Perforated metal

An overview of projects, products and exclusive articles about perforated metal

Projet • By Open AD architectsMaisons privées

YEK Villas

The twin villas "levitate" amid the towering pines and birches of a secluded park in the Ural region of Russia. Their presence is felt, but subtle. Maxim Kanakin Ivanka Concrete panels, perforated metal and reflective glass combine in façades, which continue the patterns of the surrounding landscape. Beneath the exterior is a sturdy reinforced concrete frame. Maxim Kanakin Since the homes sit in a publicly accessible location, people walk freely in the area. Not only do the façade features perform well visually, but also give privacy to residents, so that they can see the landscape, but passers-by can’t see inside. The overhangs and screens also protect from the glare of the sun. Maxim Kanakin An enclos... En savoir plus

NouvellesNouvelles • 3 mai 2021

Kulturbahnhof Aalen merges industrial history with 21st century architecture

The Kulturbahnhof Aalen brings together the city’s industrial history with 21st architecture by sensitively integrating historical building fragments with modern elements. The resulting civic hub now accommodates a cinema, theatre, and music school along with high-quality event halls. Brigida González The Kulturbahnhof is located in an area once known as the Aalen ‘Stadoval,’ which alongside other uses was a railway track area.  After a fire caused significant damage in 2014, only fragments of some historical groups of buildings and their beautiful sandstone facades remained. For a+r Architekten, the guiding principle of the project was to carefully preserve the remaining heritage while developing a cultu... En savoir plus

NouvellesNouvelles • 18 nov. 2020

Perforated façade of infill house enlivens an urban Sydney street

Designed by Atelier DAU, this unique architectural infill on an inner-city site in Sydney, Australia presents an ever-changing façade thanks to custom perforated bronze screens. Called the Chimney House, the changing nature of the exterior is on full display to the street, an urban area which until recently had one of the highest crime rates in the country.  Tom Ferguson In addition to a rear expansion and overall renovation of the existing terrace home, the infill at this property comprises a new single garage with a self-contained apartment above. Tom Ferguson Part artwork and part sculpture, the perforated metal screening allows natural light to enter the infill, whilst maintaining the privacy of the occupants.&nb... En savoir plus

Projet • By YODEZEENBars

Par Bar 3

Urban Jungle by YODEZEEN in a bedroom Kyiv suburb Lots of greenery, natural wood and lively air — Par Bar is a new restaurant and bar in a residential area of Kyiv, created according to the principle of genuineness Osokorky is the urban residential district of Kyiv — one of its youngest urban areas. It is located in the south-east of the city, in its left-bank part. Back in the early 1990s this area was a village with meadows where local residents ranged, and today the millions of square meters are represented with concrete and metal. Andrii Shurpenkov YODEZEEN architects were tasked with creating a unique concept for a residential area — a restaurant you can visit with... En savoir plus

Projet • By Estudio FloridaMaisons privées

Zapiola House

ZAPIOLA HOUSE is a project located in Buenos Aires that begins with the request to build a new floor above an existing house and the consequent reorganazation of the rooms in the original building. The ground floor is freed from the existing walls in order to create a single open space where the kitchen, the dining and the living room are, facing the inner patio. The upper floor locates the bedrooms and, above them, a large rooftop is designed.   The challenge in this Project was how to assemble the original building and the new expansion. The premise was not to replicate the existing construction but to find a new language that brings both parts to balance. In this search , the original bricks from the facade and the patio were rest... En savoir plus

Projet • By toledano + architectsMaisons privées

M Garden Duplex

The Duplex is located in the 2 premiers etages of an immeuble des années 70 et n'avait has never been renewed. The 1000 m² private garden is rare in Paris.   The renovation is complete, the escalators, passing the phenomena, etc. The idea of ​​remodeling entièrement l'aménagement afin de répondre aux besoins de la famille avec 3 jeunes enfants plus aussi d'améliorer la ventilation et isolation pour le confort d'été et d'hiver.   Pour maximiser la lumière du jour tout en étant protégé against the strong chaleurs en été - which is due to the norm in Paris -, the phenomena on this is completed by a model in aluminum three fin and three... En savoir plus

Projet • By Letellier ArchitectesAppartements

Côté Garonne, construction de 68 logements

La réalisation Côté Garonne se situe idéalement avenue de Muret, le long du fleuve du même nom au cœur de Toulouse. Dès les prémisses du projet, l’agence Letellier Architectes aspire à « re » structurer l’avenue avec une réalisation adaptée à l'environnement, esthétique et de qualité tant par son organisation en plan que par la pérennité des matériaux employés.   Objectifs atteints. Composé de deux bâtiments de 68 logements, ce projet architectural dynamise cette artère incontournable de Toulouse et compose avec les constructions existantes. Entre un accès &agrav... En savoir plus

