Cottage

An overview of projects, products and exclusive articles about cottage

Projet • By 33BY ArchitectureMaisons privées

SOPOT house

The project was designed for a young family of 4 people. The house was conceived as a country house with modern planning solutions of high comfort. There is a garage for 3 cars, a utility unit, a rough kitchen, and a large outdoor garden with swimming pool and BBQ area. 33bY Architecture The ground floor has a public function and there is a large two light living room, kitchen with dining area and guest bedroom. On the first floor there is an intimate area which includes 2 children's rooms, a master bedroom with a separate bathroom and wardrobe, and access to the terrace. The facade is made of clinker bricks nelissen bricks and hpl panels Gentash. Reflective structures by Reynaers 86 series. 33bY Architecture 33bY Architectur... En savoir plus
Light shape
Riverside face
Entrance gap
Vertical rhythm

Projet • By studio mojo architecturePavillons

hidden face

The cabin echoes our early construction experiences. Here, we are developing the shelter around a unique material: wood. The material allows integration and discretion in the landscape. The rhythm is mimetic. The composition is enough to shelter from the wind, looks, or rain. This simple gesture creates a limit, an invitation and a panorama. The trees and the shelter don’t touch each other but interact and create vertical and horizontal limits. Caption The gap in between the two walls invites the walker to enter the shelter. Inside, the atmosphere is warm, you can stand, sit, lie down, rest. The trees foliage filters the sun rays. Our imagination is summoned, reminds us of childhood memories. Sitting, leaning against the wall, o... En savoir plus

Projet • By MicroclimatMaisons privées

Cartier House

A hyphen between past and present, the Cartier project is a testament to a couple’s dedication to honour the architectural heritage of a quaint cottage in the Plateau Mont-Royal by giving it a second life. Compact and nestled on a city lot with restrained proportions, including a narrow lateral passage and a small green inner courtyard, the original house presented some challenges for its expansion. Meeting the clients’ desire to connect the indoor spaces to the exterior spaces without losing the home’s existing charm and intimacy would be no small feat. The architectural response thus articulated itself around a balance of old and new with conservation and modernization treatments of the exterior facades and of the home&... En savoir plus

Projet • By 33BY ArchitecturePaysage résidentiel

BST House

Total: 800 m².Plot 1.50 hectare ⠀  Can you reveal the name "BST House"? What is the reason for the name, what is the associative row in the name? BST is an abbreviation for "Binary search tree", our client works in IT + house is located on a 1.5 ha forest plot, by associating these two facts we got this name. Could you tell us more about the customers' wishes in terms of style and functional solution? How did you get to know them? We got to know our customers thanks to our past projects in Bucha. The client observed a couple of our realized objects in his neighborhood and liked it. This is a young progressive family that travels a lot. Their main wish was to get a house + a guest house with a garage in a modern style and to p... En savoir plus

Projet • By Solares ArchitectureMaisons privées

Kahshe Lake Cottage

The story of Kahshe Lake Cottage started in 1987, when the parents of Solares’s own Tom Knezic bought the water-access property and built a small bunkie as a temporary shelter. Their goal was to then design and build their dream family cottage. When the 1989 recession hit, their plans went on hold. In 2015, Tom’s father passed away, and his mother decided that it was time to finish what they had started. The bunkie still sits on the original property, surrounded by outdoor projects created over the years, including the firepit, slack lines, bike trails, even a hammock zone. The new cottage is sited on the neighbouring property to the north, acquired more recently for this project. The site is full of forest and Canadian Shield... En savoir plus

Projet • By LAVA ArchitectsMagasins

The Dream Lab

The "Dream Lab" transforms a 1830s cottage in Parramatta - a former lolly shop - into a dream-like, fluid, continuous space for writing workshops and storytelling to encourage creativity in kids in western Sydney. LAVA and the Glue Society have collaborated again to create a visionary space for the Story Factory, a not-for-profit creative writing centre for young people.   Chris Bosse, director of LAVA, said: “The architectural concept was to connect the four separate rooms in this heritage building with a continuous ribbon, to promote creative thinking with non linear solutions. Like pouring a bucket of creativity into the spaces, it flows throughout the rooms and splashes out onto the street.” ‘Dream Lab’ br... En savoir plus

Projet • By Caleb Johnson StudioMaisons privées

Pest Cottage

A new generation reimagines a piece of family history – Pest CottageOn-site of the family compound was a former work shed that had been converted into a sparse, yet beautifully located cottage, fondly reserved for unruly grandchildren to let loose. The latest generation to oversee the grounds saw potential to make the little retreat something modern and much more comfortable. The goal was to renovate the space without losing the original character or designing over family nostalgia.   Choosing moments that matter mostA very tight budget required being selective with changes that would have the greatest impact within the 950 sq ft space. Doors and windows were enlarged, allowing both light and views to become more prominent... En savoir plus

