Wayfinding

An overview of projects, products and exclusive articles about wayfinding

Projet • By EntroBibliothèques

Neilson Library at Smith College

The newly renovated Neilson Library at Smith College in Northampton, Massachusetts, designed by Maya Lin with principal architect Shepley Bulfinch, is an intellectual hub and one of the greenest, most energy-efficient libraries in the U.S. The re-imagined building respects both old and new: the original 1909 façade and foundation co-exist with modern interior spaces filled with natural light, a variety of learning environments and, of course, books. Entro developed the wayfinding and donor recognition program for the library, taking care to ensure sign designs were simple, timeless and well integrated with their architectural surroundings. Anthony Crisafulli and Nic Lehoux The renovation restores the openness and connectedness... En savoir plus

Projet • By EntroAuditoriums

Peter George Centre for Living and Learning

McMaster University’s new Peter George Centre for Living and Learning is the first new residence on campus in 15 years. The 335,000 square-foot building combines a 500-bed residence with academic spaces and several student amenities. The Centre’s atrium houses a striking helical staircase that links the academic and common areas. DoubleSpace & Adrian Ozimek Recognizing the staircase as an intuitive wayfinding landmark, we were inspired by its form in the design of the signage. Curved signage panels wrap the building’s columns and feature directional information to facilities located on each floor. We selected playful graphics and bold colours to enliven the space and differentiate between different levels, gradua... En savoir plus

Projet • By EntroUniversités

Schine Student Center

The newly transformed Hildegarde and J. Myer Schine Student Center at Syracuse University opened in early 2021. Entro collaborated with architects Ashley McGraw, Mackey Mitchell and branding consultant Jack Porter to ensure the improved space became the “living room of the campus,” a comfortable environment for students to gather, eat, study, and socialize. Halkin Mason Photography The design team prioritized the principals of universal design and student-centred design to create a space that celebrates the diverse and inclusive atmosphere of Syracuse University. The 108,000-square-foot renovation of the original 3-level building, which dates back to 1985, resulted in an open central atrium, a transformed dining experience... En savoir plus

Projet • By EntroHôpitaux

Cortellucci Vaughan Hospital

Mackenzie Health’s Cortellucci Vaughan Hospital, which opened as a full-service community hospital in June 2021, is the first hospital to be built in the City of Vaughan and the first net new hospital to be built in Ontario in 30 years, and with that an exemplary story of how wayfinding supports the patient experience. Clean, understated, simple and elegant, the wayfinding and signage program is designed to support well-being, reduce anxiety, and contribute to a positive and memorable hospital visit or stay. Tom Arban At 1.2 million square feet and 11 storeys, the first step was to develop a clear and comprehensive wayfinding strategy to aid in the spatial understanding and navigation of this large hospital. In collaboration wit... En savoir plus

Projet • By EntroHôpitaux

Princess Margaret Cancer Center

The recent space transformation project at the Princess Margaret Cancer Center (PMCC) in Toronto is a powerful example of how the physical environment can prioritize the patient experience and support the healing process. When designing this 40,666 square-foot ground floor renovation, Siamak Hariri, Founding Partner of Hariri Pontarini Architects (HPA) envisioned a beautiful, uplifting space that could “empower patients and their families through the use of light, landscape, art, and materials.” We took our cue from the architectural vision in the design of the wayfinding and donor recognition program, using colours, graphics, and forms to achieve a soothing, restorative atmosphere. Adrian Ozimek & DoubleSpace The goal... En savoir plus

Projet • By EntroAuditoriums

Ontario Institute for Studies in Education (OISE)

Entro contributed to the recent lobby and entrance renovation at the University of Toronto’s Ontario Institute for Studies in Education (OISE). Our interior and exterior signage and wayfinding program not only complement the renovated space, but also integrate with the architectural features of the building. Tom Arban The University’s Academic Plan identified OISE as a priority for renovation, to bring spaces up-to-date and meet contemporary sustainability and accessibility requirements. The completed lobby renovation, by Gow Hastings Architects and Two Row Architect, introduces important Indigenous knowledge and perspectives, allowing them to permeate the fabric of the 40-year old brutalist building in downtown Toronto. T... En savoir plus

Projet • By EntroFoyers de soins

Covenant House New York

In the midst of a global pandemic, Covenant House New York (CHNY) opened the doors of its new, purpose-built facility. Designed by FXCollaborative, the 80,000 square-foot 11-storey site provides food, shelter, and healthcare services to the City’s most vulnerable homeless, runaway, and exploited youth. The space is designed from the ground up to achieve the organization’s core mission to provide an open and welcoming yet safe and secure environment; to celebrate community and never forget the individual; and to function in a way that is both easy to navigate yet flexible enough to allow for change. Chris Cooper, Adam Kane Macchia and Jessica Schrader Entro worked closely with Covenant House, FXCollaborative, and Envoie Pro... En savoir plus

