Reclaimed wood

An overview of projects, products and exclusive articles about reclaimed wood

Projet • By BergmeyerMagasins

Tree House Brewing Company

This independent brewer-owned company is renowned for making inspired libations for all. Intending to create a sought-after destination to match their craft-brewing mastery, they enlisted our design team to create an engaging customer experience for their ultra-devoted fanbase, building excitement and anticipation on route to their new taproom. Caption Focusing on an immersive brand journey for the retail and front of house at the new 100,000 SQ FT brewery in Deerfield, we brought new life into a former mid-century publishing company building. An amalgamation of the existing space through adaptive reuse and a branded environment true to its identity, the company has taken root in its new home in Western MA. Caption Visitors are... En savoir plus

Produit • By Surfacing SolutionNobleWood

NobleWood

Handcrafted, responsibly sourced, teakwood panels with FSC and Fire Rated options - standard - and a significany portion of profits donated to noble causes.   Reclaim. Repurpose. Do Good En savoir plus

Projet • By Prentiss Balance Wickline ArchitectsMaisons privées

PS 1 House

This 3800 sq. ft. single family residence is located on a +/-2.5 acre Urban Western Washington site which includes a class (3) salmon stream running through the property. Steve Keating Photography Developed from the owner’s concept to create a converted warehouse loft space in a private park the design of the house called for open and flexible interior and exterior spaces. The main entry is intimate, open and inviting. The main double height vaulted ceiling living space combines the family room, dining area and kitchen w/ a second floor study and catwalk both which are hung from the exposed wood and steel structure above. The main curved roof form is bisected along the peak w/ a continuous skylight. The roof extends out and crea... En savoir plus

Projet • By LS3PBureaux

Live Oak Bank Campus

Le campus de Live Oak Bank à Wilmington, en Caroline du Nord, célèbre son site serein et boisé tout en répondant à l'objectif de la société de créer le meilleur environnement de travail possible pour ses employés. Les bâtiments s'inspirent d'une palette de matériaux commune composée de cyprès, de verre et d'acier pour s'intégrer à l'environnement naturel tout en créant une esthétique moderne.  Le premier bâtiment du campus est ancré par un salon central surplombant la cour centrale et la terrasse ; les ailes de bureaux élancées de deux étages créent un sentiment de transpa... En savoir plus

Projet • By XUL ArchitectureMaisons privées

Highgate Family Home

La société XUL Architecture, basée dans le nord de Londres, a rénové cette maison familiale à Highgate pour permettre une meilleure circulation et une meilleure lumière.   Cette maison familiale à Highgate présentait de multiples problèmes de circulation, les différents niveaux et espaces circulant de manière inconfortable et désordonnée. En s'attaquant à ces problèmes, XUL a pu créer un espace utilisable et rempli de lumière. La clé de la rénovation de cette propriété a été d'ouvrir les vues de la porte d'entrée vers le jardin, en attirant la lumière sou... En savoir plus

Projet • By blue point architectureMaisons privées

Oaks Parkhouse

Existing HouseLocated on a sunny hillside at the edge of Griffith Park, the existing house did not take advantage of the natural conditions of its site. Connections to the outdoors were inadequate. With main living areas located on the second floor, access to the outside was limited. The only usable outdoor space was located on the first floor and accessed only through an office space. Views from inside the house were restricted by the size and location of the windows. With lack of insulation, disregard for the building orientation and natural ventilation, the house was hot in the summer and cold in the winter. Although not understandable from the vantage point of the building’s entrance, the angled plan of the existing home provided... En savoir plus

Projet • By Baxt Ingui Architects, P.C.Maisons privées

Greenpoint, Brooklyn Energy Efficient Townhouse

Our client came to us with great excitement to bring this home back to life with a venerable attitude to its history. The neighborhood of Greenpoint is an evolving pocket of Brooklyn that is growing more diverse with each passing season. A third-generation Polish meat market can be found adjacent to a sleek, minimalist craft beer bar filled with young locals. It is truly the perfect setting for this project as our collective goal was to create a modern, comfortable home that embraced and even highlighted its past lives. Baxt Ingui Architects found this project to be unique among more typical New York City typologies because it is a wood framed, freestanding house that sits just outside a Landmarked district. These two factors, coupled with... En savoir plus

Projet • By Hollander Design GroupBureaux

Pura Vida

The design intent was to create a space that embodies the “pura vida” way of life and captures the essence of the company. The importance of light, color and use of greenery were key elements in delivering a space that felt fresh and organic. The open floor plan with floor to ceiling glass, allows for an abundance of natural light to filter throughout the space and showcases the 180 degree ocean views only a few blocks away.   Everything is visible to everyone, from the reclaimed wood conference table and custom bronze chandelier to the ping pong table at the opposite end of the suite. Earthy tones and natural elements reminiscent of a beachside bungalow were paired with bold graphic wallcoverings, pops of color and metal... En savoir plus

