Shop design

An overview of projects, products and exclusive articles about shop design

Projet • By BWM Architekten und PartnerRestaurants

Der gute Fang – Fischbar

Hannah Neunteufel’s new culinary hotspot, “Der gute Fang – Fischbar”, is located in the newly renovated Stadthalle Ybbs. BWM Architekten developed a versatile F&B concept to meet the diverse requirements of the popular restaurateur and catering specialist’s new eatery. BWM Architekten / Mato Johannik Erich Bernard: “In terms of the interior design, our objective was to create a place that is truly unique, a place you visit to have a Danube-related experience. We want guests to truly feel that this place is infused with the Danube. To achieve this, we are using the colours of the Danube and also referencing the river’s fluctuating water level. The strong sense of horizontality is another im... En savoir plus

Projet • By MosaMagasins

BRAX Flagship Store

Project BRAX Flagship Store, published by Mosa. Location: Erlangen, Germany Category: Shops Connect with Mosa for more information En savoir plus

Projet • By id inc.Magasins

BAKE CHEESE TART CIAL YOKOHAMA STORE

Interior design of "BAKE CHEESE TART" CIAL Yokohama store specializing in freshlybaked cheese tart. Since the shop is a factory integrated type, we expressedhow cheese tart baked in the oven flows onto the conveyor belt to the guests.The sloping counter enhances the attractiveness of freshly baked cheese tart. Although it is a very small store, it gives a big impression compared to other adjacentstores due to the structure that does not separate the sales floor from the factory.By arranging kitchen equipment and materials, we convey the concept of factoryintegration more clearly. In addition, the package display is also expressed as if thepackage were being carried on a conveyor belt. In that way, an uplifting feeling werebrought by the wh... En savoir plus

Projet • By BrigadaMagasins

Alfa Vision

The Alfa Vision eyewear store in Masarykova Street in Zagreb posed a challenge to achieving maximum functionality within a small space. By applying an innovative approach to product display and using wooden and copper decorative elements, our team has created a welcoming and functional retail space that exudes warmth. The centre of the store is dominated by a counter that acts as a cash register as well as a point of customer service. Such a layout allows customers to freely flow through space, independently browsing and trying on products, which are accessibly displayed on long open shelves with large illuminated background. Mirrors are strategically placed throughout the store, allowing multiple customers to try on products simultaneousl... En savoir plus

Projet • By INT2 architectureMagasins

Interior Optiroom

Le magasin d'optique Optiroom est situé au premier étage d'un immeuble résidentiel de la vieille ville de Kaunas.   L'intérieur du magasin rappelle un salon confortable où les visiteurs peuvent choisir des lunettes ou des montures uniques dans une atmosphère conviviale.   D'un point de vue fonctionnel, l'espace du magasin est divisé en trois zones : l'exposition, la partie technique (bureau de l'optométriste, buanderie, salle de bain) et le salon.   La zone d'exposition est très lumineuse avec des murs blancs et un plafond haut. Ici, le long des murs, l'exposition principale est placée sur des étagères éclairées. Les verres... En savoir plus

Projet • By Chenin StudioMagasins

microtel

Microtel is an effort to create a flexible build that allows the user to present their different reading from the space. The spatial organization of the  project is based on the dual "visible" and "hidden" and the definition of different uses of the space in this dual is looking for an economic solution to reduce expenses and speed up the process of implementation. At the same time, the project tries to minimize its borders with the city (only one glass facade) and inform it’s user free of uproars, advertise and turbulence the urban walls. The project has a quiet presence on the urban wall and presents itself to the city only with a brief sign that extends from the roof to cover the installation parts. In this duality, the stor... En savoir plus

Projet • By BWM Architekten und PartnerMagasins

LGV-Gärtnergschäftl

Somewhere between market stall and greengrocer: the new LGV farmers’ store   Vienna’s market gardeners produce fresh fruit and vegetables every day. The LGV farmers’ store, near the centrally located Naschmarkt in Vienna, was created with the aim of reinforcing and promoting them as a brand. The goods sold here are fresh, seasonal produce delivered daily by Vienna’s market gardeners, as well as special baked goods, dairy products and a wide range of regional products. The 100m2 shop is located in a historic listed building. A staircase leads from the gallery in the main sales room down to the cool dairy section (the “Meierei” ) in the basement. This original iron staircase reinforces the atmosp... En savoir plus

Projet • By Seth Powers PhotographyRestaurants

Peet's Coffee Donghu Road

The first Peet’s store outside of the Unites States. The designer Kokaistudios choose to follow the coffee and make its journey from bean to final product the central experience of the space all the while keeping the California vibe.  The 340 sq.m flagship is located on the ground-floor of a reconverted office tower on a leafy beautiful street in Shanghai and features both indoor and outdoor seating linked by a series of swing-up windows that create a strong al-fresco feel. The interiors are designed to create an immersive coffee experience and the space revolves around the large semi-circular main bar counter where customers can get an up-close view of the baristas at work backed by the open-view roaster area housing the large... En savoir plus

