Red cedar

An overview of projects, products and exclusive articles about red cedar

Projet • By Andrew Child ArchitectureMaisons privées

Tree House

The owners wanted to upgrade an internally awkward and dark middle suburban Californian Bungalow into a light, modern 3 bedroom + study residence.There was a small group of huge trees in the backyard that the owners loved, so they became integral to the design of the new addition. The rear extension has substantial north facing windows that utilise these existing trees for shading from the summer sun. An angled eave overhang is provided for these windows where there are no trees to offer shading.   The extension was conceived as a single volume of efficient construction. It has a simple flat roof with interconnected spaces differentiated by changes in floor level that follow the sloping site. The rear decks also terrace downward towa... En savoir plus

Projet • By N.A.OMaisons privées

House-N

Cette maison a dû relever deux défis, le premier étant le "budget" et le second le "sens de la distance".   Du point de vue du budget, une restriction de surface a été appliquée au stade initial de la conception. Afin de donner à la maison un espace un peu plus étroit, elle a une structure comme un studio à deux étages avec sept niveaux de plancher sautés au hasard. En outre, en ne fixant pas le plafond, la conception a été faite de manière à ce que les bruits de pas puissent être facilement entendus. L'espace ainsi construit est également le cadre de divers "champs" qui maintiennent un certain sens de la distance. &n... En savoir plus

Projet • By Source ArchitectsMaisons privées

Sampson House

Sur un site compact de banlieue dans le centre d'Orange NSW, cette extension d'un bungalow des années 1920 offre de nouveaux espaces de vie orientés vers le nord et une retraite de maître avec un pavillon de bain de style japonais s'ouvrant sur une cour paysagée de belle taille.   Les propriétaires ont réduit les effectifs d'une propriété située juste à l'extérieur de la ville. Ils souhaitaient une maison chaleureuse en relation directe avec une cour paysagère nécessitant peu d'entretien. Une demande particulière était celle d'un bain de style japonais qui avait une grande influence sur la matérialité et la conception... En savoir plus

Projet • By Herbst ArchitectsMaisons privées

Papamoa Beach House

Le site fait partie d'une rangée de sites avec accès à la plage qui bordent la plage de Papamoa. Une opportunité s'est présentée ; comment coudre intelligemment l'arrivée de la rue arrière à l'avant du site.   Nous avons ensuite utilisé le bout de la rue de la maison pour former une porte qui offre une couverture et conduit le visiteur à l'intérieur grâce à un mur en angle et à un soffite. La porte offre une vue unique sur une porte d'entrée vitrée et sur la mer qui se trouve au-delà.   Le trajet entre le portail et la porte d'entrée est luxueusement aménagé le long de la limite et e... En savoir plus

Projet • By Rise ProjectsMaisons privées

Fire Island 2

This project is in a beach community and emanates a casual, summer style. Rise capitalized on the central double height space as part of the expansion and complete reconfiguration of this home. The dramatic ceiling connects the new den on the second floor to the living areas below. The exterior elevations and window layouts were completely re- thought. The internal house circulation was re-oriented around the central gathering space to make it both more efficient and more attractive.  An additional entry to the house was added with a mud room. Finishes and fixtures were replaced and renewed.   Material Used :1. Windows - Anderson, 200 series2. Cladding - Red Cedar plank3. AC - Mitsubishi split systems4. Floors - solid oak 2-1/4&... En savoir plus

Projet • By DIGBAR interiors & architectureMaisons privées

Legal House

The Legal House (aka Keeshen House) is a 2,900 square foot home designed and built for a family with 2 young children, in the location of their existing house on a quiet street in a friendly hilltop neighborhood. Many homes here are being expanded so residents can remain in the city as they raise families in the highly valuable and densifying Westside of Los Angeles. Much of the design process was spent navigating through and adjusting to the currently changing zoning codes, which dictate the size and shape of expanding single-family residential construction. As the owners are both Attorneys and were fascinated by this part of the process, the project has been nicknamed “The Legal House”.   The Architecture is organized a... En savoir plus

Projet • By Ruhl Studio ArchitectsMaisons privées

Gap Cove House

In this age of rising sea levels and palatial homes overrunning coastal towns while dominating their fragile ecosystems, this more thoughtful house stands out. The modestly-sized house was designed in close collaboration with the local Conservation Commission, exceeds recently updated FEMA regulations, and was designed to produce as much electricity as it uses over the course of a year. Its overtly modern design is more about responding to its rugged site and to its inhabitants’ needs and dreams rather than a statement about style.     Who: an architect and his therapist wife, 2 adult daughters, 1 son-in-law, and multiple foster and adopted grandchildren   What: one large open living space facing the ocean and... En savoir plus

Projet • By M1DTWRestaurants

Water Street Coffee Drive-Thru

Water Street Coffee Drive-Thru is located just north of I-94 in Kalamazoo, MI. This drive-thru only building is designed to enhance the relationship between architecture and automobile by conveying moments of the cafe experience to patrons that never leave their cars. The building's predominately rectangular form is modified by an emergent curved wall which is extended past the south facade to increase the building’s presence from the south and shield the various services near the staff entryway. The curved wall mimics the movement of cars on the site and introduce an element of surprise by shifting the perception of the building's size, form, and proportions as one drives around.  A large corner window, situated in a field of... En savoir plus

