Douglas fir

An overview of projects, products and exclusive articles about douglas fir

NouvellesNouvelles • 4 juil. 2022

Sonoma home by Mork-Ulnes Architects is defined by a strong concrete structural framework

Overlooking the vineyards of California’s Sonoma landscape, the Frame House by Mork-Ulnes Architects is defined by a strong concrete structural framework.  Bruce Damonte Forming a loggia that runs along three sides of the home’s exterior, the concrete frame maximizes indoor to outdoor connections and provides shade while also providing natural light and expansive deck views. The house has an extroverted relationship to the surrounding landscape, connecting the interior in almost every room to the California climate. Bruce Damonte While materials were selected for their natural and organic look and feel, the main driver in terms of material selection was the threat of wildfire and the need for wildfire prevention... En savoir plus

Projet • By Christian BraileyMaisons privées

Douglas Fir House

Situé dans la zone de conservation de Muswell Hill, au pied du palais d'Alexandra, cette rénovation et cette extension transforment un studio en une magnifique maison pour le duo d'architectes et de paysagistes Christian Brailey et Faye Johnson. Le studio édouardien existant a été entièrement reconfiguré et modernisé avec de grandes fenêtres, une ventilation mécanique (avec récupération de chaleur) et un chauffage par le sol. Repensant la réponse classique d'une extension arrière sur toute la largeur, la conception prend une masse identique mais la situe le long d'un côté du jardin et l'enfonce pour réduire son impact sur le... En savoir plus

NouvellesNouvelles • 5 juin 2022

Soaring aerial walkway welcomes passengers to the new International Arrivals Facility at Seattle-Tacoma Airport

Improving efficiency and elevating the passenger experience, the new and expanded International Arrivals Facility (IAF) at Seattle-Tacoma International Airport (SEA) features an aerial walkway, which is the longest of its type in the world, a Grand Hall, and a secure corridor to increase passenger numbers to international gates. Dave Burk / Lucas Blair Simpson | SOM Spanning 7880 feet across an active taxi lane, the walkway affords passengers 360-degree views of the Pacific Northwest landscape, including Mount Rainier, and the Olympic and Cascade Mountain Ranges. Passengers can simultaneously watch planes passing beneath as they head towards the Grand Hall. Dave Burk / Lucas Blair Simpson | SOM With a sweeping roofline that tilt... En savoir plus

Projet • By AC Höcek Architecture LLCMaisons privées

100 Third / Hudson Valley

La rénovation par les partenaires Ali C. Höcek (ACHA) et Cynthia Corsiglia d'un bâtiment du milieu du siècle d'un seul étage sur dalle, situé au 100 Third Street à Newburgh, est une anomalie dans l'anomalie. Ville industrielle du XIXe siècle située sur le fleuve Hudson, Newburgh a conservé son histoire faite de bâtiments de style néoclassique et d'usines. L'introduction de l'infrastructure autoroutière au milieu du XXe siècle a compromis le bien-être économique et social de la ville, mais a laissé intacte une grande partie du tissu historique et de l'architecture spectaculaire de son passé. Stefan Hagen ACHA, la mai... En savoir plus

Projet • By De Matos RyanTerrains de jeux

Penfold

De Matos Ryan has created an innovative, tree-less treehouse in the garden of a NorthWest London townhouse. De Matos Ryan Director Angus Morrogh-Ryan comments, “Our client was a young family, who lamented the loss of an ailing tree in their neighbour’s garden. The children longed to have a treehouse but were prevented from doing so by having no trees of their own. The brief was therefore to design a treehouse without a tree.” Hufton & Crow The new, 4.1m high space was designed in collaboration with the client’s children. Their unencumbered view of the world acted as a catalyst to a highly innovative and imaginative concept. Ideas were developed around creating a den that could only be accessed by children w... En savoir plus

Projet • By Skidmore, Owings & MerrillAéroports

International Arrivals Facility - SEA Airport

The most complex building project in SEA’s 70+ year history, the new facility expands capacity and speeds up the international arrivals process. The new, expanded International Arrivals Facility (IAF) at Seattle-Tacoma International Airport (SEA) is now open. Skidmore, Owings & Merrill (SOM) led the design team, replacing a 50-year-old arrivals facility with a dynamic structure nearly five times bigger, dramatically improving the passenger experience. The IAF comprises an aerial walkway—the longest of its kind in the world—a Grand Hall, and a secure corridor to increase the number of international-capable gates. Dave Burk / Lucas Blair Simpson | SOM "This is an all-new welcome to our region and airport for an in... En savoir plus

Projet • By ARCHMONGERS LLPBureaux

Bakkenbaeck London office

Archmongers a conçu le nouveau bureau londonien du studio de design norvégien Bakken&Bæck. La rénovation fait appel à des matériaux durables, tels que du bois à croissance rapide, du caoutchouc recyclé, des teintures de bois naturelles et du carton structurel, afin de minimiser son empreinte carbone.  French & Tye Le bâtiment industriel situé à Hackney s'étend sur deux étages. Ses murs, plafonds, luminaires et accessoires sont revêtus de tons vert pâle pour créer une esthétique accueillante. La table en bois autoportante sur mesure et les profonds encadrements de fenêtres du rez-de-chaussée perme... En savoir plus

