Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
LightingAlto
Bath Room ApplianceAmerican Standard
WallAqua Panel System
MarbleBotticino Marble
Natural FlooringDong-Hwa Natural Flooring
curtain wallHyundai Aluminium

Product Spec Sheet
Lighting
by Alto
Bath Room Appliance
Marble
Natural Flooring
curtain wall

A House

GEBDESIGN. as Architects

'A' House is located in a typical urban area named 'Yong-In' in Korea where recently developing rapidly. The site surrounded by low mountains that facing to the South and sitting on a sloping plot which is adjacent to neighbors. In this village, 'Tree-full Hills', each house unit has two level of boundaries: public boundary at the street level and individual boundary at the living level. The 'A' House celebrates interaction between families and neighbors while maintaining a strong sense of privacy and of ownership. Therefore the 'A' House is a place where degree of privacy is maintained with openings and spaces are merged in continuous spaces redefined by 'A-shaped' natural light which starts from one light at the top then spread out as it goes through two bottom openings under the 'A-shaped' roof also. The adjacency of the houses surrounding boundary and facing south lead to development of opening and massing that communicates maximum size and location of openings in the consideration of the light exposure and privacy from the public. The simple volume and a gable roof came from the strict application of local urban regulations and result reflected the client request: 1. Complying with prevailing site regulations; project should have sloping roof at least 70% of the floor area. Therefore, client want to have a typical 'gable' roof shape rather than having a portion of angled roof. 2. Client desire that all rooms able to meet the maximized light exposure orient to South. 3. While project has three separate floors, client asked to keep the connectivity between family members in terms of visual, sound and light. The main space in 'A' House is an triple height openings which connecting the diverse spaces by light and sensual connection. When light comes in, some spaces gets directly and other spaces get light through filtering which is light that comes into one space spread into another space. Also, other architectural components such as walls, doors, stairs and window frames are customized on site and designed to be harmonized with color white. Simple south facing volume layout not only maximizes surface area touching the given natural environment, but also reflects and communicates with surrounding urban settings and site regulations while having different architectural languages and maintaining a degree of privacy from the public.


Featured Projects
Latest Products
News
25 best architecture firms in Madrid
27 Jun 2022 News
25 best architecture firms in Madrid

Madrid is a center of gravity for European architecture. Spain’s capital city is host to an am... More

Lviv’s Radio Garage offers an experimental space for temporary exhibitions with a focus on radio, sound art, VR-art, and interactive media
25 Jun 2022 News
Lviv’s Radio Garage offers an experimental space for temporary exhibitions with a focus on radio, sound art, VR-art, and interactive media

In Lviv, Radio Garage is a media art centre and an experimental gallery for temporary exhibitions wi... More

Urban infill project Manifesto Market Andel activates an underutilized gap in Prague’s urban fabric
25 Jun 2022 News
Urban infill project Manifesto Market Andel activates an underutilized gap in Prague’s urban fabric

Located in Prague’s Andel District, Manifesto Market Andel is an urban infill project activati... More

Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm
24 Jun 2022 News
Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm

An iconic 19th-century building next to Amsterdam Central Station, Droogbak has been transformed int... More

Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials
24 Jun 2022 News
Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials

House VD-B by Graux & Baeyens architecten is a renovated hacienda-style villa in Evergem, Belgiu... More

Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)
22 Jun 2022 News
Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)

In the heart of the historic city of Bruges, The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC) is a... More

Award-winning New Museum of Ethnography by NAPUR Architect opens in Budapest
22 Jun 2022 News
Award-winning New Museum of Ethnography by NAPUR Architect opens in Budapest

Designed by NAPUR Architect, the recently opened New Museum of Ethnography in Budapest is a purpose-... More

New Royal College of Art campus by Herzog & de Meuron unveiled in Battersea
22 Jun 2022 News
New Royal College of Art campus by Herzog & de Meuron unveiled in Battersea

The Royal College of Art unveiled its new campus in Battersea, London this past month.  With a... More