Terrazzo

An overview of projects, products and exclusive articles about terrazzo

NouvellesNouvelles • 12 mai 2022

David Chipperfield complete renovation of Venice’s Procuratie Vecchie on the Piazza San Marco

In 2017, David Chipperfield’s Milan studio won the commision for the renovation of the Procuratie Vecchia, a historic landmark on the north side of Venice’s Piazza San Marco. After five years of work, the building is now accessible to the public for the first time in 500 years. Central to Chipperfield’s philosophy for restoration, the project is not defined by a singular architectural gesture, but rather through a series of interventions that carefully consider the complexity of the existing building fabric.  Alessandra Chemollo The project is funded by Generalis, one of the largest insurance companies in the world. After acquiring nearly the entirety of the Procuratie Vecchie, the company set a goal of creating... En savoir plus

Projet • By Virginia LorelloAppartements

bilo-CRM

The project re-evaluates a two-room apartment in the heart of Milan, in a 1960s palace. The objective of the renovation is to make the apartment as large and bright as possible. The constructive memory of the existing is not entirely lost, but enhanced: the Palladian marble and the Italian herringbone parquet are maintained and smoothed; with small punctual interventions the contribution of light to the rooms is enhanced. Virginia Lorello Architetto The 1960s residential building is one of the most common building types in Milan. At that time there was certain care in the selection of finishes, but the interiors reflect a culture of living that was totally different from ours. The apartment consisted of a small kitchenette, a small li... En savoir plus

NouvellesNouvelles • 22 mars 2022

Arched openings dominate Studio Jayga Architects’ British house extension

The young family of a 1930s semi-detached house in Loughton, Essex, wanted to open up the floorplan and add an extension for a new kitchen with a strong connection to the garden. Marcus Peel Studio Jayga Architects reconfigured the internal spaces and added a split-level extension clad with  shou-sugi-ban timber. Marcus Peel The split-level allowed the kitchen to be on the level with the slightly lower garden. A linear rooflight connects the existing house with the extension.   Marcus Peel A striking pair of arched metal doors combined with a frameless glass box floods the interior with natural daylight. The cantilevered box provides uninterrupted views into the 300 feet garden. Marcus Peel Studio Jayga Ar... En savoir plus

NouvellesNouvelles • 3 févr. 2022

Monoarchi design four twisting cabins shaped by their surroundings

On a 5,000 square meter site in the southeast corner of Tangshan Mountain in Nanjing, Monoarchi has completed four hot spring huts. According to the features of the site, which include one side of stacked rocks that stand out from the woods, the architect positioned the huts in four distinctive locations ranging from deep in the forest, to gradually transitioning in the stone-piled area of land. Hao CHEN Preserving the existing landform and vegetation, a plank path of the site passes through the woods and rocks, connecting the four independent huts like the vein of a leaf. The four huts feature two completely different forms. Hao CHEN Large glass windows in each glass room break through the façade, facing different ang... En savoir plus

NouvellesNouvelles • 15 nov. 2021

St. Minas House renovation realizes the potential of its connection to the sea

Located near the small village of St Minas, Greece, and overlooking the Euboea Sea, this summer house renovation by Neiheiser Argyros opens up to the landscape in all directions. In particular, two large shallow concrete arches orient the main living spaces towards the sea.  Lorenzo Zandri From the approach road, the house appears to disappear into olive groves and wild pines forests but opens up across two stories to embrace the full extent of the seafront views. Extensive terraces around the house create a multi-level network of outdoor living rooms. Lorenzo Zandri The original house on the site was designed by Greek architect Nikos Hadjimichalis in the 1970s. While the original house was also focused towards the sea, by... En savoir plus

Projet • By Proctor & ShawAppartements

Marylebone Apartment

Les architectes Proctor & Shaw, basés dans le sud de Londres, ont terminé la rénovation intérieure complète d'un appartement situé dans un immeuble d'époque à Marylebone, à Londres. Le défi consistait à reconfigurer l'agencement inefficace d'une chambre à coucher et d'une salle de bains pour y intégrer deux chambres doubles, chacune avec sa propre salle de bains, ainsi qu'une cuisine, une salle à manger et un espace de vie ouverts et généreux. Ståle Eriksen "Le dernier étage du bâtiment existant a été reconstruit après avoir été endommagé par les bombardements... En savoir plus

NouvellesNouvelles • 28 juil. 2021

Tsingtao 1903 Taproom by MINOR Lab brings a new brand experience to Beijing beer bar culture

In a lively neighbourhood of Beijing, Tsingtao 1903 Taproom by MINOR Lab showcases Tsingtao Beer’s effort to experiment. The concept also helps this legendary Chinese brand, founded in 1903, refresh its brand image and create a new brand experience. Lv Xiaobin Utilizing materials, colour, and light, the architects transform conventional associations between beer bars and their environment by innovating a new spatial experience that brings people an enjoyable sense of excitement and curiosity about Tsingtao Beer.  Lv Xiaobin The upper half of the façade is a suspended landscape space comprising double-walled, U-profile glass and plants. The composition allows gentle, filtered sunlight to illuminate the interior... En savoir plus