Projet • By Hoover ArchitectureMaisons privées

West Park Contemporary

My clients had originally hired me to design their contemporary dream home on a beautiful West Park lot on the Hudson River. We were well underway on the design when the opportunity arose for them to purchase a second lot—the property directly above their current one.  This new lot contained the foundation of a spec house, which was situated to look directly down onto my clients’ new home. They purchased the lot and we started design on what would ultimately become their guest house.   There were two challenges to this new project: (1) Designing something contemporary that fit on the existing foundation, since the original spec house was not my clients preferred architectural style and (2) my clients required the hou... En savoir plus

Projet • By Rowland+Broughton Architecture and Urban DesignHôtels

Limelight Ketchum

Located near the Sun Valley ski area, the Limelight Ketchum Hotel embodies the heritage of its surroundings to create an approachable destination for travelers and the local community. Inspired by Ketchum’s motto, “Small town, big life!,” and taking cues from the area’s laid-back vibe, a modern interior program was intended to nurture body and soul.The overall design theme is the establishment of the hotel as a community “base camp” in which guests can start and end each day. In public spaces, the concept was executed through design of a large, centrally located seating area focused on a monolithic stone fireplace hearth, dubbed the “campfire.” The relationship of the fireplace to an overhead... En savoir plus

Projet • By Asquith ArchitectureMaisons privées

Hockley Valley Chalet

Challeges: This family chalet was due for an evolution of sorts – one that would honour their many years there, but also look toward the future. Recognizing that the property had spectacular views that weren’t being maximized, ASQUITH focused much of their energy on the removal of walls, doubling the size of windows, increasing air circulation and designing an expansive deck that took full advantage of the breathtaking vista.   What materials did you choose and why? Retaining some of the home’s history was important to the owners. ASQUITH achieved this by incorporating the existing reclaimed wood beams. As well, they put great effort into choosing additional wood accents that would complement throughout, including... En savoir plus

Projet • By TPG ArchitectureBureaux

Argo

Argo Group est un souscripteur international basé aux Bermudes qui propose des produits d'assurance et de réassurance spécialisés sur le marché de l'assurance dommages. TPG a travaillé avec la société sur un certain nombre de projets au fil des ans, notamment avec son bureau de Boston et son bureau actuel de New York situé au 610 Broadway. À l'approche de l'expiration de son bail, Argo a engagé TPG pour le déménagement et l'extension de son bureau de New York. Le client souhaitait davantage d'espace de collaboration pour accueillir sa main-d'œuvre jeune et croissante et a choisi un ancien entrepôt dans le Meatpacking District situé... En savoir plus

Projet • By concreteBars

happyhappyjoyjoy zuidas

This brand new happyhappyjoyjoy is set amidst the busy, international business hub of Amsterdam. Located at the ground floor of the Crowne Plaza hotel, it functions as a central meeting point for locals, hotel guests and office workers alike. The explosion of colours, print and objects form the perfect setting for a power lunch, casual dinner or all-night Friday drinks. As in other happyhappyjoyjoy restaurants, the menu contains a big variety of small dishes, from all over Asia. From rain-baos to dimsum, curries or rendang, to mix, match and share together.   Entering this restaurant will submerge you instantly in a completely different world, never a dull moment here; both on the menu and in the upbeat interior there is a lot to dis... En savoir plus

Projet • By JLF ArchitectsMaisons privées

Jackson Hole, Wyoming house

Bozeman, Montana – April 28, 2020 – The just released 2020 HOME issue from Big Sky Journal is a beautiful tribute to the architects, builders, interior designers and artisans of the Northern Rockies who collectively create stunning, thoughtfully crafted homes. One of the magazine’s featured projects is a cabin-like compound in Jackson Hole, Wyoming, by JLF Architects that owes more to the region’s historic vernacular architecture than to the house’s setting on the edge of a golf course.   The architects’ innovative approach, laying out and connecting several structures, provides an intentional sense of arrival, privacy and remoteness for the residence and focuses the gaze on impressive mountain vie... En savoir plus

Projet • By Surfacedesign, IncPaysage résidentiel

Zinfandel Lane Garden

Située dans l'un des plus anciens vignobles de Zinfandel en Californie, la résidence St. Helena flotte au-dessus des vignes environnantes, prolongeant le paysage dans la maison et tirant la vie dans le jardin.  Une allée de gravier bordée d'oliviers encadre l'entrée, culminant à la limite de la propriété bordée de chênes, où un chêne patrimonial existant ancre la propriété.  Ce chêne oriente le site, marquant l'axe central de la maison, de la piscine et, à travers le vignoble, de la grange.  Des oliviers anciens récupérés sont intégrés dans le paysage de la grange, s'accrochant au boi... En savoir plus