Green wall

An overview of projects, products and exclusive articles about green wall

Projet • By ArchiGuruCentres culturels

Jarillas Eco Sign

Casa de Cultura las Jarillas is a community center in Iztacalco, Mexico City that promotes cultural proliferation through, workshops, theater, arts, and urban farming.  To create a more visible presence within the neighborhood a sign was needed to help steer people towards the community center.  This signage had to be easy to install, preferably integrated with local plants, and be seen from across the street where a bus station is located.  After some studies and research a material was found that could be easily modified and required little maintenance.  Coroplast is a white plastic material that is lightweight and can be combined into large pieces to create a visual impact for those who are walking by and driving in v... En savoir plus

NouvellesNouvelles • 3 déc. 2021

Stefano Boeri Architetti presents the world’s first social housing Vertical Forest

In the city of Eindhoven (NL), Stefano Boeri Architetti presents the first social housing Vertical Forest in the world. Drawing experience from their world-famous Bosco Verticale in Milan, the 19-storey residential tower features 135 trees of various species on each of its four facades along with 10,000 shrubs and plants of a smaller size.  Paolo Rosselli In total, the building accommodates 125 apartments for predominantly low-income individuals, with an emphasis on providing housing for young couples. Though the flats are small, coming in at less than 50 square meters, a sense of expansiveness is offered by terraces that are more than 4 square meters. Each balcony includes one tree and twenty shrubs.  Paolo Rosselli F... En savoir plus

Projet • By GreenareaBureaux

JLL Lisboa Offices - Green decor

Different compositions that show the versatility of our preserved products when it comes to incorporating nature into the interior of offices and making them more wellbeing. Green ceilings with our Moss&Plants Mid finish, a corporate garden with neon and small green touches in the form of planters help to connect the different work areas with the benefits that biophilic design transmits.  En savoir plus

Projet • By KAAN ArchitectenBureaux

De Walvis

Dans le quartier historique d’Amsterdam, le bâtiment de bureauxDe Walvis, situé surBickerseiland,a été démantelé et totalement revitalisé par KAAN Architecten.Selon la volonté du client, MaarsenGroep, « une atmosphère branchée et industrielle » était recherchée,inspirant de l’admiration et adaptée aux besoins des futurs locataires dans les secteurs de la publicité, des médias et des technologies. Des interventionsciblées dans la structure ont conféré au bâtiment une forme sculpturale élégante et raffinée. De Walvis est un bâtiment chargé d&... En savoir plus

NouvellesNouvelles • 6 juin 2021

Biotope by Henning Larsen provides innovative new infrastructure for health and wellness in Lille

Designed after a conceptual vision of a ripple of glass, light and vegetation, The French Biotope Project by Henning Larsen promotes wellness through green space. The 30,000 m2 workspace in Lille features a sustainable structure that maximizes access to fresh air, daylight and green space. Plentiful rooftop gardens with natural light dissolve boundaries between buildings and nature while inside, a broad skylight floods a spectacular atrium.  Javier Callejas Sevilla The roof garden and green wall façade include 14 street tree species, 20 shrubs species, a variety of 30 perennials and even some edibles. Micro wet-zones, nesting boxes, local deadwood and brown roof with organic material further provide habitat for nature in t... En savoir plus

Projet • By AddLine GroupBureaux

Interior design of the construction company office

The customer was the construction company "Vodogray", which has been operating for many years, and this was not the first office for them, the customer provided detailed information about the format of work, the order of relations between specialists, the company's development and expansion plan. The planning was approving for a long time, and changes have been made in the design process to best improve people's working conditions. The planning was developed with great care, taking into account the internal work technology and the specifics of the company.In deciding design, we were completely free and easily approved our vision of design. This project is characterized by the laconism of lines and shapes, restrained colors with bright text... En savoir plus

Projet • By SCDAAppartements

Banyan Tree Riverside Residences

The Banyan Tree Riverside Residences stands out as a distinctive architectural statement on the banks of the Chao Phraya River. Designed to be an urban riverfront sanctuary, this 45-storey condominium is located just 16 meters from the riverbank, nestled between the Old City District and the Central Business District. Aaron Pocock The design strives for formal simplicity complemented by crafted detailing to create an iconic and finely textured silhouette along the Bangkok riverfront skyline. The all-glass façade, both transparent and ephemeral, is a tribute to the building’s close relationship to the Chao Phraya River, Bangkok’s legendary “River of Kings”, ensuring that all units have sweeping views of t... En savoir plus