Projet • By Pierce WideraMaisons privées

THORNBURY RESIDENCE

Un modeste cottage édouardien situé dans une rue calme de la banlieue de Melbourne à Thornbury a été transformé en une maison familiale spacieuse et lumineuse.   L'objectif du projet était de conserver le charme original du cottage tout en le transformant en une maison fonctionnelle et accueillante.   La configuration intérieure existante a été réorganisée en un agencement plus fonctionnel : la chambre principale à l'avant du logement a été conservée mais une nouvelle salle de bain a été ajoutée pour offrir des commodités supplémentaires.  Deux autres chambres sont empilé... En savoir plus

Projet • By Loader MonteithMaisons privées

The Shieling

Internal rearrangement and extension to a historic cottage in a beautiful rural conservation village.   What was the brief? Having recently bought this charming old cottage in the heart of Fintry’s conservation area, our clients’ initial aspiration was to create a glass box pointing at the view: the Campsie Fells.   Together, we decided on a warmer solution to building in rural Scotland. We looked at the roof as a piece of Origami, with a glass clerestory below – protecting those views the homeowners were keen to elevate   What were the key challenges? Early liaison with Stirling Council Planning Department led us to a proposal that preserved elements defining the conservation area, like the white ha... En savoir plus

Projet • By Cupa PizarrasMaisons privées

Maison CP

Reinterpretation of traditions: building a house in Baden (France) The French municipality of Baden, located in the heart of the Gulf of Morbihan Regional Natural Park, offers a quality of life that is hard to find. In order to preserve and highlight the cultural and natural heritage, the buildings are obliged to follow strict regulations. Therefore, the main guide when designing this project by l’Atelier d’Ici was the compliance with existing rules. The developers and owners also had a couple of key ideas of their own: a contemporary house with plenty of light and large volumes of space.Twisting the tradition The local requirements dictate a number of the characteristics of the traditional cottages in this area of the French... En savoir plus

Projet • By RX ArchitectsMaisons privées

Old Redford Cottage

Old Redford Cottage is a 16th Century thatched farm cottage located in Peasmarsh, East Sussex. The project involved restoring the original cottage and renovating both the interior and exterior, then adding a new contemporary side extension.   The extension is connected via a frameless glass link which leads into a large kitchen dining space with glazing to the garden terrace. The gardens are substantial and vary in level, so the new extension has been partially sunken into the ground to reduce its impact and reference the elevation lines of the existing cottage. This is emphasised by the cladding details, which combines a horizontal bank and vertical band of bleached white larch to line through with the line of the existing thatched... En savoir plus

Projet • By Nissen Richards StudioPatrimoine

Dove Cottage

As part of Reimagining Wordsworth, the 2020 celebrations of the 250th anniversary of the birth of the great English Romantic poet, William Wordsworth, Wordsworth Grasmere has unveiled the first phase of a re-imagined visitor journey at Dove Cottage, Wordsworth’s former Lake District home. The newly-expanded Museum on the site, showcasing many of Wordsworth’s original manuscripts, will open in spring 2021 in a second phase of the project. Exhibition design and interpretative overview throughout is by Nissen Richards Studio whilst, in a separate commission, Nissen Richards Studio has also created a new Wordsworth Grasmere identity, encompassing all aspects of the site under the aegis of its governing charitable body, The Wordswort... En savoir plus

Projet • By Damith Premathilake ArchitectsMaisons privées

Holiday Home at Diyathalawa

Située dans la zone sèche de l'arrière-pays du Sri Lanka, à environ deux kilomètres de l'école militaire de Diyathalawa, cette maison confortable a été conçue par l'architecte DamithPremathilake. Perchée au milieu d'une forêt de pins sur une falaise, la maison est un refuge idéal pour la détente et la contemplation dans un climat dont la température est d'environ 20℃ (68℉) tout au long de l'année.   La structure de cette maison est le résultat d'un processus de réflexion qui a modifié et converti la simple cabane de gardien existante. La caractéristique marquante du processus est la réutilisation... En savoir plus

Projet • By Apparte StudioMaisons privées

Curtain Cottage

A cramped, dark and damp Victorian workers’ cottage is transformed into a light-filled, flowing and uplifting home, while referencing original features of the house. The project is unique in that the architect was also its builder, so this provided the opportunity to test out ambitious ideas and their consequence during construction. One of the special aspects about this project is the play of contrasts between the modest facade and what lies inside. Like a veil of camouflage, the front gives nothing away of its contents and remains perfectly anonymous.   BriefA professional couple asked us to breathe new life into their recently purchased Victorian of 60m2. Due to budget constraints, all changes had to be made inside the exist... En savoir plus

Projet • By Trevor McIvor ArchitectMaisons privées

Severn Sound Cottage

Le cottage de Severn Sound  surplombe l'horizon et les vagues de la magnifique baie Georgienne. Ce projet comprend trois phases : le cottage principal, le cottage rénové, ainsi que l'aménagement paysager au milieu, attenant aux deux bâtiments, pour créer un ensemble homogène et cohérent. Son design contemporain se caractérise par de grands débords de toit, un aménagement intérieur à concept ouvert et des détails simples et épurés.   Le cottage principal présente une hauteur de plafond de 4 mètres avec des plafonds et des soffites en bois de Douglas, ponctués de solives en bois apparentes qui créent... En savoir plus