Trespa

An overview of projects, products and exclusive articles about trespa

NouvellesNouvelles • 6 août 2020

Graphic designers put their talents to the design of a bold new office building in Amsterdam

As much logo as building, this office building located on an Amsterdam square was conceived by graphic designers Thonik. In additional to the striking ‘zebra’ like patterns of vertical and horizontal lines, the façade registers a bold staircase. Credit: Ossip Serving also as a new headquarters for Thonik, one of the most successful graphic design agencies in the Netherlands, the building’s overall volume is substantial, with a height of 23 meters and a width of 14 meters. The building is however a mere 8 meters in depth. Credit: Ossip The Amsterdam graphic design studio developed the workspace itself, which is unusual in that the area surrounding has been largely developed in a conventional manner by dev... En savoir plus

Projet • By GLUCK+Écoles secondaires

The East Harlem School

The East Harlem School is an independent, not-for-profit, year-round middle school that recruits students from low-income families in East Harlem. The school provides scholarships for all enrolled students. It is the first independent school to have been built in the Harlem community in decades. The school is committed to maintaining an intimate cohort of students, in which each is recognized as an individual and as a contributor to the community.   This dual purpose is echoed in the design of the building. The lower floors, which are linked by a formal public stair visible from the street, contain public spaces: a large cafeteria, gymnasium and entrance lobby. These floors are sheathed in translucent, acid-etched glass through which... En savoir plus

Projet • By CAUKIN StudioCentres communautaires

Naidi Community Hall

Naidi village, located on Vanua Levu in Fiji, had been without a community hall for 7 years, when their previous community hall fell into disrepair and was deemed unsafe for use. In the wake of this, the project came to fruition when a local NGO, the Naqaqa Giving Foundation approached CAUKIN Studio. Serving a village of 400 people and 75 households, the hall’s main function was to provide a space for the community to come together for meetings, celebrations, funerals and weddings. In Fijian culture, the community hall is the cultural and operational heart of a village.    With the collaborative influence of the community, it quickly became clear that the building must provide a space to sing, create local handmade crafts... En savoir plus

Projet • By STGM - St-Gelais Montminy + Associés / ArchitectesCasernes de pompiers

Fire Station #5

Le nouveau bâtiment, d'une superficie de 1500 m2, est situé au 225 route du Président- Kennedy dans le secteur Pintendre à Lévis. La caserne, construite sur un seul niveau, abrite 8 camions dont un camion autopompe, un camion-citerne, une unité de ravitaillement ainsi que différents véhicules de soutiens à la disposition de l'équipe. Le concept, élaboré par le consortium STGM+CCM2, s'est principalement développé par un fractionnement des fonctions qui se traduit en volumétrie par une différence de hauteur entre la partie de garage et des espaces de vie.Le bâtiment reste simple dans sa forme et dans les matériaux utilisés, avec un revêtement en aluminium noir ponctué de parties argent et de grandes sections de verre. Les entrées sont marquée... En savoir plus

Projet • By H DESIGNUniversités

Longyuan School affiliated to Central China Normal

Located in the area of Longgang Town, Shenzhen China, Longyuan School affiliated to Central China Normal University is a nine-year comprehensive campus that meets functional needs of 3,360 students in 72 classes, mainly serving the surrounding residential people.Design is based on the principle of ‘creating a nature-friendly open teaching environment’.Inspired by the combination of corridors and alleys in traditional Chinese architecture and based on the principle of openness and flexibility, colorful outdoor learning, living and interactive space are created through the full use of space. Architects bring an unique green valley in the corner of urban high buildings. This is an unconventional school with a plot ratio of 1.24. In the ca... En savoir plus

Projet • By AIDIA STUDIOPromenades

Al Wathba Birdwalk

While there are countless examples of bird watching structures around the world, there are none dedicated to the observation of flamingos in their nesting habitats. Traditional birdwatch structures tend to take enthusiasts up in altitude close to the tree canopies where birds nest and rest. These structures are often located in remote forested areas and tend to be camouflaged to avoid scaring the birds away.For the Al Wathba observation structure, we are presented with a very different challenge, this is not a conventional bird watching tower as Flamingos tend to stay in the ground close to the salty bodies of water which are their food source, building their nests close to the shore. It takes up to thirty days for the eggs to hatch and par... En savoir plus

Projet • By Chadwick Dryer Clarke StudioÉcoles secondaires

Sports and Learning Building

Le nouveau bâtiment se situe entre deux bâtiments scolaires existants et s'y raccorde, améliorant l'accès aux deux et fournissant un " tissu conjonctif " pour l'ensemble de l'école. Au nord-ouest du site, une nouvelle entrée à double hauteur et un espace de réception sont formés à la jonction du nouveau et de l'ancien. Ici, Panton House, un bâtiment victorien de deux étages, a été rénové pour former une nouvelle réception et des espaces de bureaux, reliés au bâtiment principal par un pont vitré léger. Cela forme une nouvelle porte d'entrée de l'école dans le style de la "loge du concier... En savoir plus

Projet • By Valéria Gontijo + ArquitetosMaisons privées

Mi Casa

Designing for an architect, by architects, was and always will be a challenge, as we sought to create a practical, functional and timeless home. This trend became key in the conceptual development of the party. Clear volumes and pure geometries gave the design party rationality and harmony. The house was distributed in three blocks: function, connect and dwell. Furthermore, the consistent application of concrete and wood created harmony, as this uniform materiality creates a sense of integration.  The volumes overlap by intersecting the blocks, slab to slab. Only the central mass, which houses the social spaces whose purpose is to connect, is transparent and integrated with the gardens. The initial sketches always showca... En savoir plus

