Pine wood

An overview of projects, products and exclusive articles about pine wood

NouvellesNouvelles • 1 avr. 2022

XStudio experiments with recovering and enhancing existing elements in Gran Canaria house transformation

XStudio approached a Las Palmas de Gran Canaria house transformation from the section. They recovered and enhanced an existing courtyard and organized the different spaces around the void that acts as a backbone. Gaps towards the courtyard are enhanced to emphasize visual connections in between interior spaces.  David Rodríguez By studying the historical and cultural context of the working-class neighborhood of Guanarteme, the intervention uses an austerity of means, both material and economic, to show another way of transformation.  David Rodríguez The interior is stripped to reveal techniques of the original construction. This forms a new landscape of concrete slabs, silico-lime brick and load-bearing w... En savoir plus

Projet • By mioguiAppartements

007 - gambetta

The real estate market in big cities like Paris is more and more tense. Rents shoot up whereas surface areas decrease. In this context, people are more and more obliged to live in small spaces. Especially for students or low incomes, studios from 10 to 15m² are becoming the norm. For architects, this new Type of living is challenging because it forces us to maximize the feeling of space and the quality of living. Philippe Billard Our young architectural atelier, miogui, had to refurbish a micro-studio, Gambetta, of 12.75m² in Paris, located in a former hotel. The existing situations are banal, a bathroom too big for the space, one window in the bathroom, one other in the main space, a little kitchen, a big wardrobe, a bed. T... En savoir plus

Projet • By SPEED ArchitectsMaisons privées

House 1

La maison 1 est située à Tromøy, une île de la côte sud de la Norvège, caractérisée par des forêts de pins, des plages rocheuses et des rivages sauvages. Le projet consiste en une petite maison et une annexe, conçues par les architectes EirikMikalStokke et EspenRobstadHeggertveit dans le cadre de leur cabinet d'Oslo Section Plan Elevation Extrusion DiagramArchitects (SPEED). Simen Øvergaard (simenovergaard.com) Le terrain est situé à côté d'une plage et d'une réserve naturelle où la cliente allait se baigner avec ses amis tous les dimanches, toute l'année. De grandes parties du terrain sont constituées de ro... En savoir plus

Projet • By OfficeATMaisons privées

U38 House

Site: The U38 house is located on soi Udomsuk 38 Bangkok, Thailand. The 400 sq. m. house was designed for a couple and a child in the site next to the husband existing family house surrounded by typical suburban houses.   Structure: Since the owner and also a builder himself need to complete a house within 4 months, architect decided to use very simple steel structure on 6 by 5 meter grid to build it as fast as possible.   Program: The program is 2 story house. Architect place the building on one side to keep some space for green area & swimming pool with carport at the front. On the ground floor including open plan of living room and dining room which are facing onto swimming pool and outdoor terrace.... En savoir plus

Produit • By Woodsafe Timber Protection ABWoodsafe PRO

Woodsafe PRO

Woodsafe PRO™ is available in a number of wood types such as pine, spruce, oak, larch, cedar tree, birch, ash, maple, poplar and in plywood as spruce, birch and poplar. The wood products are manufactured in accordance with the European Commission Construction Products Regulation CPR 305/2011 and performance certified and CE certified according to EN14915:2013 and EN13986:2004+A1:2015. Woodsafe PRO™ is a flame retardant wood method for interior and exterior use. The actual performance of the flame retardant wood panel takes place in an industrial vacuum pressure impregnation process, and associated fixation of the fire retardant in the wood cell structure is achieved through the KDAT process. Manufacturing is done according to o... En savoir plus

Projet • By AMDL CIRCLEHôtels

Homes in the Pastures (Le Case del Prato)

“I welcomed the idea of building the two Case del Prato using the timber felled by the storm. The wounds produced by storm Vaia are still visible when you look around Zirmerhof and you see the empty patches of woodland. We still find it hard to believe how violent the wind of Vaia was, and how it could fell and carry away so many trees. Yet the message that Vaia left us is quite clear. It is a message that comes from a tale of climate change and that shows us how nature is rebelling against our inconsiderate actions, against those anthropogenic changes that are far from natural.” (Michele De Lucchi, june 2020) Le Case del Prato (which translates as “Homes in the Pastures”) are two small wooden architectures which ad... En savoir plus

Projet • By Jofre Roca arquitectesMagasins

Carner Barcelona Perfumery

Au centre de la ville et dans le quartier de l'Eixample, sur l'axe commercial du Paseo de Gracia, est conçu le nouveau siège social de Carner Barcelona. Une marque locale de parfums exquis, intenses et innovants à Barcelone.   Il est implanté dans un bâtiment qui conserve ses éléments de construction originaux et typiques de l'architecture catalane. La sobriété et l'authenticité des espaces conçus permettent de faire émerger les valeurs et la philosophie de la marque. Elle est replacée dans le contexte de la Méditerranée et de l'artisanat local. De même, la couleur blanche homogène qui en résulte fait ressortir... En savoir plus

