Mahogany

An overview of projects, products and exclusive articles about mahogany

Projet • By Cox ArchitectureBureaux

Christchurch Justice and Emergency Services Precin

The Christchurch Justice and Emergency Services Precinct (CJESP) is the largest combined facility of its kind in Australasia, and the first major public development built by the New Zealand Government following the devastating 2010 and 2011 earthquakes. The Precinct, commissioned as a key project to accelerate the reinvigoration and revitalisation program within the city’s devastated CBD, consolidated all justice and emergency services within a single purpose-built precinct made up of three elements; the Justice Building, the Emergency Services Building and a car park for operational vehicles. The 40,000m2 precinct was designed through a collaborative process between Warren and Mahony, WSP Opus Architecture and COX to house 19 multi... En savoir plus

Projet • By Margherita FaloccoMaisons privées

Private Residence Cz

Partly restored, partially recovered, this ancient Neapolitan house overlooking the Gulf of Pozzuoli, boasts a breathtaking panorama, which frames an extremely contemporary but classic space at the same time. The white boiserie emphasize a recovered wooden floor, designed years before, and provide a neutral background for contemporary furnishings, with cool tones and refined finishes. The house enjoys some classic and timeless pieces, inherited from the family, such as the mahogany grand piano in the living area, or the entirely crystal dining table. The brass thresholds placed in correspondence with the main entrances of the house, represent the connection between the old and the new, and together with the accessories and lamps they embell... En savoir plus

Projet • By SkB ArchitectsBâtiments individuels

WSECU Plaza

"Le bâtiment est destiné à tirer parti des propriétés uniques de ce site, petit et pourtant bien connu", selon Brian Collins-Friedrichs, responsable du projet. "La sensibilité aux piétons - échelle, texture, matériaux, transparence et équipements publics - a guidé la conception. L'objectif était de réaliser un bâtiment qui se sente partie intégrante de son quartier et qui constitue également une signature identitaire pour le WSECU".   La forme simple mais expressive du bâtiment est en rapport et renforce les liens avec les bâtiments universitaires en brique existants dans le quartier. L'angle nord-ouest du bâ... En savoir plus

Projet • By CLB ArchitectsMaisons privées

Lone Pine

Le complexe de Lone Pine est implanté au pied de la chaîne du Teton dans un complexe de villégiature au bord d'une vallée ouverte.  Située de manière à profiter des espaces ouverts et des cabanes de jardin, la maison est conçue pour protéger les structures voisines tout en profitant de la vue sur la station de ski adjacente et les chaînes de montagnes environnantes.   Ancrée par deux volumes agraires simples mais audacieux reliés par un connecteur transparent, l'architecture est conçue comme des abstractions de structures de ranchs communes : des formes pures qui ont été formulées dans un langage architectural qui manipu... En savoir plus

Projet • By Marcus Gleysteen ArchitectsMaisons privées

Lake Point House

Située sur dix-huit acres, la maison Lake Point sert de refuge pour connecter une famille active au plein air et entre elles. Une interprétation de la langue vernaculaire du New Hampshire Lakeshore, la maison respecte et complimente son emplacement. La maison était orientée pour optimiser la vue sur l'eau et elle était positionnée pour préserver les arbres et les caractéristiques du site. Le bois naturel utilisé à l'extérieur et à l'intérieur; les cheminées de granit; la superposition de colonnes en acier avec le système de fenêtres; et les poutres en bois planant vers l'eau, toutes reflètent une sensibilité au contex... En savoir plus

Projet • By NUNZIO GABRIELE SCIVERESMaisons privées

CASA GAS

The intervention consists in the renovation of an apartment overlooking the port of portofino.It consists of two levels not connected to each other: one on the ground floor in direct connection with the pier, used as a bedroom / warehouse and one on the first floor of the building, where the living space is developed with an open space system.   The biggest challenge of this project concerns the creation of a flexible and transformable space, able to adapt to different needs and functions, through the realization of concealed wooden panels.The entire project draws inspiration from the materials used in the boats, an element present in the port on which the building overlooks.   Material Used: 1. Mahogany Wood 2. Carrara Whit... En savoir plus

Projet • By Correa Granados ArchitectsMagasins

CANALI Kuala Lumpur boutique

The Canali boutique rises on the ground floor of the channel Suria KLCC, at the bottom of the Petronas Towers in Kuala Lumpur, Malaysia's national symbol.   The boutique is organized into four areas. Crossing the threshold, the customer is immediately welcomed by the sportswear area, displayed in a harmonious play of depths and colour, created by the wall on the right covered of dark mahogany and the opposite wall, beige ribbed finished stone-clad.   Upon entering, the products is shown in two large adjoining areas, where the formal head is displayed in niches beige fabric clad and dark gray back-painted glass clad walls framed. In the centre, on a carpet insert, the sitting area stands, with two sofas opposite each other. &n... En savoir plus

Produit • By FlexformPiuma

Piuma

The Piuma collection of cabinets is a delightful marriage of understated elegance-of-form and the dramatic expressiveness of wood. In contrast to the deliberate simplicity of the design is the choice of veneers – crafted with exotic, rare woods like mahogany featherband, Amara ebony, Canaletto walnut and ash, available in a number of shades. Free of handles, the finger pull is cut directly into the structure. A 45° mitered edge on the door/drawer serves as a finger grip, accentuating the clean, smooth lines of these cabinets that can be included in any setting and easily paired with all the tables, chairs, sofas and armchairs in the Flexform collection. Piuma cabinets are available in many configurations, bo... En savoir plus

