Bettino

Margine as Architects

Margine presents Bettino, the new pavilion dedicated to the sale of the merchandising products of the Meyer Foundation is located inside the homonymous Pediatric Hospital of Florence and it is part of the gallery that was recently constructed between the east and west body of the original building.


The pavilion is presented as a laminated wood structure, surmounted by a continuous steel and glass façade in visual connection with the four hectares of the garden, which surrounds the hospital. The interior is characterized by the rhythmic repetition of a wooden structural system, composed of main and secondary ogival arches that reach a height of over 10 meters.


The pavilion designed by the young studio, is synonymous with the gallery by respecting the tight rhythm of the ogival spans. A counter-arc symmetrical laminated wood system constitutes the backbone supporting the windows, while a series of white laminated wood sails functionally divides the interior space. Arranged across the gallery at the center line of the ogive, the sails preserve the open and permeable character of the structure.


The formal lexicon of the gallery is reinterpreted in the pavilion to outline a protected yet transparent volume, which houses an exhibition and sales area, plus a more private area equipped with work stations for the employees and a small warehouse-wardrobe. The tailor-made interior furnishings are designed to be flexible, mobile and reconfigurable according to needs.


From a structural point of view, the pavilion is a self-supporting modular steel system consisting of a pre-assembled metal slab dry-assembled on site, which rests on the existing flooring and bears the elevation structure load. The foundation slab is concealed by a floating wooden plank floor, while the vertical pillars are located in the interspace of the sails.


The lighting of the internal space consists of a system of LED spotlights embedded in the lower ribs of the arches and gives diffused illumination to the interior space, in addition to the abundant natural light of the glazed gallery. All the materials used, from galvanized steel to laminated wood, are glossy white, in contrast with the matt white lamellar wood of the gallery.


This contrast in treatment creates an interesting play of refractions that captures visitors’ attention and highlights the new intervention, which has been harmoniously inserted into the whole.


With a measured and rational elegance, borne of an extraordinary sensitivity, Margine has created a pavilion that celebrates lightness, grafting decisively and delicately, with a deep respect for pre-existing form and substance.

Read story in Italiano

Product Spec Sheet

Featured Projects
Latest Products
News
Poppodium Nieuwe Nor offers a new landmark and hub for new music in the Netherlands
29 Jun 2022 News
Poppodium Nieuwe Nor offers a new landmark and hub for new music in the Netherlands

  In the city center Of Heerlen, Poppodium Nieuwe Nor by diederendirrix is a unique new landma... More

Izar Houses in Mexico celebrate the natural landscape, light, and rainfall
29 Jun 2022 News
Izar Houses in Mexico celebrate the natural landscape, light, and rainfall

On a steep site in Mexico, Izar Houses by Taller ADG Alonso de Garay pay exceptional attention to en... More

25 best architecture firms in Madrid
27 Jun 2022 News
25 best architecture firms in Madrid

Madrid is a center of gravity for European architecture. Spain’s capital city is host to an am... More

Lviv’s Radio Garage offers an experimental space for temporary exhibitions with a focus on radio, sound art, VR-art, and interactive media
25 Jun 2022 News
Lviv’s Radio Garage offers an experimental space for temporary exhibitions with a focus on radio, sound art, VR-art, and interactive media

In Lviv, Radio Garage is a media art centre and an experimental gallery for temporary exhibitions wi... More

Urban infill project Manifesto Market Andel activates an underutilized gap in Prague’s urban fabric
25 Jun 2022 News
Urban infill project Manifesto Market Andel activates an underutilized gap in Prague’s urban fabric

Located in Prague’s Andel District, Manifesto Market Andel is an urban infill project activati... More

Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm
24 Jun 2022 News
Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm

An iconic 19th-century building next to Amsterdam Central Station, Droogbak has been transformed int... More

Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials
24 Jun 2022 News
Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials

House VD-B by Graux & Baeyens architecten is a renovated hacienda-style villa in Evergem, Belgiu... More

Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)
22 Jun 2022 News
Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)

In the heart of the historic city of Bruges, The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC) is a... More