Projet • By MTMDESIGNRestaurants

Italo Social Eatery

Italo Social Eatery is a restaurant and lounge by Funkadeli group in Shanghai. The aim was to create a higher level concept without losing the “funky Italian” spirit of their of the other group venues. As a multipurpose concept, it had to accommodate guests for lunch/brunch and morph into a dining/aperitivo/cocktail venue that goes till late at night. We took inspiration from the mid-century Milan and Rome. Those were the Italian golden years, with its innovative and optimistic design, Cinnecitta’s movie stars glamour and hedonistic spirit …  We wanted to take this ambiance  as starting point and reformulate it in a contemporary way. The Italo experience starts at the cinematographic staircase, wrapped b... En savoir plus

Projet • By Qarta architekturaBureaux

Five

"History meets future", declares the fitting motto chosen for the project Five, located in Prague 5 – Smíchov. A tram depot building occupied the project site, but that could have been called a relic even when it was built. While forming an important endpoint in the city transport system, complicated access had been its disadvantage right from the beginning. The depot building still looked almost exactly like when it was closed, years later when current renovations began. Previously it had proved too difficult to adapt for a new use, so it remained in a sort of permanent provisional state. It became impossible to keep the original curious technical program. The necessary connection to the city’s tram network was lost and... En savoir plus

Projet • By CO ArchitectsUniversités

The Student Services Building at Cal Poly Pomona

CO Architects a conçu le bâtiment des services aux étudiants (SSB) de 140 000 pieds carrés comme nouvelle porte d'entrée du campus de l'université polytechnique de l'État de Californie (Cal Poly) à Pomona, à environ 30 miles à l'est de Los Angeles.  Le SSB accueille les étudiants inscrits qui s'inscrivent à des cours et demandent une aide financière, les futurs étudiants et leurs familles qui se rencontrent sur le site pour des visites du campus, et les anciens étudiants qui participent activement à la communauté du campus.  Les architectes du CO ont coiffé la SSB d'un toit ondulé en aluminium à... En savoir plus

Projet • By Kostas Chatzigiannis ArchitectureMagasins

YAKAFU DIY Store

Anji, a picturesque town near Hangzhou, houses the flagship DIY store of a young Chinese brand.The design of the store is a composition of clear geometries in colorful and textured materials.The exterior of the store features back-lit blue, perforated metal surfaces, which make the facade stand out from its surroundings.In the store’s interior, the bar, service counters and display areas are organized in seemingly scattered terrazzo blocks of various heights and sizes.   The centerpiece is a large sculptural staircase in blue terrazzo that occupies a significantpart of the floorplan, giving the illusion of an interior atrium. This staircase seems to be growing out of a base of terrazzo blocks,which serve as a seating area. The... En savoir plus

Projet • By Plus tongtongHôtels

Drake Commissary

Le Commissaire Drake, ouvert en juin 2017, fusionne l'installation de production alimentaire de l'hôtel Drake de Toronto et les autres établissements d'accueil de la marque avec un restaurant, une boulangerie, un garde-manger et un bar de 140 places, du matin au soir. Situé dans un quartier émergent de l'ouest de Toronto, le Commissaire crée un centre social pour les gourmands et les amateurs de culture. Tout au long de l'établissement, un mélange d'art et de design illustre le style Drake et crée un environnement unique et animé. En travaillant avec un bâtiment historique en briques et en poutres (une ancienne usine de condiments), et en s'inspirant de l'adhésion d... En savoir plus

Projet • By Dyer BrownBureaux

Winn Residential

Industry leader in residential property management WinnResidential (a division of WinnCompanies) needed new headquarters that would better support their workflow and team-based collaborative process while presenting a comfortable and welcoming atmosphere for both employees and guests. When the CEO told Dyer Brown‘s workplace strategy and design experts that the new offices should remind them of his favorite hotels, the architects responded simply, “Which ones?”   This was the start of a conversation that led to the recently completed 27,000-square-foot, three-story office interior for WinnCompanies at 1 Washington Mall in Boston, a modern, open, sunlit design that represents a significant change in venue from the ma... En savoir plus

Projet • By Tectoniques / Architecture & Engineering /Centres culturels

La Maison des Arts à Charbonnières-les-Bains

Demoiselle coifféeLa Maison des Arts est un nouvel équipement public réalisé à Charbonnières-les-Bains, une commune résidentielle de l’ouest lyonnais. Elle vient prendre place dans le vallon du ruisseau, le long de la ligne de chemin de fer. Le contexte est très paysager, avec seulement quelques constructions éparses entourées de jardins.   L’édifice s’installe en douceur dans le site. Il offre une belle générosité en prêtant attention à toutes ses faces. Il existe en effet comme un objet solitaire et s’adresse à son contexte vers toutes les orientations, y compris au titre de sa silhouette g&e... En savoir plus

Projet • By CNTEZ architectsÉcoles secondaires

International School Tumo

Idea We were faced with a difficult but interesting task from the head creators of the TUMO school - to create an architectural design of a building based on an iPhone. Minimalistic, technological and recognizable. Modern product design, mostly dictated by the development of technology, ergonomics and marketing is hardly imaginable in fundamental art and large shapes, but we tried the best to transform the principle and approach of design into architecture. The idea formed the basis of the whole project process: from the creation of furniture and interiors, as well as the elements of the facade and the choice of materials. We excluded any non-functional and unnecessary elements, had deliberately sought to contrast with the environment and... En savoir plus