NouvellesNouvelles • 24 juin 2020

Moscow’s Grechka Lab Bakery peels back layers to reveal an eclectic pre-revolutionary atmosphere

The Grechka Lab Bakery by Veter Architects aims to recreate the pre-revolutionary atmosphere of a Moscow bakery within an existing building dating back to 1914.    Mikhail Loskutov With its bright interior and high ceiling, the building originally contained a bakery that was part of a large chain of Moscovian bakeries called ‘Titov and His Sons.’ Although a grocery store subsequently replaced the bakery, the building façade still retains an antique sign from the 1920’s reading ‘Bakery OTD M.G.K.I.O.’ Mikhail Loskutov Working to keep and restore what has been found under layers of finishing materials applied over the years, the space conveys a natural uniqueness, rather than delibera... En savoir plus

Projet • By BAUMMagasins

Nijinoiro

Japan studio based, BAUM Co. Ltd., has completed ニジノイロ a beauty salon in the heart of Fukui. The 45,67 squared meter space, with three meter of ceiling, converts a small café into a hair salon and esthetic salon on the ground level of a mixed use commercial/ residential building. The access to the store takes a step back from the road, therefore the entrance is framed into wide wooden glass windows to secure the right balance of natural lighting. Within the salon, the layout allows users to visually and acoustically separate the activities from the hustle and bustle of the street, the private room and the toilet. A cross wall cut the almost regular perimeter conferring dynamicity to the plot.   The natural textures of materia... En savoir plus

Projet • By Seth Powers PhotographyMagasins

Victoria's Secret Flagship Stores

Victoria's Secret flagship stores in Shanghai, Beijing and Hong Kong, opened in 2017 and 2018.  En savoir plus

Projet • By BAUMBureaux

BostonClub BLDB

Located in Sabae, Fukui Prefecture, Japanese studio BAUM Co.Ltd has installed a new building for BostonClub BLDB built on an area of 384,17 squared meter. The project involves the conversion of a space that housed a warehouse into a eyewear shop, museum and a laboratory.   The first intervention was to reveal the existent space and to connect it to the main headquarter by a footbridge. The led architect Daisuke Kishina selects a transparent solution  to allow the company stuff to admire the surroundings.  By using " Shakei- 借景", a landscaping techniques used in Japanese gardens, the background landscape has incorporated into the project.   The volume includes four storey connected by a concrete staircase. Placed in t... En savoir plus

Projet • By Comelite Architecture Structure and Interior DesignMagasins

French Chocolate Store Design

Featuring subtle hints of Rococo style in its charming modern interpretation, this French Chocolate Store Design in Sakaka, Saudi Arabia, is both quaint and contemporary. Its mint green exterior with large windows immediately takes you away to the fancy sidewalks of Paris. The white and wood interior with lush chocolatey displays is just as welcoming. This shop is a delicacy in space form. The whimsy of the pastel theme and the fantasy of the unique light fixtures gorgeously cap off the whole store’s ambiance. En savoir plus

Projet • By IMA InteriorsMagasins

Boutique Swind

Au sein d’un des plus grands parcs touristiques d’Europe, Villages Nature, agence IMA Interiors a conçu et réalisé le magasinSwind, spécialiste des maillots de bain. La coopération entre Euro Disney et Pierre & Vacances, a donné lieu a cemerveilleux cadre écologique. IMA Interiors s’estdirigévers la thématique de la plongée sous-marine, où à travers les matièresminérales et les formesorganiques, a retranscrit les structures aquatiquesdans le design commercial. Situé en face de l’Aqualagon de l’architecte Jacques Ferrier, le magasinSwind attire le regard par sescouleursvives et la rechercheformelleévocatrice. Sur les traces de l’architecturebionique, l’agencea proposéune expression constructive dont la composition et les lignes de force... En savoir plus

Projet • By plajer & franz studioMagasins

KARL LAGERFELD new store concept

KARL LAGERFELD has re-opened the first store in germany showcasing the brand’s new retail concept. The design is taking inspiration from Karl Lagerfeld’s own office and home and shares his fascinating world with the customer. Spanning 140 sqm, the flagship-store is located in a historic building in the city centre of Munich. The new retail concept focuses on an elegant and clean aesthetic that ensures an inviting, light and open feel. The store’s ventral element is an installation of chrome frame elements placed in front of a generous marble staircase. It leads to the upper floor along a deep black wall.welcome to karl’s worldThe retail design is characterized by furnishing elements from Karl Lagerfeld’s living environment.... En savoir plus