NouvellesNouvelles • 8 avr. 2022

UNStudio completes the new HQ for the creators of K-Pop

YG Entertainment, the producers of K-Pop, engaged UNStudio to design their brand new headquarter building in Seoul, which since its completion has become a hub for fans hoping to catch a glimpse of the latest K-Pop stars. Rohspace The new HQ is located on a site that borders two very different conditions. To one side is a  low-density housing area, while on the other side the HQ faces a dense network of highways and bridges and overlooks a large green park with a river. This positioning largely informs the design with the building orientation and interior organization arranged to maximize views. The seven office levels are oriented to take best advantage of natural light as well as views over the park.  Meeting and collabor... En savoir plus

NouvellesNouvelles • 21 déc. 2021

UNStudio completes the Shanghai Jiuguang Center

Situated in the middle of a bustling Shanghai neighbourhood, the recently completed Shanghai Jiuguang Center offers an advanced commercial ecosystem with a customer-friendly atmosphere. The center was conceived as an all-in-one destination for social gathering and a space where culture and commerce merge.  Aaron & Rex The project is a collaboration between UNStudio and Nihon Sekkei with Nihon Sekkei developing the retail center’s outer shell and UNStudio adding their expertise in developing the mall as a placemaking destination for customers and the wider community.  Aaron & Rex Central to UNStudio’s task was the creation of a curated shopping experience for different users. The result is a synergy... En savoir plus

Projet • By Spark ChicagoBureaux

Paylocity - Schaumburg

As the developer of industry-leading human capital management software, Paylocity needed a workspace to reflect its best-in-class dedication to service. Branded elements create a continuous narrative through the space and reinforce their brand and culture. We continue to partner with Paylocity in offices across the country, creating contextual moments that blend Paylocity culture with the local geographic flavor. En savoir plus

Projet • By EntroBibliothèques

Salt Lake City Public Library

Entro worked with Pentagram and Safdie Architects on the identity, signage, and wayfinding program for the City Library in Salt Lake City.   The signage was created using stainless steel, etched glass, and vinyl, to create levels of transparency that mimic the overall design of the building.   Directional signage in the stacks uses a template for the Dewey Decimal System of book classification. It allows librarians to easily print out new inserts, should they need to update the numbers of shelving locations in the signs. En savoir plus

Projet • By Studio LukaMusées

FOZ Museum

For the Friends of Zion Museum (FOZ) we created signage, which immediately captures the attention of pedestrians in this magical street of Jerusalem. Our choice of rusted iron was not only based on the pallets of the exterior facade of the building, but was also meant to representent the connection of the museum to this ancient neighborhood.  Architecture & interior design: Diskin En savoir plus

Projet • By EntroAéroports

Ottawa International Airport

The major redevelopment of a new 26-gate passenger terminal at Ottawa International Airport required wayfinding that was highly visible and easy to understand.   Entro's wayfinding program reflected the improvements to airside and landside and helped to simplify the reconfiguration of inbound and outbound roadways.   Working collaboratively with the architects and client, we provided a bold, highly visible post-mounted sign system which supports a clear hierarchy of primary and secondary information. En savoir plus

Projet • By EntroGares

Union Station Redevelopment

Union Station is a hub for GO Transit, TTC, VIA Rail and the Union Pearson Express, and welcomes over 40 million passengers annually. Entro developed a comprehensive wayfinding and signage strategy and, in this first phase of Union Station’s multi-phase redevelopment plan, oversaw the rollout of identification and directional signage for the exterior building, the new York concourse, and parts of the Great Hall leading to the UP Express terminal.   With four different urban transportation systems as well as shopping and other amenities converging within a complex and transitioning building, and several major attractions in the immediate vicinity, the challenge was to organize a broad range of information on the signage... En savoir plus

Projet • By EntroUniversités

Rockefeller University

The Rockefeller University is among the most respected medical research institutions in the world. Its small campus size belies its enormous accomplishments. Contemporary and classic architecture mingle deep within the lush and beautiful grounds, and circuitous pathways create outdoor “rooms.”   Our program unifies and respects the architecture with traditional patinated and oxidized bronze along with contemporary forms and typography. The totems are slim structures of opposing curved panels with extreme rigidity, elegance, and surface area. The panel void conceals LED pathway lighting. Plaque signs echo the totem’s curves. The design appears timeless, at once part of and enhancing its surrounds. En savoir plus