Interiors

An overview of projects, products and exclusive articles about interiors

Projet • By KPMB ArchitectsBureaux

NY Hudson Yards

KPMB’s design of the new headquarters incorporates the following core principles: access to light and views, collaboration, and flexibility, to create an environment that is inspiring to work in. The typical workspace involves an open studio with private, glass-fronted offices at the core, a low cubicle design, and tables for impromptu meetings at the perimeter. Caption Caption Collaboration space is an essential part of the design. KPMB designed long-standing collaboration tables sited near teams to accommodate dynamic interaction over physical materials, as well as rooms dispersed throughout the studio that integrates technology and acoustic privacy to accommodate web-based meetings. Flexibility is introduced through offi... En savoir plus

Projet • By KPMB ArchitectsPatrimoine

Jenny Belzberg Theatre

This project responded to the recommendations of a larger master plan vision to forge a more connected, sustainable campus for the Banff Centre that inspires new levels of artistic activities and productions. Caption Planned in two phases: Phase 1 – the recently completed renovation of the Eric Harvie Theatre, renamed in honor of the major donor as the Jenny Belzberg Theatre, and the subsequent Phase 2 – additions and renovations to the Laszlo Funtek Wing to create the new Performing Arts and Learning Complex. Caption As a place in Canada where creative boldness is expected, and which is described as a place where artists have the ‘freedom to be fearless’, the new expanded Performing Arts and Learning Com... En savoir plus

Projet • By KPMB ArchitectsPatrimoine

Beaverbrook Art Gallery, Phase 3 Expansion

Beaverbrook Art Gallery, Phase 3 Expansion in Fredericton is situated directly across from the Legislative Assembly of New Brunswick, Canada.    The new Harrison McCain Pavilion entry is a multi-function lobby designed to accommodate a range of events including ticketing, membership and visitor services, a gift shop, café, and support spaces.  Caption The gentle curve of the precast concrete façade is both a response to the existing urban condition – taking cues from the curve in Fredericton’s Queen Street on which the Pavilion fronts – and a welcoming and inviting gesture to visitors and locals alike. Caption The precast concrete façade piers are over eight meters in heigh... En savoir plus

Projet • By KPMB ArchitectsGaleries d'art

Art Gallery of Nova Scotia

KPMB Architects with Omar Gandhi Architect, Jordan Bennett Studio, Elder Lorraine Whitman (NWAC), Public Work and Transsolar have been selected as the winning team of the international design competition for the new Art Gallery of Nova Scotia and Waterfront Arts District. Caption The new Gallery and Arts District, located on the Salter Block of the Halifax Waterfront, will be a transformative arts destination for all to experience. It will inspire and celebrate creativity and imagination, but also challenge the status quo and reshape institutional values. It will be a place created with people, art, and culture at its core. Caption The work completed by the winning team embodies a vision of a place for all seasons, rooted in sus... En savoir plus

Projet • By Studio LotusMagasins

Tribe By Amrapali

Retail Spaces are fast evolving beyond mere centres of material transaction; outlets for brands are often their most effective communicators of individuality and ethos, a tactile interface between the company and the customer.  Caption   Embodying the brand’s commitment to excellence carried forth over five decades, the visual lexicon developed for Amrapali celebrates indigenous craftsmanship and tactile intricacy. Tribe, Amrapali’s offshoot, caters to a younger demographic – manifesting its core values through a bolder, vibrant expression. The retail outlet for Tribe at Select Citywalk, New Delhi, concretizes these values in a spatial format. Caption   The layered spatial experience draws insp... En savoir plus

Projet • By Studio Rick JoyLogement

NY Loft

Ce loft d'environ 900 m² a été rénové à Chelsea, l'un des quartiers les plus dynamiques et culturels du cœur de Manhattan. Le Loft est situé au 6ème étage de 'The Cammeyer', orienté vers le nord et donnant sur le "LimeliteMarketspace" - un espace commercial inspirant situé dans l'ancien bâtiment de l'église épiscopale. Joe Fletcher L'objectif était de changer l'atmosphère du plan d'étage ouvert pour vivre dans des zones. Chaque zone reste cohérente dans la qualité des matériaux mais se distingue par son utilisation : Cuisiner, se laver, dormir, manger, se détendre et étudier. ... En savoir plus