Projet • By Hon InteriorsRestaurants

Cake and Breakfast

Cake and breakfast is a breakfast cafe, located in the the 19th century building in the very center of St. Petersburg . Preserving the interior contrast was the main wish of the customers, so we combined cute details, pink color and brutality of concrete. There is a bar counter for takeaway orders ont the 1st floor and two rooms for a pleasant breakfast on the 2nd floor. We used concise surfaces: concrete, terrazzo, plaster, slatted texture. Details and furniture were made in local workshops: concrete hemispheres, triangular countertops using brass, mirrors with a white backing in the form of a bowl. Arched metal structures zone the hall space on the second floor. They are combined with arched windows. There are custom made swivel sconce... En savoir plus

Projet • By P & D AssociatesBureaux

Modern decor style

The building to our client is constructed in factory neighborhood. Each facade tells a story of aesthetic emotions linked with each space in terms of its color palate.We tried to blend modern interiors, flooring and plenty of open spaces where you can break away for a change of scenery. Office layout is kept quite simple with central alley leading us to the owner’s cabin. Office space includes main director office, working space with desks, meeting room, and an informal reception area.Exterior elevation of the office is quite unusual with heavy ornamented bracket wooden frame design. Simple elevation with wooden balustrade detail on the first floor window & white color story enhances the richness and simplicity of this elevation.... En savoir plus

Projet • By Meyer & Associates Architects, Urban DesignersÉcoles primaires

Heideveld Primary School

The concept of the new Heideveld Primary School complex was borne from constraints experienced as part of the previous school location and layout as well as from the decanting strategy and programme, which was integral to the roll-out and construction process. The site is fairly small and the existing school operation had to be accommodated on site while the new school was being built. This gave rise to a compact and simple plan form, focused around a shared central courtyard, and two secondary undercover courtyard spaces, one for the foundation phase classes in a single storey block and the other for intermediate and senior phase classes in a double storey block. The hierarchy of shared spaces is a theme that runs throughout the design of... En savoir plus

Projet • By Meyer & Associates Architects, Urban DesignersÉcoles primaires

Dunoon Primary School

Du Noon Primary School is a replacement school, built as part of the Department of Basic Education’s Accelerated School Infrastructure Development Initiative (ASIDI) Programme.   The Du Noon Primary School site is located within very dense urban fabric, with properties fully built up, and the narrow streets lined with informal spaza shops, crèches, and informal house extensions. With open space in Du Noon being an absolute luxury, the streets are true public spaces, where, out of necessity, pedestrians take precedence over motor vehicles. The existing school operation had to be accommodated on the site, while the new school was built. Hence the new school had to be accommodated on the limited area available outside the e... En savoir plus

NouvellesNouvelles • 4 févr. 2021

SAOTA renovates 19th century farm buildings by stripping away earlier refurbishments

SAOTA renovated a cluster of buildings on a former farm by studying its history and stripping away earlier refurbishments done in the 70’s. The farm consists of a main building, two barns and a former wine store. Adam Letch The buildings were constructed in the usual techniques used by Dutch settlers in the Cape. Walls of poured mud or clay that were cast layer by layer up to 700 millimeters (28 inch). In the main building the original yellowwood beams were restored. The timber floors were rotten and were replaced with poplar planks. Screed floors in the kitchen and dining area were refinished using stone pavers out of the field. Adam Letch Wherever new modern materials were introduced they were carefully selected to match... En savoir plus

Projet • By T&V ArchitectsAppartements

Flat 1 South Kensington SW7 London

T&V Architects has designed the interior of an apartment in South Kensington, London, adopting eco-friendly strategies and natural materials. The three-bedroom flat is located at walking distance from the Gloucester Road Station, occupying the first floor of a terraced house. “The goal was to design a contemporary space where the client could feel comfortable and contemplate his sculptures and paintings”, said architect Paola Tuosto. “As a consequence, in the project we included finishes that remind of his trips to Italy and created proper spaces for the artworks. The installation of small spotlights and the use of refined natural finishes give the flat the look of a welcoming home, but certainly not an art gallery&... En savoir plus

NouvellesNouvelles • 26 nov. 2020

Herzog and de Meuron restores the Volkshaus Basel to its original glory

After completing renovations for the Volkshaus brasserie and bar in 2012, Herzog & de Meuron completed renovations on the Volkshaus hotel.  © Robert Rieger The Volkshaus Basel, originally the castle bailiwick, has a rich history dating back to the 14th century. In 1845 a brewery with adjoining restaurant was built, with a concert hall and beer hall added later. The latest renovations in the 70s destroyed the original character and identity of the Volkshaus beyond recognition in the name of technical upgrades. © Robert Rieger In line with the renovations of the brasserie, bar and small events halls back in 2012, Herzog & de Meuron hoped to discover historic layers by peeling back the ‘crust’ app... En savoir plus

NouvellesMatérialisation • 8 sept. 2020

Interior design for Japanese skincare brand Athletia is a showcase of recycled materials by Nendo

Nendo sets out to encapsulate Athletia’s brand’s values into the interior design; a balance between movement and stillness, inner beauty, and compassion for the environment. Athletia’s flagship store opened earlier this year in Tokyo. Masaya Yoshimura The designers translated compassion for the environment into the use of recycled and biodegradable materials. The flooring is made of flaxseed oil, pine resin, and sawdust.  Masaya Yoshimura Waste from a ceramic factory makes up 43 percent of the tiles used for the counter and countertops. Terrazzo surfaces feature crushed and reused glass from Athletia’s defective glass containers. Masaya Yoshimura The completely glazed shop storefront is partial... En savoir plus