2022 News
Monologue Art Museum by Wutopia Lab offers an oasis free from worldly distractions

In Qinhuangdao, China, the Monologue Art Museum by Wutopia Lab opened on the park green of SEATOPIA... More

ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being
16 Aug 2022 News
ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being

Located in the heart of Valencia in Spain, Clinica Alejandria designed by ERRE Arquitectura is a pla... More

Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism
16 Aug 2022 News
Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism

Situated in the Hollywood Hills at the edge of a steep promontory, the private residence Bellgave by... More

Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade
15 Aug 2022 News
Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade

In Melbourne’s beachside suburb of St Kilda, the Victorian Pride Centre is the first purpose-b... More

Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument
15 Aug 2022 News
Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument

In 2017 the iconic Bauhaus work ‘Bundesschule Bernau,’ built by Bauhaus director Hannes... More