Projet • By Beyer Blinder Belle Architects & PlannersBibliothèques

Harvard Undergraduate House Renewal Winthrop House

Winthrop House, comprised of two Neo-Georgian former freshman dormitory buildings from 1913, had undergone few upgrades since its construction. The renewal program re-envisioned Winthrop’s residential, academic, social, and co-curricular spaces and addresses technical challenges, including significant envelope upgrades, the installation of all-new mechanical systems, and detailed restoration work for the House’s signature public spaces. Amidst the sensitive context of Harvard’s River Houses, BBB also designed Robert M. Beren Hall, a distinctive 41-bed addition that includes shared amenities for undergraduates. Working with the House Renewal Project Management Office, Faculty of Arts & Sciences, the Faculty Deans, and s... En savoir plus

Projet • By CE-A Studio + Carlo EzechieliAppartements

Shapeshifter House

The refurbishing program for a household located in the sixth and upper floor of a Milanese apartment building asked for the making of at least three double rooms within the relatively small surface of 100sqm. The solution was conceiving the interior space as a somewhat variable, multipurpose, shapeshifting environment where the relationships between different spacesand their functional and architectural quality may be constantly changed. En savoir plus

Projet • By Christopher Polly ArchitectMaisons privées

Greenwich House

A new two-storey split-level house on a waterfront site cascades a series of private and public rooms in response to its steeply sloping site, landscape setting, and harbour views. It provides crafted inter-penetrations of space and light across its multiple half-levels, and offers a multi-generational model in its spatial organisation to enable room for a growing family of four with permanent accommodation for the owners’ parents.   Its formal geometry is expressed as two distinct volumes separated by an open courtyard along the northern edge, and bridged by a glazed stair circulation zone for access to light, ventilation, and divergent interior views at the centre of the house – thereby reading as a singular volume alon... En savoir plus

Projet • By 74Hôtels

The Green Rooms Amenity Spaces

The Green Rooms from Amro Living is a sleek, new, build-to-rent scheme located at MediaCityUK in Salford and offering a luxurious living experience surrounded by fantastic landmarks and a thriving neighbourhood. The design of the scheme’s extensive ground-floor amenity spaces is by Manchester-based architecture and interior design practice 74, who already have a strong reputation for award-winning student amenity spaces and are now bringing that expertise to the BTR (build-to-rent) market. Built on the rich artistic, inventive histories of Salford and Manchester, MediaCityUK is a major international hub for technology, innovation and creativity. The conurbation is home to the BBC, ITV, dock10 and Kellogg’s, as well as over 250... En savoir plus

Projet • By DEAR studioMaisons privées

HOUSE L

This project gets its characteristic from two black horizontal discs. The bottom disc is installed in the entrance area and its curved shape reached almost the ground. Visitors reach the upper floors of this single-family home via stairs. The glazed façade and the opaque walls reflect the environment. The black building serves at the same time as an eye catcher and a shadow. The building is an architectural foreign body that fits almost unseen in the surroundings. En savoir plus

Projet • By Pomeroy StudioBureaux

Sentrex

‘Sentrex’, an acronym for Sentral Exchange, is a high-density mixed-use development that forms part of Kisho Kurakawa’s original masterplan of KL Sentral. An elevated public plaza acts as a hub of social interaction, celebration and information exchange that is further supported by skycourts that help reduce perceived densities through its open spaces and requisite urban greenery.  En savoir plus

Projet • By O&O European DesignAppartements

Residence in London

A six - storey historic townhouse in london's mayfair extended and renovated in the classic - modern style. Antique interior design combining modern design spaces, furniture and contemporary art. En savoir plus

Projet • By Pomeroy StudioAppartements

The Nove Residences

The Nove Residences at the award-winning Nuvasa Bay is envisioned as a premier eco-community that celebrates resort-living with stunning views of the surrounding golf course and recreational facilities. The masterplan features 3 majestic towers, shaped in accordance with the natural contour of the landscape, and golf view residences. ​ www.nuvasabay.com/thenove En savoir plus

Projet • By KPMB ArchitectsÉcoles primaires

The Brearley School

Realizing a 25-Year Dream: 610 + 590 = One Brearley! The Vision for The Brearley School was to imagine a new home that would consolidate the ‘whole’ school and all divisions into a campus of buildings in close proximity to each other. After 85 years in its purpose-built premises at 610 East 83rd St., the school had doubled the student body and outgrown its original building. After a study of the options, it was ultimately decided that the new 85,000 sf building a block away from the original building, would be a gateway to the Brearley School, and accommodate the Lower School and those spaces that benefit from a larger floor plate and the ability to accommodate technical space.   The new 12-storey expansion is conceived... En savoir plus