Metal cladding

An overview of projects, products and exclusive articles about metal cladding

NouvellesNouvelles • 9 déc. 2021

Onomichi City Office embraces local shipbuilding technologies

Surrounded by the Onomichi Channel, Onomichi City (Japan) is a key historic point for maritime traffic and an area known for its beautiful scenery of water, mountains, and temples.  The goal of architects Nikken Sekkei Ltd in the undertaking of Onomichi City Office was to create a new city landmark and a government building not just with a view of the sea, but rather on the sea.  ©Satoh Photo Protruding seaward to the south, the building’s form creates the sensation of floating on water. The southward slope of the building blocks direct light and reduces heat load while its gradual setback on the north side urban area is unassuming in character and allows for unobstructed sunlight.  ©Satoh Photo Th... En savoir plus

Projet • By Benjamin Fleury Architecte-UrbanisteLogement social

30 housing units in Carrières-sous-Poissy

L'opération est située dans la ZAC Nouvelle Centralité à Carrières-sous-Poissy, dont l'aménagement a été confié par l'EPAMSA à l'agence d'urbanisme ANMA.                        Le principe de ce nouveau quartier est de transformer le vide laissé par une ancienne réserve foncière résultant de la volonté de l'État de construire en son centre une autoroute divisant la commune en deux parties, en un corridor écologique articulant les deux parties de la ville. L'îlot urbain P7 est situé dans la zone nord-est du nouveau quartier, en marge du tissu pavillonn... En savoir plus

Projet • By Antico Nuovo Building StudioMaisons privées

Johnson St Loft

The intrigue of the large volume of interior space in these existing New Orleans Shotgun dwellings directed the concept of converting this space and flow into a more efficient and modern design. Challenges to this project included specific restrictions due to its unusual property boundary as well as budget limitations. However, this afforded me the full autonomy of the project design and execution. Caption Caption Seeing the extensive attic space in historic shotguns as advantageous, two levels were created optimizing every inch of height to produce a spacious yet intimate area for bedrooms. Locating the kitchen and more ‘public’ space towards the front afforded efficiency to the circulation of the residence. At the i... En savoir plus

Produit • By ALPOLIC® | Metal Composites MaterialsALPOLIC PIGMENTO Series Finishes

ALPOLIC PIGMENTO Series Finishes

The textured aspect of zinc shows through the color just as the grain of wood is visible through coats of stain. ALPOLIC® MCM is proud to partner with VMZinc® to offer our new PIGMENTO® zinc composite material. Using modern pigment technology to showcase the naturally grained texture of QUARTZ-ZINC®, the result is a revolutionary new look in elegant tones. PIGMENTO® is not a painted finish, which makes the surface color practically maintenance free. The color is created by adding mineral pigments to a durable protective coating, creating beautifully organic hues like red, blue, brown, orange and grey.   The subtilty of the depts of the pigment is unsurpassed by any building material available. SURFACE TREATMENT... En savoir plus

Produit • By ALPOLIC® | Metal Composites MaterialsALPOLIC® MCM Timber Series

ALPOLIC® MCM Timber Series

The natural look of wood, without the weight, maintenance difficulties or expense. That’s what our Timber Series finishes are all about. These wood grain panels offer the rich beauty of Mahogany, Walnut, Maple, Zebrawood, Teak, Oriental Cane or Harvest Trail Bamboo in an aluminum composite material with an advanced fluoropolymer finish that’s far more durable than real wood. For both interior and exterior applications, our wood grain panels provide the outstanding natural appearance you’re looking for, along with the outstanding performance and value you expect from ALPOLIC®.   About Wood Grain Panel Finishes   We create our Timber Series finishes by applying a unique image transfer process over a color b... En savoir plus

NouvellesNouvelles • 6 avr. 2021

Goose Living: Shophouse transformed into a boutique hotel and restaurant concept

Located in the heart of Bangkok, Thailand, this 40-year old double shophouse has been transformed into a boutique hotel and restaurant concept. The project is inspired by the lifestyle of ‘goose living,’ a concept the hotel owner describes as living a simple life with freedom in the midst of nature. PanoramicStudio A total usable area of 900 square meters was transformed by SIM Studio into a restaurant area on the ground floor, with 20 boutique hotel rooms and rooftop bar above. PanoramicStudio The distinctive new building envelope consists of layers of box-steel structures, derived from an abstraction of mountain lines into geometric lines. The metal facade is designed to disguise the building’s exterior as if... En savoir plus

NouvellesNouvelles • 26 sept. 2020

TUMO Centre design based on the iPhone – minimalist, technological, and mostly, recognizable

When Russian architecture firm CNTEZ were commissioned to build a TUMO Centre for Creative Technologies in the heart of Moscow, the design brief called for a building based on the model of the iPhone.  Credit: Ivan Erofeev Founded in Armenia in 2011 by an American entrepreneur, the TUMO concept is anchored in creating accessible learning for teens and young adults.  Since then the brand has expanded globally with a mission of creating schools and education centres that specialize in technology, design, and applied arts and sciences.  For the Moscow project, the iPhone design was conceived as the school’s curriculum expressed through form – minimalist, technological, and mostly, recognizable.  Credit:... En savoir plus

