Yellow cedar

An overview of projects, products and exclusive articles about yellow cedar

Projet • By Kengo Kuma and AssociatesMaisons privées

Suteki House

Cette "maison en bois" située dans la banlieue de Portland, dans l'Oregon, qui est connue comme une ville modèle pour les maisons compactes durables, s'intègre dans la verdure environnante.   Les maisons américaines qui sont devenues le modèle des maisons de banlieue au XXe siècle étaient des boîtes isolées construites sur des parcelles entourées d'herbe. L'objectif de ce projet était de créer un prototype de maison de banlieue du XXIe siècle en concevant une maison humaine durable qui s'intègre à l'environnement.   Le plan en forme de L ouvert sur le ruisseau en face de celui-ci est un hommage à la maison Fallingwate... En savoir plus

Projet • By Olson KundigMaisons privées

Blakely Island Artist Studio

Une étude intime de l'échelle, cette cabine compacte de 450 pieds carrés tire le meilleur parti de son site isolé sur une falaise boisée surplombant l'eau des îles San Juan. Constituée essentiellement d'une seule pièce, la cabane à ossature bois offre un espace flexible comme un atelier de peinture ou une maison d'hôtes. L'arrière de la structure se niche doucement dans le flanc de la colline délimitée par des arbres et des rochers existants, et abrite une micro-cuisine et une salle de bain. Le côté avant s'élève en porte-à-faux sur la pente, son espace de studio ouvert étant délimité sur trois c&oc... En savoir plus

Projet • By Vastu Shilpa ConsultantsMaisons privées

Black Perch

Black Perch is the extension and refurbishment of an existing, 40 year old bungalow, located in a tight urban fabric, using most of the permissible ground cover before the extension was added.  As no other space was available, the extension is placed on top of the existing, split level building. It adds a large living room with a kitchenette and a study cum guest room to the top of the house.  All spaces overlook a large open to sky courtyard, which steps down the existing sloping roof.   Alien-like this clean, black cube is perching on top of the old structure, as if landed from the sky, pushing on all sides up to the margin line, cantilevering far over the entrance side of the old house. All four outer sides of the cube a... En savoir plus

Projet • By SGA (Strachan Group Architects)Maisons privées

Bay House

Cette maison à trois niveaux sur la côte nord d'Auckland se compose de trois boîtes empilées, échelonnées pour supprimer la plus grande partie de la maison, colorées pour se fondre dans le paysage. Un atrium couvert de verre fracture le profond sous-sol, permettant au soleil et à la lumière naturelle de pénétrer dans tous les espaces de vie, même s'ils sont encastrés dans le flanc de la colline. Le plancher en bois délimite les voies de circulation et fait référence à la promenade quinquennale en bord de mer, tout en délimitant les différents espaces. Le troisième niveau est composé d'une suite pare... En savoir plus

Projet • By Feldman ArchitectureMaisons privées

THE SANCTUARY

Les clients de The Sanctuary, de récents nids vides en prévision de leur retraite, espéraient réduire et simplifier la conception de leur nouvelle maison de Palo Alto. Lorsque les clients ont acheté la propriété, une ancienne clôture en bois, située en face de la cour d'entrée et de la maison d'origine, fermait le site à la rue. Derrière cette présentation grossière et vieillie se trouvait cependant un refuge urbain de végétation luxuriante sur tout le terrain profond. Ce sens de la découverte a servi d'inspiration originale pour la conception de la maison et a mené l'architecte et le client à son point culmina... En savoir plus

Projet • By Collective OfficeMaisons privées

Lake Geneva Residence

We’ve created a modern farmhouse that extends into the natural prairie landscape, providing a humanistic experience in natural light underneath vaulted ceilings. The interior experience is intended to mirror the exterior feeling.   Our client purchased 19 acres of land in Southern Wisconsin with the goal of spending their time surrounded by the native prairie that they themselves had rehabilitated. The couple wanted a single-story home that would not dominate the restored prairie, but rather enable the interior experience to be an extension of it. We conceived the project as a modern farmhouse, a building typology centered around the outdoors, to meet the needs of the client. The residence consists of three vaulted shapes nestl... En savoir plus

Projet • By Robert Edson Swain Architecture + DesignMaisons privées

Phinney Residence

A native NW landscape and two urban cabins create retreat in the city, this project is the reclamation of a 1/10 acre property and upgrading of a tiny 720 s.f.bungalow into a modern 1860 s.f.refuge.  Two modern cabins house separate purposes, one is primarily social with kitchen, dining, guest quarters, lower level entertainment cantina, and utility functions.  The second is a private loft-like sleep/work studio.  A transparent covered outdoor passage connects the two structures, and benefits from the comfortable year-round maritime climate of the Pacific Northwest.A 10 minute drive from downtown Seattle, this home inextricably links landscape and architecture, editing neighbor views to create a secluded home retreat in the c... En savoir plus

Projet • By Joeb Moore & Partners ArchitectsMaisons privées

44PL

This project is conceived as a series of concrete retaining walls and escarpments that traverse and cascade down a steeply sloped site. The building strategy is to deploy a series of straight walls that act as “jetties” into the landscape and respond as a counterforce to the topography. Hovering above and anchored to these concrete site walls is the “House” proper, a “primitive” conceived and constructed as a series of smooth extruded volumes of differing lengths. Symbolically and strategically, the first of these “boxes” presents a gable-front facade to the street and helps conceal the scale of the overall house beyond. The second container-box rotates 90 degrees and runs parallel to the street and site walls. The perpendicular orientation... En savoir plus