Projet • By WaterScales arquitectosSculptures

Wishes tree

It takes place on a restored building from the XVIIth century in the historic center of Granada. Its courtyard appearance, similar to a corrala (housing courtyard and open air theatre), let us follow a main strategy; create an interior with theatrical references.  Different essays, articles, poems, stories, novels and plays, written by travelers in relationship with Granada, inspire the way of transformation of each space becoming a scene. Ladies and gentlemen, come in to contemplate, imagine…-Entrance. The curtain risesThe hallway receives the guests; a blue and heavy curtain marks the performance beginning.-Courtyard, garden. ActionThe courtyard is both a corrala and a garden. Flowers aromas and the nonstop murmur of a foun... En savoir plus

Projet • By Medical ArchitectureFoyers de soins

The Jean Bishop Integrated Care Centre

The Jean Bishop Integrated Care Centre (ICC) in Hull officially opened on Friday 6th July 2018 during the week the NHS celebrates its 70th birthday. This innovative new facility, the first of its type in the UK, is set to transform care for older people in Hull by providing out of hospital care, reducing unnecessary hospital admissions, enabling residents to keep fit, healthy and living independently in their own homes. In a new and unique approach to health and care, the groundbreaking services and new clinically led team will primarily treat 12,000 frail older people in Hull with long term conditions who have been assessed by their GP as being at risk of hospital admission. The Centre has a comprehensive specialist team includin... En savoir plus

Projet • By H2o architects Pty LtdBibliothèques

Avondale Hights Library & Learning Centre

Form (Twin volumes + covered way):Twin conjoined volumes - one high for the taller and much larger Library space and the other low mostly containing cellular rooms plus foyer - define the form. The new building is surrounded by adjacent car parking and landscaping and linked to an upgraded existing gymnasium. Sustainability (Low Energy):The building was conceived as being low energy, naturally ventilated, heated and cooled, thermally efficient and utilizing appropriate materials with low or no off-gassing. The saw tooth roof form allows maximum South light with no sun penetration into the Library. Contexturalism (Eclectic ethnically diverse neighbourhood):The site is a highly public one. Opposite is a McDonald’s restaurant en rout... En savoir plus

Projet • By Joaquín Galán Vallejo ArchitectsMaisons privées

Luxury home - ASO 2- M

Single-family housing project, called luxury homes however have a small budget, for State officials, next to houses in blocks, located in the north-east of Abuja, Nigeria. They are located on plots of 1000 Sqm, are defined by their apparent simplicity and their 300 Sqm built. There are three models, the W, with Mediterranean Color, the F for areas with more trees, called Forests homes, and the minimalist M., we present the ASO-2. It The ASO-1 / ASO-3 and ASO-4 homes are also designed, in total 12 different types of single-family housing.   Material Used: 1. Facade Gres  2. Concrete structure 3. Technal windows 4. Safety glass 5. Trespa 6. Wooden platform for swimming pools 7. Flat roofs. Ecological-Zinco En savoir plus

Projet • By Joaquín Galán Vallejo ArchitectsMaisons privées

Luxury home -ASO 2-F

Single-family housing project, called luxury homes however have a small budget, for State officials, next to houses in blocks, located in the north-east of Abuja, Nigeria. They are located on plots of 1000 Sqm, are defined by their apparent simplicity and their 300 Sqm built. There are three models, the W, with Mediterranean Color, the F for areas with more trees, called Forests homes, and the minimalist M., we present the ASO-2. It The ASO-1 / ASO-3 and ASO-4 homes are also designed, in total 12 different types of single-family housing.   Material Used: 1. Facade red rust paint 2. Concrete structure 3. Technal windows 4. Safety glass 5. Trespa 6. Wooden platform for swimming pools 7. Flat roofs. Ecological-Zinco En savoir plus

Projet • By Joaquín Galán Vallejo ArchitectsMaisons privées

Luxury homes ASO 2 – W

Single-family housing project, called luxury homes however have a small budget, for State officials, next to houses in blocks, located in the north-east of Abuja, Nigeria. They are located on plots of 1000 Sqm, are defined by their apparent simplicity and their 300 Sqm built. There are three models, the W, with Mediterranean Color, the F for areas with more trees, called Forests homes, and the minimalist M., we present the ASO-2. It The ASO-1 / ASO-3 and ASO-4 homes are also designed, in total 12 different types of single-family housing.   Material Used: 1. Facade White Stucco 2. Concrete structure 3. Technal windows 4. Safety glass 5. Trespa 6. Wooden platform for swimming pools 7. Flat roofs-Ecological-Zinco En savoir plus

Projet • By CO ArchitectsUniversités

Loyola Marymount University Life Sciences Building

Los Angeles-based CO Architects designed the Life Sciences Building for Loyola Marymount University (LMU) to address the college’s desire to facilitate interdisciplinary collaboration. The integration of three project objectives—“interdisciplinary collaboration,” “science on display,” and “sustainability”—informed the design process to produce a building that acts as a daily teaching tool.  Its innovative design—with a play of transparency and solid, and tension between orthogonal and sinuous lines—establishes a new architectural standard for the campus.  Faculty offices and laboratories are based on research focus rather than department.  As a result, the buil... En savoir plus