Teak

An overview of projects, products and exclusive articles about teak

Projet • By SHROFFLEóNAppartements

HALF ARC HOUSE

Size: 1400 sq.ft The Half Arc House, located in one of the most opulent skyscrapers in the heart of South Bombay, is rewarded with a stunning uninterrupted view of the Arabian sea on one end and the city on the other. The tower, complete with a lavish swimming pool and gym, captures the essence of luxury living. The Half Arc House is mindfully designed to magnify the luxury living experience.The Half Arc House gets its moniker from the many quarter -circles that exist in it. The first—a textured and painted arc—is seen right where the entrance meets the main L-shaped living area, and frames that room.In the guest bedroom, the arc presents itself within the teak wood and all black, back painted glass cupboards. And the bow appe... En savoir plus

Projet • By SHROFFLEóNLogement

HOUSE OF TWO COURTYARDS

Taille : 6000 pieds carrés. Située dans une communauté pittoresque de Parsigated, dans la banlieue de Mumbai, la Maison à deux cours est enveloppée d'un espace vert ouvert, un luxe accessible à quelques privilégiés de la ville. Entourée principalement de bungalows de plain-pied et de terrains dégagés, la maison est récompensée par des vues ininterrompues sur un paysage verdoyant pérenne.   La maison de 6000 pieds carrés, qui abrite un jeune couple et leurs enfants, est contiguë à la maison déjà existante habitée par les parents du couple, un seul jardin commun séparant les deux structures.... En savoir plus

Projet • By e.Re studioMaisons privées

PRV A131 house

Challenging task to create a contemporary house in an long east facing land parcel. The idea is to have most of the rooms on ground floor with blocks of garden to be infused with natural light & ventilation. Using some of the finest teak material available in the island of Java, Indonesia, the interior space creates a warm & contrast ambience from its cold unmarked modern geometric exterior shape.   Material Used :1. Legrand – electrical 2. Philips - lighting3. Toto – sanitary wares4. Hansgrohe – sanitary fittings5. Niro – granitile  En savoir plus

Projet • By OnionHôtels

Baan Pomphet

The inspirations for Baan Pomphet’s exterior design come from the quality of the site and its surrounding, namely an ancient monument “Pom Phet”. By “quality of the site”, it is meant the best location that overlooks a scenery where the “Pa Sak River” meets the “Chao Phraya River”. Water hyacinth normally float up and down these rivers and cover the entire surface of the water in summer mornings. What is special about this movement is the whirlpool where the two rivers meet. It is rare to find such scenery elsewhere. When we compose the layout of the buildings and all the decks including the riverfront deck, we are concerned about the view for all guests: how to share the best view as mu... En savoir plus

Projet • By Vastu Shilpa ConsultantsMaisons privées

Black Perch

Black Perch is the extension and refurbishment of an existing, 40 year old bungalow, located in a tight urban fabric, using most of the permissible ground cover before the extension was added.  As no other space was available, the extension is placed on top of the existing, split level building. It adds a large living room with a kitchenette and a study cum guest room to the top of the house.  All spaces overlook a large open to sky courtyard, which steps down the existing sloping roof.   Alien-like this clean, black cube is perching on top of the old structure, as if landed from the sky, pushing on all sides up to the margin line, cantilevering far over the entrance side of the old house. All four outer sides of the cube a... En savoir plus

Projet • By Studio Piet BoonMaisons privées

Beach Residence Bonaire

Situated on a steep plot between the street and the sea on the island of Bonaire, the design for this villa uses the natural level difference in the plot as part of the design identity. Along the street side a modest one-story structure opens up to expose two stories opening to the sea. The two-floor home is designed with a mix of a traditional and modern touches, with a wooden sloping roof for the main volume and sleek and straight shapes with flat roofs that reach out to the outdoor spaces. The terraces are for the most part covered and under the same roof as the interior, so that inside and outside are strongly connected. Wooden decks connect the house with the pier extending the connection to the sea.   Material Used: 1. Local s... En savoir plus

Projet • By Mert Uslu MimarlıkMaisons privées

Koray Arslan House

Le bâtiment, implanté sur le terrain de 934 m2 à Yelki (Güzelbahçe), se montre avec un plan linéaire entre les anciennes forêts de pins et d'oliviers qui l'entourent. Le bâtiment, qui se trouve sur la parcelle avec une différence d'altitude de 240 cm sur l'axe est-ouest, crée différentes perceptions spatiales à l'intérieur avec ses galeries de deux et trois étages, et donne des indices sur les traces du flux quotidien dans la maison. À ce stade, la structure se transforme en une scène intégrée à la nature, qui s'ajoute à la vie quotidienne de son utilisateur.   La scène est extrêmement p&... En savoir plus

Projet • By Champalimaud DesignMaisons privées

Naples Residence

Quand Champalimaud Design a été invité à rénover la résidence de Naples, une maison de vacances en Floride, le but premier était de créer une retraite élevée et accueillante pour leur client. Construite quelques années auparavant par le client lui-même, l'itération précédente de la maison était submergée par une palette de couleurs qui se contredisait. Alors que la propriété contenait des éléments architecturaux inestimables, remplis d'objets et de caractère, il lui manquait une harmonie d'ensemble. Cela a incité le studio à créer un récit unifié et singul... En savoir plus