Projet • By Urban Mistrii StudioMaisons privées

The Hill House

Some 10 kms away from Shimla, the project Hill House is banked on one of the peripheral roads of a compounded residential area, AIRA Homes. The place holds decades of memories for the family, now visited by them only as a summer retreat. In 2018, the mother and the daughter unanimously took up the challenge to renovate, with the intent of modifying the interiors to serve their current lifestyle. The initial interventions solely by the local contractor couldn’t stand up to their vision, and that’s where we jumped into the picture, in collaboration with Kanika Kapoor and Aman Jalota. On receiving the already interfered project with a half built attic and haphazard proposals for the interiors, we then knew that this was going to b... En savoir plus

Projet • By HofmanDujardinMaisons privées

Villa Tonden

Conçue pour échapper à l'agitation de la ville, la villa Tonden forme le lieu de villégiature idéal. HofmanDujardin a soigneusement façonné son apparence caractéristique pour s'intégrer parfaitement dans l'espace ouvert de la pinède. Cette maison revêtue de bois est dotée de toutes les commodités nécessaires pour passer des moments de détente en famille et entre amis. Toutes les chambres offrent une vue imprenable sur la nature environnante.   La Villa Tonden est constituée de trois volumes archétypiques en forme de maison. Ils adoucissent sa présence dans le paysage environnant et créent des lieux disti... En savoir plus

Projet • By Juan Alberto AndradeBureaux

FIBRAS ORIENTADAS

A reform of color and matter Oriented Fibers is an interior office space for Mendotel, a technology services company in Guayaquil, Ecuador.   The main purpose of the project was to design a completely flexible space for the new requirements the client presented, which led to the study of its possible spatial occupation as a starting point. The work dynamics were analyzed, getting as a result an office and sales location with different levels of privacy. The project that shelters the new office consists of an open floor plan, ordered with the introduction of a reticulated shelf that distributes the office spaces: Services: Bathroom, cafeteria bar, showroom and Production area: Work and meetings.   With a reduced space, the ret... En savoir plus

Projet • By Nommo ArquitetosMaisons privées

Boreal House

The Boreal house is located in a gated community in the north of Curitiba. The plot, seven meters wide and eighteen meters deep, has houses on the boundaries on both sides. The house was conceived for commercialization. The premise of the investors was to create a product with good external space and qualitative sunlight, in addition to fulfilling the basic program for a family of four. The identity of the project was inspired by the neighborhood and the history of its immigrants. Based on the iconic design of their old houses, we got to an elegant and at the same time cozy volume, with a gable roof and external wooden cladding. The plan is effectively distributed over three floors, and the total built area is 167.92m². On the grou... En savoir plus

Projet • By The Design ChapelBureaux

Vrnda Pharma Office

Vrnda Pharma is a pharmaceutical company which deals with clients and vendors all over the world. When the clients approached our studio, to design their newly bought office space, their brief was simple. They wanted a cool and quirky new space, which does not take itself too seriously. Their staff includes young people in the age bracket of 22 to 35 and they did not want the office to have a formal, more serious ambience. With this brief they gave us a free hand to design the space albeit within a tight budget. The idea behind the office here was to create a variety of spaces that will enable people to work in a way they want to work. As one enters the office, he is greeted with a small reception and waiting area, which is secluded from t... En savoir plus

Projet • By Bade Interiorismo DonostiaAppartements

KRESALA APARTMENT

Kresala is a 70 square meters apartment located in the surroundings of the Old Town of Donostia, very close to La Zurriola beach. The building was constructed in 1.896, therefore it is more than a century old. When we first entered the space we found an old apartment (the shower was literally inside the kitchen and the floor presented an uneveness of over 20cm). Furthermore, everything was very compartmentalized and as a concecuence the contribution of natural light was very low. In fact, two of the rooms did not have any windows or ventilation, and therefore did not fullfill current regulations.   Despite everything, we immediately realized the potential it had, since it had a viewpoint facing south and this, added to the fact that... En savoir plus

Projet • By Hello Wood LtdBureaux

Workstation Cabin

Although pandemic-related measures are slowly lifted, there are still millions working from home and dreaming about having an extra room designated as an office. The brand new, unique workstation designed by the creative architecture and design studio, Hello Wood (https://hellowood.eu/project/workstation-cabin) fulfils this dream without having to expand your home. The playful Workstation cabin is the ideal, private spot for work and meetings, but it can also function as a guest room or a playroom for the kids, and it is the perfect refuge should you need a tranquil place to relax or immerse yourself into creativity. When designing a compact house, the starting point is to create a complex, highly functional space; with the small size, eac... En savoir plus

Projet • By JMY ArchitectsBars

EARNEST CAPE Cafe & Bakery

Ganjeolgot Ayant le lever de soleil le plus précoce sur la côte est de la Corée, Ganjeolgot (qui signifie littéralement le cap le plus ancien) est une attraction touristique qui contient à la fois de douces histoires et des décors naturels tels que les vagues déferlantes, la mer fraîche et infinie, le phare blanc, la boîte aux lettres et un espace de repos. Il est célèbre pour son trajet en voiture entre Ulsan et Busan, et le quartier connaît depuis peu une augmentation rapide des installations commerciales telles que les cafés et les restaurants en raison de l'augmentation de la population flottante.   Le terrain plat avec une vue banale sur une... En savoir plus