Projet • By RYAN LEIDNER ARCHITECTUREMaisons privées

Grandview House

The owners of this San Francisco residence brought on Ryan Leidner Architecture to re-imagine an original house from 1941 in order to make the most of its expansive views of the city. Due to strict zoning requirements, the footprint of the house could not be expanded nor a deck added to better enjoy the view. In response to these limits, the second story living room space was re-conceived as an outdoor space, with a wall of floor-to-ceiling sliding glass doors that open and dissolve the interior/exterior separation. Working within the existing footprint, the architect opened up the top floor by removing walls separating the kitchen and the living room, and reconfigured the 1st floor to accommodate a new master suite. In the new ki... En savoir plus

Projet • By Behnisch ArchitektenUniversités

Karl Miller Center, Portland State University

Located in downtown Portland, the new Karl Miller Center is uniquely integrated with the city’s rich network of public open spaces and diverse urban uses. Questioning the full-block archetype that dominates the typical 200’ x 200’ city block of Portland, the building design appears as two distinct structures sharing a city block - the renovated existing building, a 100,000sf 1970’s structure retrofitted with a metal panel facade system broken up by an irregular composition of punched windows, and a new dynamic, shifting 45,000sf addition, clad in regionally sourced Alaskan Yellow Cedar. This approach, coupled with a series of terracing external green spaces and new circulation pathways linking the urban center, local parks, transportation s... En savoir plus

Projet • By Huang Iboshi ArchtectureMaisons privées

Inverness Retreat

Intended to be as light on the land as possible, this weekend retreat is sited to have a minimal footprint while maximizing spectacular views of Tomales Bay in Northern California. The orientation and layout of the structure maximizes energy savings on cooling and heating, which is provided with a radiant floor system controlled by smart thermostat. Large windows and an open courtyard help increase natural light and allow for panoramic vistas.Before construction, the two-acre site had been left vacant since it was severely damaged in the Inverness Ridge Fire of 1995. Native trees, shrubs, ground cover and meadows were included in the master plan to regenerate and restore the land.The owners brought their children to camp on-site for years b... En savoir plus

Projet • By Randy Bens ArchitectBureaux

RBA Office

Completed in the winter of 2016, this modified shipping container is our new office. The practice was formed in 2005 to focus on small, well-crafted buildings. After working in my home office with one staff member for many years, we decided to expand the practice (a little).Lifestyle is important to me and my wife, so the decision was made to expand to the back yard rather than to a remote commercial space. The goal was to have the benefits of working from home, while having an independent space for staff, a place to conduct meetings with clients and contractors, and to simply have more room to do our work. The self sufficient building contains a kitchenette, washroom, printer / network cabinet and an open studio space. The small meeting sp... En savoir plus

Projet • By Spring ValleyStades

TD Place

The towering wooden veil that surrounds the new south stands of TD Place at Lansdowne, creates an iconic image for the new stadium complex, setting it apart as a unique legacy landmark and connecting it to the surrounding natural environment of the Rideau Canal. Eric Sommer of Spring Valley translated the inspiration of architect Robert Claiborne into an intricate and precise lattice of timber and steel. The structure, which incorporates more than 12 kilometres (7.5 miles) of glue-laminated Alaskan Yellow Cedar contains more than 750,000 parts and is 154 metres wide by 25.5 metres high (505’ x 83’ 6”). 24 inverted L-shaped frames project vertically from the ground and bend more than 90° towards the field creating the structure’s com... En savoir plus

Projet • By PELLA CORPORATIONMaisons privées

Sidorenko

A 2,370 square foot, 3-bedroom, 3-bath house in coastal Connecticut has multiple personalities. SHAPE A dead simple shape inherently facilitates energy efficiency that’s enhanced with extreme insulation and zoning of a high-efficiency, fine-tuned variablespeed HVAC system, summer shading/winter gain, and enhanced airflow via a cupola. SKIN A tapestry of salvaged and plantation-grown solid wood products including reclaimed redwood, red cedar and Alaskan yellow cedar all left to age naturally, stucco appointments and soffits as well as lead-coated copper roofing and flashing to keep coastal weather at bay, all materials specified to minimize maintenance. CONTEXT Registered tightly to the context of the coastal buildings that surround... En savoir plus

Projet • By Studio 804, Inc.Maisons privées

New York House

There has been a trend toward empty nesters and retirees moving from the suburbs back to the urban amenities and proximities the suburbs do not offer. This house is on a north facing corner lot in a historic neighborhood a short walk from a grocery store, grade school, a community center and the cultural vibrancy of downtown Lawrence, Kansas. Vacant lots near downtown are expensive but this site was more affordable because it is surrounded by marginal properties. It also had once been a gas station and the old gas tanks were still in the ground and required removal. This triggered a string of EPA requirements to develop and sell the property. It fit studio 804’s mission to develop a brownfield site. The house is a modern, sustai... En savoir plus