Projet • By Mark English architectsMaisons privées

Tōrō House

Le projet consiste en une reconstruction complète et un ajout à une maison individuelle existante à flanc de colline. Située sur un flanc de colline marquant l'interface entre un bosquet de séquoias à l'est et un bosquet de feuillus et une prairie environnante, la maison originale du milieu du siècle a été aménagée selon un plan en "L", autour d'une terrasse centrale faisant face à un monumental séquoia isolé. Avec des marges de recul de 50 pieds sur tous les côtés de la limite de la propriété, l'empreinte de la maison existante s'étendait à plusieurs des marges de recul, ce qui posait le défi de... En savoir plus

Projet • By WOVEN Architecture and DesignMaisons privées

Quarry Drive House

Quarry Drive House was commissioned by clients seeking a mid-century modern aesthetic to house their collection of mid-century modern furniture. The home is tucked into a hill surrounded by a collection of arbutus trees and projects out from sloping grade toward ocean views at the front. As one approaches from the driveway at the rear, the house reveals itself. Sama Jim Canzian Sama Jim Canzian Once inside, a great room with a raised ceiling opens out toward views of Vancouver Island to the south with decks surrounding the entire front of the house. Large overhangs and floor to ceiling glass provide cover from the rain and maximize on natural light. Sama Jim Canzian   Sama Jim Canzian Material Used: 1. Cladding:... En savoir plus

Projet • By MCK ArchitectsMaisons privées

Black House

An ever growing young family led to an evolving design in this project in Sydney’s east. An alteration and addition to an existing detached victorian house, our insertion at the rear aimed to bring much needed northern light into the new rear living spaces. This was achieved through a series of voids and clerestory windows, which add vertical dimension and a dialogue between private and public space. Again, this house builds upon the narritive of contrast in old and new – in materials, form and space.   Material Used :1. Custom Orb – Metal Roofing – Colorbond Lysaught2. Klip-Lok – Metal Roofing – Colorbond Lysaught3. Western Red Cedar Shingles, Porter’s Palm Beach Black – Facade Claddin... En savoir plus

Projet • By Skylab ArchitectureBureaux

Outpost

Outpost is a phased, hybrid structure merging recreation, retail and work environments to foster and reinforce a sense of community in a developing section of Hood River. As part of the city’s new Waterfront Masterplan, Outpost will eventually become a 60,000-square-foot development—a neighborhood of buildings that will functionally connect the city with the Columbia River waterfront. The site, formerly home to an industrial wastewater treatment and processing facility, largely underutilized the waterfront but will now become a new paradigm for future development in the region.   Phase One is composed of two buildings, that together, result in a 30,000-square-foot complex that reimagines traditional mixes of spaces and ho... En savoir plus

Projet • By MOTIV architects inc.Parcs de stationnement

Eton Accessory Building

The Eton Accessory building sits amongst a gnarly row of alley structures of varying vintages; old stucco garages, laneway homes and garden sheds. It stands out and invites curiosity from the neighbourhood – what is it used for? What is it made of?   This 100% wood structure is a testament that no project is too small for prefabrication, its design born out of a strong desire to work with cross laminated timber – to better understand its properties as well as the efficiencies of its assembly on a project of a very small scale. Designed as a kit of parts, the structure is entirely made of 3 ply CLT with large cedar framed openings at both ends. Skylights and windows are strategically cut in to allow daylight into the woody... En savoir plus

Projet • By David Boyle ArchitectMaisons privées

Freshwater Semi

This alterations and additions to a semi-detached house aim to maximise natural light and aspect into a narrow, 3.6m wide, south facing semi. The front rooms and roof line of the existing building is retained and a new 2 storey extension is constructed at the rear. Living areas are located on the ground level and a kick back stair provides access to 2 new bedrooms and a new bathroom/ensuite accessed via a timber bridge overlooking the void to the kitchen below. Circulation has been minimised so that living and bedrooms spaces can take full advantage of the available 3.6m width.   The roof line has been simply extended up to Council’s allowable building envelope to allow for a 14.5 meter long north facing set of louvre windows s... En savoir plus

Projet • By Fox johnston architectsPépinières

Waranara Early Learning Centre

Located in the ever-evolving Green Square precinct, the Waranara Early Learning Centre provides much needed day care for young residents in the local community. The project involves the adaptive reuse of a heritage-listed outpatients building into a 74 place Early learning space. A complex brief as well as a sensitive client has resulted in a challenging project. Careful attention has been placed on the overall useability of the Centre resulting in a cohesive and robust design bridging old and new. The integrity of the existing building has been retained - breathing new life into the structure – and a contemporary wing housing the entry, playspace and wraparound verandah has been grafted onto the original shell.   This permeabl... En savoir plus