Projet • By Nordic Copper from Aurubis FinlandUniversités

The Curve Building, Teesside University

The heart of Teesside University’s campus in Middlesbrough is defined by Nordic Royal golden copper alloy, enveloping the new Teaching and Conference Building – known as ‘The Curve’. The Curve forms part of Austin-Smith:Lord’s competition-winning design for a unique environment at the centre of the University. It includes an extensive public realm, innovative lighting, a living wall with giant LED screen and landscaping across the newly pedestrianized campus. This new ‘Campus Heart’ aims to rival any new university in the country or indeed Europe. The new building’s teaching block and 200-seat auditorium are linked and expressed by a curved façade that wraps around the north, east and... En savoir plus

Projet • By Taylor Pressly ArchitectsMaisons privées

Oreo House

La maison Oreo est un jeu de forme, de texture et de contraste. Les architectes Taylor Pressly ont été engagés pour concevoir l'intérieur d'une nouvelle maison résidentielle conçue par CLP Architecture. L'escalier en colimaçon avec sa finition en plâtre lisse se vissant en liège du niveau le plus bas de la maison à la terrasse supérieure devient le point central de la conception. De chaque côté de l'escalier, à tous les niveaux, se trouvent des boîtes noires de texture qui soulignent la douceur de la spirale et offrent une composition contrastée lorsque vous circulez dans la maison.   Les sols et les plafonds en béton a... En savoir plus

Projet • By Studio BressanParcs/jardins

Green Village

The Green Village is a garden center located in the eastern industrial area next to the municipality of Cittadella, in the province of Padova. It has a strategic position in relation to the main roads and it attracts a catchment area that extends between the provinces of Vicenza, Padua and Treviso. The complex is made of three parts: the commercial building, the greenhouses and the park. The mall has been conceived as a clear and essential parallelepiped made up of two levels connected by a central green courtyard that opens toward the sky. At the basement there are a parking area and the access to the upper level, while at the ground floor there are a large sales area and a relax zone. The façade pulls back on any opening in favour... En savoir plus

Projet • By Mailen DesignÉcoles primaires

Meadows Nursery

Un nouveau modèle de site agricole crée une crèche pour 80 enfants âgés de 6 mois à 5 ans dans les magnifiques terres agricoles du Northumberland.   Compte tenu de son contexte sensible, il était impératif que le bâtiment se fonde dans le paysage et reflète l'esthétique rurale de la langue vernaculaire agricole environnante. Le bâtiment est aménagé de manière à encadrer le paysage tout en offrant de généreux espaces intérieurs et des aires de jeux extérieures pour. L'échelle et la forme visent à briser la masse pour réduire l'impact sur la ceinture verte et capitaliser sur les a... En savoir plus

Projet • By studioHuB architectsFoyers de soins

Sea to Sky Community Services Daycare

The new daycare building, dubbed ‘The Cabin’ by its users, provides the community of Squamish with an educational space for 20 preschool children that also serves as a before and after school care program for 24 children.   Sarah met early on in the process with the fire department, school principal and head of operations, to best locate the building to satisfy code requirements, fire fighter access, as well as existing below ground services.   Designed and constructed to high building envelope standards, the indoor-outdoor relationships are enhanced with strategically placed thermally broken aluminum curtain wall glazing and the robust wall assembly is clad with locally sourced cedar and vertical standing seam met... En savoir plus

Projet • By Urban PlatformLogement

Lochten

L'objectif de notre plan est de traduire les valeurs de l'entreprise Lochten dans un projet de quartier durable, pragmatique et très rationnel, compétitif en termes de développement immobilier et dont l'image évoque le passé industriel du site.   Le plan tente de générer un dynamisme social par la création d'espaces communaux de qualité ainsi que par des fonctions flexibles et variées. Ces deux ambitions principales, soutenues par une approche globale en termes de durabilité, visent à faire du "quartier Lochten" un symbole fort, qui illustre un projet social exemplaire.   Le projet met l'accent sur la création de deux grands espaces coll... En savoir plus

Projet • By Ameller DuboisHôtels

Tourcoing Police Hotel

Figure compacte et unitaire, le nouvel hôtel de Police de Tourcoing s’emploie à conjuguer trois enjeux indissociables : traduire l’idée républicaine et représenter l’autorité, sécuriser et rassurer un public parfois fragilisé, offrir des conditions de travail confortables et sûres aux policiers. Immeuble d’angle et signal architectural, le nouvel Hôtel de Police de Tourcoing est tourné vers la ville. Soigneusement composé de formes géométriques simples et modulaires, il se perçoit comme un bâtiment sculpté, homogène et raffiné. Sa matérialité unitaire et sa volumétrie s... En savoir plus

Projet • By Elena Galli Giallini LtdCentres commerciaux

Grand Gateway 66 – North Building

Elena Galli Giallini Ltd. (EGGL), a Hong Kong-based firm specializing in architectural design, renovations, and interior and industrial design, is proud to unveil the rejuvenated North building of the Grand Gateway 66 retail complex (GG66), located in Shanghai’s bustling commercial, cultural, and historic zone of Xijiahui. Comprised of two distinct buildings of contrasting configurations, EGGL was commissioned to provide the prominent complex with a brand-new image, both architecturally and functionally.   An embodiment of ‘Haipai’ culture, where core Chinese and Western values collide to make Shanghai one of the most cosmopolitan cities in the world, Xijiahui is in the midst of a contemporary revitalization that is... En savoir plus