Majorial + tissino link two existing townhouses to create a spacious open courtyard concept

Majorial + tissino link two existing townhouses to create a spacious open courtyard concept

20 Oct 2021 News

In Cruilles, Spain, architects majorial + tissino were asked to enlarge a house they had previously refurbished.  Despite the home meeting all functional living requirements, the owners purchased the neighbouring house in order to increase the size of their living area, provide a new room and add a studio open to a courtyard.

Adrià Goula

The newly purchased house features stone bearing walls, a gable roof, a vaulted semi-buried ground floor, and a first floor with several rooms. The proposal by majorial + tissino links the houses through the ground floor by relocation an existing bathroom and creating a connection to a large vaulted hall and beyond that a large living room, with fireplace and cocktail area.

Adrià Goula

Original lit by two small windows facing to the north, large window has been added to the West elevation. The hall is thus flooded with natural light drawn in from the patio area.

Adrià Goula

By opening up the East facing elevation, a large courtyard terrace connected to a studio space has been created, complete with trickling water fountain.

Adrià Goula

To maximize the sense of spaciousness, a ground floor bedroom has been relocated to a mezzanine level where it can take in the best of the landscape views of the Emporda.

Related Content
Recommended Articles
Enjoyed reading this article? Share or Add it to your Collections