Projet • By Rowland+Broughton Architecture and Urban DesignMagasins

Victorian Square

The concept for Victorian Square is inspired by a nearby backcountry skiing haunt referred to by locals as “The Pillow Factory”. The highlight of this area is the countless snow-covered rock outcroppings (pillows) that gently step down the slope with skiers playfully bouncing down the terrain from one pillow to the next.  We sought to abstract the inherent qualities of a typical pillow where the snow is softly suspended over the mass of the rock, revealing the stratified lines of past snow falls. Peterson Cover Brick from Denmark represents the stationary mass of the rock outcropping.  These handmade bricks are detailed using a lapped siding technique with hidden fasteners, which recalls the many wood sided buildings... En savoir plus

Projet • By Walker Warner ArchitectsMaisons privées

Makani Eka

Situé au sommet d'une coulée de lave durcie, avec vue sur le ciel, le soleil et l'eau, ce complexe familial trouve un équilibre entre modernité et tradition. L'ancien et le nouveau s'écoulent à travers une composition simple de petites structures reliées par une cour luxuriante et une série de passerelles et de patios. Composée de quatre structures indépendantes, dont une cellule principale de vie recouverte de cèdre, l'implantation permet d'équilibrer le désir d'accueillir des amis et de la famille ainsi que l'intimité. L'architecture et l'intérieur sont modernes, mais s'appuient fortement sur des matériaux et des pierres de touc... En savoir plus

Projet • By Richard Kirk ArchitectMaisons privées

Rosalie House

Rosalie House by Richard Kirk Architect (RKA) is located in one of Brisbane’s most established inner city suburbs. This 5-bedroom family home sits on a hillside among the peaks and gullies that characterises the suburb of Paddington.   Rosalie House has a solid base that rises up as a 3-storey lightweight structure. The exterior is predominantly recycled Tallowwood weatherboard and pre-weathered zinc cladding – KIRK’s interpretation of the timber and tin tradition that is prevalent in the area.   Sun-shading and privacy is achieved with operable timber screens and external venetian blinds that sit in front of a bespoke timber window joinery.   The planning of the house is organised to address the views... En savoir plus

Projet • By Luciano Gerbilsky ArquitectosMaisons privées

River House

River House is a 1,200 square meters construction designed in a wooded area of Valle de Bravo. This project is composed of two spaces, one private and one open divided by a river that starts at the main entrance and surrounds the entire house.    This grand project harbors an underground wine cellar with the ideal temperature and lighting, it has a capacity of 400 bottles. Next to it, we can also find an underground high-tech multimedia room.   On the terrace, you will find an exterior kitchen worthy of the best chefs in the world with a stone oven, Viking Grill, Teppanyaki iron facing a dining table for 14, lounge areas, pool, and gas chimney. The interior kitchen and its 6 meters high ceiling gives service to the breakf... En savoir plus

Projet • By Holst ArchitectureMagasins

Pullman Wine Bar

With Pullman Wine Bar & Merchant, David Machado Restaurants brings a new concept to Portland’s Lloyd District. Located in the southwest corner of the Hotel Eastlund, Pullman occupies a formerly empty retail space facing the Convention Center. To accommodate a range of functions—retail shop, tasting bar, private dining room, and prep kitchen—the design reclaims further square footage from the hotel parking garage. The sequence of spaces progresses from public to private and creates a range of experiences in less than two thousand square feet.  The wine shop sells bottles as well as ships by the case nationally, while the bar focuses on select wines from the Pacific Northwest. The wine inventory is developed and ma... En savoir plus

Projet • By Peterson Rich OfficeMaisons privées

Prismatic Bay Townhouse

Cette maison en rangée de 4000 pieds carrés, une résidence privée à Williamsburg, Brooklyn, fait revivre une technique de construction historique unique dans ce quartier de New York, mais la met à jour avec des caractéristiques et des détails de conception qui réinterprètent la typologie des maisons en rangée.les maisons en rangée à ossature de ballon sont très inhabituelles à New York, mais ce quartier de Williamsburg en regorge. Le bureau de Peterson Rich a réagi à ce contexte en reconstruisant un bâtiment à ossature de bois de 2 000 pieds carrés à la place de la structure originale qui se trouv... En savoir plus

Projet • By SDH Studio Architecture + DesignMaisons privées

Pinecrest Residence

Taking advantage of the site’s oversized width, this home’s Architecture was conceived as a series of volumes strategically placed to generate interior and exterior courtyards that become focal points within the home. A large mahogany front door opens into a sitting area with high ceilings and a textured wallpaper accent wall.   Sliding glass doors connect the sitting area with a covered outdoor space and the backyard. A water feature with plant walls and hidden lighting creates a focal point. A large kitchen by Mia Cucina, with wood cabinets shares the space with a dining area. A large wood floor-to-ceiling open shelving unit in the hallway provides a place for the homeowners to show off their decorative items, while the... En savoir plus