Fireplace

An overview of projects, products and exclusive articles about fireplace

Projet • By Skarka StudiosMaisons privées

House on Slope

Architect: Binder Architektur AG - Hans BinderHouse on Slope is one of a series of single-family houses built by the same architectural firm since 1995 and developed further and further on a former vineyard slope in a small rural community in the canton of Zurich. Originally planned as a wooden house, it was built in solid construction at the request of the owner. The youth and guest rooms are located in the basement with front play lawn and fireplace, in the attic is the parents' area. On the access floor is the shared living-dining room with open kitchen, centrally placed fireplace and west terrace. Special mention should be made of the spacious sports and wellness area under the double garage with a loggia in front. Caption Capti... En savoir plus

Projet • By project A.01 architects ZT GmbHMaisons privées

Residence Freundorf

Une résidence monolithique a été construite pour une jeune famille dans un village près de Vienne. Sur un terrain exposé à flanc de colline, le bâtiment résidentiel est isolé. L'objet sculptural est entouré d'un généreux jardin conçu par la société de paysagisme des propriétaires. Le grand jardin s'harmonise avec les champs environnants et le paysage naturel. L'idée était de créer une perception moins apparente du bâtiment et de l'espace jardin. Le jardin fait partie de la salle de séjour. Le corps principal du bâtiment se compose de deux éléments déplacés l'un par... En savoir plus

Projet • By Akb ArchitectsMaisons privées

Alta Chalet

Alta Chalet a été conçu comme une retraite de fin de semaine pour une famille de cinq personnes, comprenant 3 000 pieds carrés d'espace de vie efficacement planifié et réparti sur deux étages. Situé à la fin d'un cul-de-sac dans un développement privé de club de ski, le chalet optimise les possibilités scéniques et récréatives offertes par les Blue Mountains, une ville du comté de Grey située à deux heures au nord-ouest de Toronto. Niché entre un ravin protégé et l'escarpement du Niagara, le site est caractérisé par une abondance d'arbres à feuilles caduques et de conif&egrav... En savoir plus

Projet • By KettalHôtels

Faqra Palace Kfardebian

Situated in the hills of Faqra, Kferdebian, adomed with ancient furniture style, this villa - Faqra Palace offers an indoor swimming pool, a large lounge with fireplace and a kitchen. En savoir plus

Projet • By Pierre-Arnaud Descotes ArchitectesParcs/jardins

Domaine Pierre Cheval

Porté par le village, ce projet représente quatre années de travail et de réflexion pour aboutir à sa livraison en juin 2019. Le site proposait à l’origine une collection d’architectures vernaculaires : une maison abandonnée, une ancienne chapelle, une cave, des emmarchements formant un amphithéâtre naturel, d’anciens vergers et des jardins en terrasse. Outre sa position centrale dans le village, le lieu propose également de nombreuses perspectives sur le paysage viticole et la vallée. L’ensemble se présentant comme autant d’objets singuliers dans leur contexte naturel. Ces architectures possédaient d’ores-et-d&eacu... En savoir plus

Projet • By Doblle ArquiteturaLogement

New House - A new way to live

The project was conceived as a study of different alternatives for a refuge residence that at the same time can be replicated in different situations, such as countryside, beach or even in the same urbanized centers. Hence the proposal to make a modular structure in which it is easy to assemble and standardized manufacture, seeking greater precision and generating less waste, this makes our proposal sustainable and less aggressive with the environment. The aim of the project was to propose the primitive shape of the house: open to the landscape. The play of lights and shadows enriches the transformative perception of the house, as volumetry we have a subtle square box that does not interfere with nature and can also integrate with the diff... En savoir plus

Projet • By Shed Architecture & DesignMaisons privées

Irwin Caplan Midcentury

Originally designed for Irwin Caplan, the illustrator who designed the poster for the 1962 Seattle World’s Fair and cartoonist renowned for his “Famous Last Words” comic strip in The Saturday Evening Post , this mid-century home was both humble and grand–a modest one-story street facade harboring floor-to-ceiling windows with territorial views. The new owners bought the home directly from Caplan’s estate in hopes of settling their growing family into the residence conveniently located near public transportation and the Burke Gilman bike trail. But in order to accommodate the family, the mid-century home needed updating, remodeling, and fortifying–Seattle-based SHED Architecture & Design was selected t... En savoir plus

Projet • By OffstageMaisons privées

MONTECAMPIONE

Une montagne, maison de l'âme. Telle pourrait être la définition de cette maison à Montecampione (BS) pour Claudia Parzani, présidente d'Allianz Italie, vice-présidente de BorsaItaliana et associée directrice de West Europe Linklaters.   Claudia n'a jamais rompu les liens avec les lieux et les personnes de sa jeunesse. À Montecampione, elle retrouve non seulement les Préalpes lombardes bien connues - elle est née à Brescia - mais, surtout, les amis de toute une vie. Une oasis de tranquillité donc, loin de la frénésie d'un quotidien fait de voyages, de rencontres et d'engagements publics.   L'appartement, situé dans l'une des... En savoir plus

