Ambev On

Superlimão as Architects

The Ambev On project was born out of a partnership between Ambev and Poli (Polytechnic School of University of São Paulo) aimed at bringing students closer to the job market through research on topics such as innovation and entrepreneurship. This is a very relevant theme because we have long realized that office projects are increasingly similar to universities themselves, in that they are both places of exchange and collaboration. This time, the challenge was to bring the best of the corporate environment to the university setting. The project consists of the retrofit of a 400 square-meter area located in one of the original buildings at Poli.

photo_credit Maira Acayaba
Maira Acayaba

Most of the actions were done to restore and enhance the architecture of the building, highlighting its history and environmental comfort techniques. The open spaces, which had been closed a a result of numerous changes, were expanded to improve the quality of lighting and ventilation in the area while also establishing a connection with external parts of the campus, bringing a pleasant view of the landscape into the building. The project also paid special attention to the building's acoustics so as to ensure the comfort and quality of the spaces. 

photo_credit Maira Acayaba
Maira Acayaba

To meet the various requirements of the program, dynamic and flexible spaces have been created that allow for different configurations, such as smaller rooms for internal brainstorm meetings, booths for formal quick meetings, individual phone booths and an auditorium. 

photo_credit Maira Acayaba
Maira Acayaba

With that in mind, of the highlights of the project was the creation of a motorized mobile grandstand, which slides on a rail, which allows the auditorium to be expanded or reduced as needed (to fit 30 to 50 people). Depending on its size, this area can function as an auditorium, a workspace, or a place for presentations and events. In addition, the space under the grandstand has been optimized and used for installation of phone booths. 

photo_credit Maira Acayaba
Maira Acayaba

A choice was made to keep visible some of the construction elements, their techniques and materials used, so that the space itself can be used to inspire and teach current and future students. The side of the bleachers has received a transparent element that offers a view of its internal operating parts. The drywall walls were built in transparent polycarbonate so that their structure remained visible, exposing how it was conceived and executed. 

Architecture Team: Lula Gouveia, Thiago Rodrigues, Antonio Carlos Figueira de Mello, Marília Vicentini, Maria Fernanda Bellodi, Giovanna Sarnelli, Gabriela Lamanna, Diego Alves e Ana Carolina Hidalgo.
Constructor: W Estrutura 

photo_credit Maira Acayaba
Maira Acayaba
photo_credit Maira Acayaba
Maira Acayaba
photo_credit Maira Acayaba
Maira Acayaba

Material Used:
Wood Work: Oficina 27 
Light Designing: LdArti 
Furniture: Novidário 
Acoustics: Acústica e Sônica 

Project Credits
Architects
Photographers
Constructor
Product Spec Sheet

ElementBrand
Light DesigningLDArti
FurnitureNovidário
Wood WorkOficina 27
Product Spec Sheet
Light Designing
by LDArti
Furniture
Wood Work
Featured Projects
Latest Products
News
Nature, character, and transparency form create a harmonic balance that characterizes this latest house by the Garcés de Seta Bonet
4 Aug 2022 News
Nature, character, and transparency form create a harmonic balance that characterizes this latest house by the Garcés de Seta Bonet

Surrounded by nature and with a broad view over Catalonia's Costa Brava landscape, Garcés de... More

Les Grandes Terres reconstruction and extension project brings a sophisticated urbanity to its Paris neighbourhood
4 Aug 2022 News
Les Grandes Terres reconstruction and extension project brings a sophisticated urbanity to its Paris neighbourhood

Adding to the urbanity of a Paris neighbourhood, this project by Hesters-Oyon Architectes involves t... More

BLAF architecten experiment through their dynamic House hkZ design with the essential components of the single-family home
4 Aug 2022 News
BLAF architecten experiment through their dynamic House hkZ design with the essential components of the single-family home

Belgian practice BLAF architecten is known for exploring complex housing sustainability, affordabili... More

Sculptural, flower-shaped Holland Casino Venlo by MVSA Architects displays a colourful, interactive facade
4 Aug 2022 News
Sculptural, flower-shaped Holland Casino Venlo by MVSA Architects displays a colourful, interactive facade

Located close to the German border, Holland Casino Venlo is a flower-shaped, sculptural building by... More

Seichii Yamada & Associates reimagine the traditional Japanese house in a striking silver façade
3 Aug 2022 News
Seichii Yamada & Associates reimagine the traditional Japanese house in a striking silver façade

Located in Shizuoka city in Japan, House in Nishichiyoda designed by Seichii Yamada & Associates... More

Sigurd Larsen designs a black timber-clad cabin that resonates with Nature
3 Aug 2022 News
Sigurd Larsen designs a black timber-clad cabin that resonates with Nature

Danish Architect Sigurd Larsen designs a tiny cabin retreat in collaboration with Berlin-based hospi... More

Making infrastructure do more: MVRDV and StudioPOD complete One Green Mile in Mumbai
3 Aug 2022 News
Making infrastructure do more: MVRDV and StudioPOD complete One Green Mile in Mumbai

Recently completed in Mumbai, the One Green Mile project by MVRD and StudioPOD transforms a series o... More

John McAslan + Partners take a ‘Fabric First’ approach to the renovation and enhancement of Glasgow’s celebrated Burrell Collection building
3 Aug 2022 News
John McAslan + Partners take a ‘Fabric First’ approach to the renovation and enhancement of Glasgow’s celebrated Burrell Collection building

Glasgow’s Burrell Collection includes 9,000 works of fine and decorative arts spanning 600 yea... More