Projet • By Ming ArchitectsLogement

Sunset House

The site for this bungalow house lies at a busy road junction in western Singapore with a long view axis towards the main road. An L-shaped building layout plan creates a private garden at the rear corner of the site. The architectural concept of the building lies in its linear mass which cradles this inner sanctuary, with views from the living and kitchen spaces on the ground storey centred towards the green landscaping. The intersection of building volumes also create view openings, and covered outdoor areas on the first storey as extensions of the living spaces. As part of tropical living in the local climate, air, natural light and greenery are allowed to penetrate the house through the use of large openings and skylight. The combined l... En savoir plus

Projet • By SAV Architecture + DesignMaisons privées

MOON House

Inspired from the sinuous curved forms and raw texture of the lunar landscape, the Moon House is part of a trilogy of three houses located in the northern tropical seaside state Goa in western India.   The design for the Moon House was inspired to bridge the feel of Tropical Modernist like Bawa with the fluid and dynamic lines like of ZahaHadid, so that the architecture of the house is constantly shifting and shaping between nature and space allowing it to blend seamlessly with its surroundings.   Formed around a louvered courtyard of existing trees, the Moon House is defined by its subtle curved entrance and its black grey textured facade of local black slate stone. The fluid in-situ concrete steps contrast with the warmth of... En savoir plus

Projet • By 932 Design ConsultantsMaisons privées

Chegar

The interior space challenges the unequaled potential of dark hues and the dramatic effect it can bring forward with the contrast of warm wood texture. Strong use of black profile and natural wood tone amplifies the language of masculinity, rawness and simplicity to mute the plain volume, soft lighting form create drama within the interior ‘shell. The hue of symmetrical black colour feature further defines different part of the space with visual interest.   Material Used :1. Customized Bedhead Feature carpentry – Top Portion -10mm Diameter Solid oak woodFeature profile. 2. Customized Bedhead Feature carpentry – Bottom Portion - Panaplast brand Ash white anti finger print laminate for lower bedhead panel. 3... En savoir plus

Projet • By EnvisageMaisons privées

Anubhuti

Often when individuals see the contemporary homes of today, homeowners are mesmerized by the aesthetic, functional designs of the residence, and the latest trends. Yet there is an inkling that something that isn’t whole. Designers and their clientele often glance over the importance of staying grounded and being touch with one’s roots.   Traditional methods, materials, and design elements are often ignored to achieve a modern look.  However, Anubhuti, a residence designed by Envisage, takes the traditional designs, elements, textures and augments them in a modern residence for a South Indian family. The brief of this residence was to design a residence for a family of Kerala Iyers, and to create a space which would b... En savoir plus

Projet • By Salagnac ArquitectosMaisons privées

Casa Guayacán

SalagnacArquitectos en tant qu'architectes La Casa Guayacán est située dans les contreforts montagneux de Nosara. La propriété est entourée de forêts tropicales primaires et présente une vue splendide sur l'océan.   Cette maison a été conçue par un couple d'architectes (Evangelina Quesada et LuccaSpendlingwimmer), qui ont décidé de s'installer à la montagne avec leurs deux filles pour profiter de la tranquillité qu'offre la montagne.   La Casa Guayacán a été conçue dans le cadre d'un processus profond de discussion entre les deux architectes, avec des idées et des goûts parfois diff&... En savoir plus

Projet • By Dreamtime Australia DesignHôtels

DoubleTreeby Hilton Melbourne

Le principe de base était que, puisque l'hôtel est implanté dans le quartier de Flinders Street à Melbourne, à proximité immédiate de l'emblématique gare de Flinders Street, la gare la plus fréquentée du monde à la fin des années 1920, l'hôtel devait être tout aussi accueillant, confortable, unique et passionnant. Il n'y a pas d'hôtel Hilton dans le monde qui possède une telle différence par rapport à un hôtel d'entreprise. Pour faire appel à l'esthétique accrue du design de Melbourne, le nouveau look dramatique et granuleux commence le long de la façade extérieure, avec des panneaux en... En savoir plus

Projet • By Colorado Building WorkshopAteliers

Colorado Outward Bound School Year-Round Micro

En 2016, la Colorado Outward Bound School (COBS), une organisation à but non lucratif qui se concentre sur l'éducation en plein air, a poursuivi son partenariat avec le Colorado Building Workshop de l'université du Colorado à Denver. Ce deuxième groupe de 28 étudiants a conçu et fabriqué sept cabines isolées pour une utilisation tout au long de l'année. Les cabanes ont été construites dans les mêmes limites que les 14 cabanes saisonnières construites en 2015, au cœur d'une forêt de pins de Murray, à 3 000 mètres au-dessus du niveau de la mer, et accessibles uniquement par un étroit chemin de terre.   Les &... En savoir plus