School

An overview of projects, products and exclusive articles about school

Projet • By CO ArchitectsÉcoles primaires

Berendo Middle School New Gymnasium

Opened in 1910 in Los Angeles, Berendo is the oldest California middle school continuously operating on the same site.  The Los Angeles Unified School District (LAUSD) selected CO Architects to design the new free-standing gymnasium and renovate an existing administrative space into a mental health clinic.  The new gym, playfield, and plaza sustainably extend Berendo’s service to its more than 800 students and the neighboring communities of Pico-Union, MacArthur Park, and Koreatown.  The school has nearly 100 percent minority enrollment, the majority of students being Hispanic and economically disadvantaged. Nils Timm The design brief called for an approach that celebrated and facilitated the connection between Be... En savoir plus

Projet • By Dietrich | UntertrifallerÉcoles primaires

Bretenoux Middle School

The middle school on the outskirts of Bretenoux is situated off-street and its broad western front shapes a public square. The compact organisation of the single-story building is reminiscent of the regions medieval bastides. The surrounding cantilevered canopy made of dark carbonised wood protects the building from overheating by excessive solar radiation. This restrained, closed design contrasts with the generous, communicative interiors in which light-colored wood dominates. Dietrich Untertrifaller with phBa - architectes urbanistes The rooms are clearly arranged around a central access zone delimiting the individual functional areas for teaching, school life and general services. Public facilities such as the library, the restaura... En savoir plus

Projet • By Dietrich | UntertrifallerÉcoles secondaires

Lycée Evariste Galois

Demolish or renovate? This question often arises when it comes to the further development of school buildings from the 1970s. The senior high school Lycée Evariste Galois in the Paris metropolitan area no longer meets current requirements and is bursting at the seams due to strong demographic development. With a holistic environmental approach in mind, we decided together with our partner Panorama Architecture from Aix en Provence to restructure and expand. Based on the qualities of the existing, we reorganised the individual parts of the building and united them into a legible, communicative whole. Dietrich Untertrifaller The newly created green schoolyard forms the heart of the ensemble and connects the various functions. It... En savoir plus

Projet • By CCHEÉcoles primaires

Ecole du Pont-Rouge

Premier prix d'un concours, le projet "Au fil des Saisons" propose d'implanter l'école au sein d'un parc d’apprentissage regroupant nature et culture dans un environnement proche et innovant CCHE Située entre deux contextes contrastés, l’urbain et le paysager, le minéral et le végétal, la nouvelle école est proposée comme une entité posée dans un parc ne faisant qu’un avec celui de la Mairie. Cet espace public majeur devient ainsi le cœur et le poumon d’un quartier très dense et le relie aux autres secteurs de la Ville de Lancy. La liaison topographique originelle est finement restituée au territoire grâce à u... En savoir plus

Projet • By OFFTECBureaux

Open City Palermo

New Administrative Centre of the Sicilian Region in Italy En savoir plus

Projet • By MosaÉcoles primaires

Public Elementary School Jean Macé

Project Public Elementary School Jean Macé, published by Mosa. Location: Les Pavillons sous Bois, France Category: Education - Elementary School Connect with Mosa for more information En savoir plus

Projet • By IND architectsÉcoles secondaires

School in Burabay

School for talented young people, whose goal is to continue their education and get a wide outlook and relevant professions in the best universities of the country and the world – this task was set for us by the customer. The school is located 300 kilometers from Nur-Sultan, in the National Nature Park in Burabay village (Kazakhstan). Learning there lasts only for two years – 10 and 11 forms. During this period students from all over the country will prepare for admission to universities. And in the summer there will be a summer camp for students of other schools. The education program is designed so that all students can advance in their chosen vector. This approach is also supported by architectural solutions – the scho... En savoir plus

Projet • By SET ArchitectsPépinières

Sassa School Complex

Ten years after a destructive earthquake rocked Italy's central Abruzzo region, many students still attend class in temporary modules similar to containers. Named winners of an international competition, SET Architects’ design for the new “Sassa School Complex” proposes reconstructing a place for students and the community to learn, gather, and grow. Inspired by the modularity and essential nature of climbing frame play structures, the architects describe the design as a metaphor for “freedom and social aggregation as a fundamental value for dynamic and innovative teaching.” Located in the town of Sassa, near L’Aquila (the town most affected by the 2009 earthquake), the project is situated strategically... En savoir plus