Projet • By Olson KundigMaisons privées

Omaha Art House

The redesign of this Omaha, Nebraska home focused on seamlessly integrating artworks from the couple’s extensive collection. Devoted almost entirely to the work of artist Jun Kaneko, the collection includes several large-scale sculptural and two-dimensional works. Kaneko is known for his strong sensitivity to space and surrounding environments. Accordingly, this home’s design paid special attention to the relationship of the artworks both to the built environment, and to the newly integrated natural environment brought visually into the home.   Opening up the home to the surrounding landscaping was a prime directive for the remodel, as was the desire to concentrate common living spaces onto a single level. The new program... En savoir plus

Projet • By VOLAHôtels

Ett Hem

VOLA unveils the third of a series of short films focused on architecture and design, featured online https://en.vola.com/on-design/ Presented by the award-winning British designer, Ilse Crawford, the latest film explores how design can enhance and support our daily interactions, behaviours and attitudes, as well as the important role wellness and wellbeing plays in design. With her StudioIlse team, the former founding editor of Elle UK has designed spaces for the Soho House Group, Aesop, and designed sustainable furniture collections for IKEA. Design is often associated with just form. A vehicle for something aestheticallypleasing or purely functional and the interaction with the human aspect isconsidered the final step. Ilse Crawford cou... En savoir plus

Projet • By Fearon Hay ArchitectsMaisons privées

Mountain Retreat

The mountain retreat is a small structure set within a high country station occupying 1300 hectares on the south facing shores of Lake Wakatipu, Central Otago. It is an alpine environment formed by heavily glaciated schist mountainscapes and vegetated below the snow line with beech forest. Early European occupation of the region began in 1840 with explorers seeking to extend pastoral activities established in the gentler environments to the north and east of the Southern Alps. Early European occupation as well as the discovery of the Central Otago Goldfields resulted in structures for shelter and utility made from the stackable weathered schist readily available around the rivers and glaciated mountain slopes. Patrick Reynolds This re... En savoir plus

Projet • By Scrafano ArchitectsMaisons privées

West Loop Loft and Roof Deck

West Loop Loft ResidenceThis interior renovation unifies four existing lofts into one large open living space on three different levels. We located the kitchen/eating area in the center of the space to create a central social gathering and communal area. Fireplaces are used as focal points to mark both ends of the L-shaped living space. Built-in shelves and cabinetry separate interior rooms while simultaneously connecting spaces and storing the owners’ large book collection and travel treasures. The bedrooms, bathrooms, and offices are tucked upstairs under the building’s original wood ceiling. New, cantilevered metal grate floors with open rails increase the upper level live/work area and allow light to filter to the spaces bel... En savoir plus

Projet • By Searl Lamaster Howe ArchitectsMaisons privées

Lawless Retreat

Les clients avaient cherché pendant cinq ans dans quatre États pour trouver un site pour leur maison de campagne qui leur parlait. Cette retraite devait être tout ce que leur résidence de Chicago - un espace de lofts niché dans les fermes du grenier d'une église convertie - n'était pas. Le loft est situé au cœur du quartier animé de Wicker Park ; ils recherchaient la sérénité et un rythme plus lent. Le loft présente une collection de meubles européens contemporains très soignés ; ils ont été inspirés par l'idée d'un sanctuaire à la sensibilité moderne mais aussi enracinés dans... En savoir plus

Projet • By Yushe Design CompanyBureaux

CREATER SPACE | Yu Yuan

Shanghai Former Celebrity Residence Converted into a Co-working Space Chinese native architecture design office Yushe Yuzhu was commissioned to transform a former residence into a co-working space in Shanghai’s downtown area where members can share the hundred-year old building and feel the pristine yet modern touch.   Situated on a famous road in Shanghai called Yuyuan Road, where some well-preserved buildings in European style built at the Former French Concession time, the three-storey villa was the old residence of the famous Chinese banker Sun Hengfu in the early 20th century, once called ‘Sun’s Garden’.   While the building was built at late 1920s and its façade was well preserved, archite... En savoir plus

Projet • By VMDO ArchitectsUniversités

Stockton University Campus Center

When The Richard Stockton College of New Jersey needed to create a centerpiece for its environmentally sensitive campus in the New Jersey Pinelands, the growing institution turned to a collaborative design team to develop a new Campus Center – a place for students, faculty, and the community to mix, mingle, and learn.   The building serves as the centerpiece and primary collection point for the whole student body. The Center provides meeting and event spaces for student organizations; several performance venues; primary dining facilities; a bookstore; and retail destinations for the whole campus community. It is “the” place on campus to meet, study, dine, and “see and be seen,” thus providing a truly int... En savoir plus