Projet • By LIKO-SBureaux

IDEAL-Trade Service Brno

From outside... The gray envelope of the facade panels in the street, where there are mainly companies and car showrooms, fits in with the others. At first glance, however, it differs by its dark framed horizontal windows, which thus refer to the most famous, functionalist period of the city of Brno. With a little imagination, you can see the outlines of the famous Villa Savoy, an icon of the period. And thanks to these wide strip windows, there is enough light inside for all the offices in the administrative part of the building. The two-storey administrative building itself is supplemented to the rear by a production, development, and storage facility. An important element of the exterior, which is not visible from the street, at first... En savoir plus

Projet • By Spark ChicagoBureaux

CDW

CDW is a leading technology solutions provider to business, government, education and healthcare customers in the United States, the United Kingdom and Canada. Digital technology and connectivity inspire the brand treatment throughout the 8-story campus, celebrating CDW’s history, innovative technical solutions and culture. En savoir plus

Projet • By GreenareaCentres commerciaux

Intu Asturias - Green Decor

Decoration designed for the restaurant area of ​​the Intu Asturias shopping center. Imposing lichen plant lianas, suspended from the ceiling, surround the environment with jungle sensations as well as making it visually impressive. En savoir plus

Projet • By Surfacedesign, IncPaysage résidentiel

Anaha Residential Tower Landscape

Anaha — “reflection of light” in the Hawaiian language — was designed to capture and reflect the light of the Pacific Ocean as well as the dramatic and ever-changing sky in Honolulu. Set within the Ward Village development, this multi-family residential project is informed by native Hawaiian plants and traditions, paying homage to the natural beauty and history of Honolulu. Anaha is oriented with its long axis perpendicular to the shoreline to preserve sight lines from mauka (mountains in Hawaiian) to makai (sea). At the ground floor, subtle differences in stone finish — from bush-hammered to honed Cremino stone paving — reveal a wave pattern. This paving is mirrored and repeated across the multiple leve... En savoir plus

Projet • By OLSKMagasins

Chiseled Hair Melbourne

Chiseled is the latest project by OLSK, designed in collaboration with Elvin Tan Design. The new space brings together four individual hair professionals into one salon environment. The brief we developed was about defining this new brand through the architecture and interiors. The name – Chiseled – came from the group and formed the starting point for concept development. We thought about the process of hair cutting and styling, which formed the main design theory which is based on layers, texture and colour. Driven by the concept of layers, textures and colour, the materiality plays an important role at Chiseled. Materials have been layered in different sections of the hair salon. We layered the material selection in section... En savoir plus

Projet • By LumiGroupBureaux

BNP Paribas

Provencher_Roy, in collaboration with the lighting firm LumiGroup, is proud to announce the completion of interior design and lighting for the new offices of French bank BNP Paribas.   Located on seven floors of a downtown Montreal office tower, the primary goal for the “campus” was to reflect the company’s new approach to its work, based on open spaces. The architectural design also had to meet WELL certification standards, aimed at promoting the health and wellbeing of building occupants. Alternating between work, collaboration and relaxation zones, open spaces and closed ones, and deftly combining the functional and the playful, the project is a clear success.   A new approach to work “The core of o... En savoir plus

Projet • By Ronald Janssen ArchitectsAppartements

SIMONSZ

In a narrow street in Amsterdam’s Weteringbuurt, between former factories, schools, business premisesand weavers’ houses, stands a new residential building containing 19 apartments:Simonzs, designed by Ronald Janssen Architecten. Large vertical concrete slabsgive the building the solid, imposing look of a structure that has always been here and always will be.   The size of this large residential buildingon FokkeSimonszstraat harks back to the school and laterhomeless shelterthat previously stood on this spot. Theentrance to the residences has been placed at the centreof the complex,enhancingits monumental character. Meanwhile, the 44-metre-longfacade has been articulated to harmonise with the adjoining structures. On th... En savoir plus

Projet • By Yael Jacobs Interior designBureaux

Click Logiq

The Israeli online marketing firm, approached Yael Jacobs Interior Design studio to design their new Tel Aviv offices.    As a young company of aprox. 45 employees, there was a need for a spacious and inviting gathering area, for eating, talking and company gathering.   The entrance and kitchen area were designed to provide several seating options while using calm colour scheme and greenery and create a young and fun yet mature atmosphere.   The greenery meets the users again further down the space, in a passageway between offices where there is a resting point of swings hanging from the ceiling facing a green wall.   Three meeting rooms are located throughout the space- a formal one, a lounge and an intimat... En savoir plus