Projet • By deDraftMaisons privées

CG Residence

Après avoir vécu 12 mois dans cette ancienne propriété Warner à trois chambres mitoyennes, nous nous sommes habitués aux nuances et à l'impact de la maison et du contexte. Warner depuis 12 mois, nous nous sommes habitués aux nuances et à l'impact de la maison et du contexte, en nous habituant aux matins lumineux à l'arrière et en acceptant la vulnérabilité des piétons qui passent dans la rue. Building Narratives (Nick Dearden) Avec une jeune famille, nous avons cherché à moderniser en profondeur, en augmentant la surface au sol sur plusieurs niveaux. La maison existante, datant de 1930, avait subi quelques modifications mine... En savoir plus

Projet • By aanda + HYCArchMaisons privées

Centered Home

Los Angeles, CA - Les architectes Annie Barrett (de aanda) et Hye-Young Chung (de HYCArch) ont complètement transformé une maison de style espagnol existante à Los Angeles pour un couple anticipant sa semi-retraite et les changements programmatiques qu'une nouvelle phase de la vie apporte. Centered Home est le fruit d'un long et profond processus de collaboration entre les architectes, qui dirigent des cabinets individuels sur des côtes opposées, et les propriétaires, qui sont des amateurs passionnés de design et d'art et qui ont un souci du détail impeccable et rigoureux. La maison répond à l'aspiration des propriétaires d'aborder leur avenir "de manière exp... En savoir plus

Projet • By Loader MonteithMaisons privées

The Origami House

Small is Mighty. The inventive reconfiguration and extension of a cottage in a Conservation Village in Scotland dapple photography The Origami House features a new rear extension to a family home in the Buchlyvie Conservation Area of Stirlingshire. The ground floor plan of the existing cottage was composed of small, dark rooms which closed the house off from the expansive rear garden. The clients asked Loader Monteith to upgrade the home and bring the outside in. dapple photography Loader Monteith were briefed to design a large ground floor extension to allow for plenty of natural light, a new dining space, study area, shower room and kitchen. The clients also specified the need for a new heating system and updated glazing throu... En savoir plus

Projet • By WATERSHEDDMaisons privées

Dynargh

Niché dans le flanc d'une colline surplombant la plage de Mawgan Porth en Cornouailles, Dynargh est une retraite privée de six chambres en bord de mer, conçue avec sensibilité pour épouser les contours naturels du terrain tout en maximisant les vues sur la côte accidentée des Cornouailles. Evie Johnstone Dès l'approche, la maison se présente comme un trio de cabines discrètes inspirées des cabines de plage, tant en élévation qu'en plan incliné, ce qui contribue à diviser le volume et à réduire l'échelle de la maison. La façade faisant face à l'océan révèle deux autres ét... En savoir plus

Projet • By The marc boutin architectural collaborative inc.Maisons privées

Wrap House

The project is located in a inner city neighbourhood, where house tend to be built close to the property lines. Issues of privacy, exterior courtyards and available sunlight were explored as a way of informing the development of houses by balancing the request for openness and the limitations of due to proximity and fire codes. Yellow Camera The courtyard plays a central role in the residence, allowing generous amounts of daylight deep into the plan. The entrance expands into a bar of circulation and amenities that conceptually ‘anchor’ the house. Yellow Camera A second wrapper folds over this bar to create large multi-use spaces with views to downtown, and a focused view of the courtyard. The flexible plan has the p... En savoir plus

Projet • By Will Gamble ArchitectsMaisons privées

Filmmaker’s

Une maison unique conçue pour un producteur de films et sa jeune famille. Le projet comprend une extension arrière contemporaine au rez-de-chaussée et la reconfiguration de la maison existante. ©Ståle Eriksen L'extension se compose de deux volumes asymétriques imbriqués l'un dans l'autre et revêtus de zinc noir pour créer une forme sculpturale qui se juxtapose à l'architecture existante de la maison édouardienne. ©Ståle Eriksen Dans l'un des volumes se trouve une baie vitrée qui sert également de siège à l'intérieur. Devant la baie vitrée se trouve une jardinière garnie d'herbes sauvages.L'autre vo... En savoir plus

Projet • By AOC ArchitectureMaisons privées

Forest House

A wraparound extension of raw, generous spaces complements the refined, colourful rooms of a Victorian semi to support family life. David Grandorge After four years in the house the family of five wanted to retain the comfortable intimacy of the well-proportioned rooms but introduce the spatial generosity and experiential joy that they enjoy in the nearby Epping Forest. David Grandorge A single storey garage was removed and a set of new connected spaces wrapped around the side and rear of the house. A triple height kitchen sits at the heart of the home, pushing out into a garden room, and overlooked by a mezzanine studio with an attic room perched above. David Grandorge The front of the house responds to the decorum of the... En savoir plus

Projet • By Martin Fenlon ArchitectureMaisons privées

Pearson House

An aging nineteen twenties bungalow has undergone a transformation for a retired couple who recently relocated to Southern California from New England. The brief called for the creation of a new, singular living and sleeping space that would have a meaningful connection to both the site and its history. This was to be executed with a minimal of means and as little disruption to the existing conditions as possible. Randi Bartosiak Interior partitions were removed to create an open and airy loft-type living and sleeping space from front to back along the west side of the house. The east side of the house was kept mostly intact, except for squaring off and adding a small bathroom to an awkwardly shaped back addition. The exterior wall of... En savoir plus