Projet • By Atomik ArchitectureÉcoles secondaires

Thorpe Lodge

This project for Holland Park School has given us an opportunity to explore in more detail how we work with historic buildings to make them fit for contemporary use. Grade II-listed Thorpe Lodge has a captivating history, and was originally a Palladian-style villa surrounded by countryside. Its distinguished residents include the Victorian portrait artist Henry Tanworth Wells and Montagu Norman, Governor of the Bank of England, both of whom remodelled the villa with the loss of much of the original character.   Our sensitive restoration has returned some of this character to the building, reworking it as an asset to the school. The jumbled sequence of internal spaces are now knitted back together, reconnecting the building to the str... En savoir plus
Central hub
Recording room
Live room music studio
Reception
Mixing desk

Projet • By LOM architecture and designUniversités

Point Blank Music School

LOM`s 540sqm fit out allowed Point Blank Music School to expand its teaching facilities with seven teaching studios, live room, lounge, kitchen and office. These spaces are organised around a central student hub, a busy, vibrant and flexible space at the heart of the premises for students to hang out, work, share ideas and perform in. Two of the teaching studios include full mixing desks which open onto a shared live room to allow students to learn about the recording process and studio techniques. Other studios are provided for classes in singing, DJing, radio, music production and sound design. Bespoke furniture helps to maximise the use of the space while remaining as flexible as possible to allow for future changes in courses and equip... En savoir plus

Produit • By WuduMateWuduMate Mobile

WuduMate Mobile

A mobile appliance for safe and comfortable wudu. This unit can be used in any environment where somebody needs to perform wudu.  In the home where there is not enough room for a permanently plumbed WuduMate or in a property which is rented so permanent fixture for wudu is either not permitted or the cost cannot be justified.  In offices where only a few/occasional muslim staff don’t warrant permanent wudu facilities. In Hotels or student accommodation where only occasional muslim visitors do not warrant permanent ablution areas, nor a permanent WuduMate in each room.  In Hospitals where the Mobile WuduMate can be taken to the patient rather than the patient being taken to the ablution room.In Nursing homes where patien... En savoir plus

Projet • By Isidoro Mastronardi ArchitetttoÉcoles secondaires

Immaginazione e Lavoro School

In 2018, the professional training agency “Immaginazione e Lavoro” converted the school Istituto Sant’Anna in Moncalieri, on the outskirts of the city of Turin, into a professional training centre for graphic designers and electronic technicians. This abandoned school building needed urgent repair. To juggle budget constraints, the project decided to focus on preserving the parts which were still structurally sound, thus reducing construction work to a minimum and relying instead on décor, graphics and communication. With a series of cosmetic repairs, this project intends to restore the dignity and identity of the building, focusing on communicating and presenting ideas with graphics and colour. In this instance,... En savoir plus

Projet • By Architecten-en-enUniversités

Fontys Nexus

Fontys Nexus: a complement to Brainport. The former TNO research building felt like an exploration into the world of CSI: long corridors with labs and offices full of secrecy and mystery. The design challenge for The architects of architecten|en|en, EGM architecten and the interior architects of Studio Groen+Schild, was to transform a building built for 500 researchers into an inspiring, inviting and future-proof learning environment for 2,500 students. Through five targeted interventions, the austere and functional research building has been transformed into a sustainable and high-quality education building with a distinctive and entirely original identity. Basement as hubInitially, the 30,000m2 building was deemed too small to accommodat... En savoir plus

Projet • By TEN ArquitectosUniversités

Rutgers Business School

Having won in 2007 the competition to develop a new master plan for the College Avenue Campus of Rutger University. In 2009 and as part of the first phase of the project, the construction of a new graduate and professional development campus in Livingston began, for which the approximately 14 thousand square meter Rutgers Business School was designed and built, launched in 2014.    With an architectural program outlined between the rapidly growing university and the adjacent ecological reserve, the L-shaped building acts as an entrance to the campus, while its interiors connect vertically through a large atrium and horizontally. through various common areas, promoting social interaction informally and spontaneously on their tour... En savoir plus

Projet • By Design Action & AssociatesÉcoles secondaires

Ripple Library

Drops falling onto lake cause ripples, as if people acquire knowledge from ​​books, transform information to inspiration by pondering over and over again, ultimately turn into brilliant interpretation.The project is under direct subsidy scheme secondary school instituted by government; campus has been worn out over 35 years and associated with problems such as low usage rate of library. In view of this, the designer hopes to beautify the premises and refurbish existing library with warm atmosphere, thereby achieving effective passing on of knowledge, inspiring students and develop a better society for the future. En savoir plus