Building

An overview of projects, products and exclusive articles about building

Projet • By Dietrich | UntertrifallerLogement

Village im Dritten – Eurogate Vienna

Urban context Village im Dritten (Village in the third district) is a newly developed quarter between Landstraßer Gürtel and Otto-Preminger-Straße in the north-east, with a park for everyone in the middle. The Gürtelbogen, a two-storey commercial building, shields the residential complex behind it from the heavily frequented Gürtel. The guiding idea of “climate-resilient district development” focuses on parks, façade greening, roof gardens and percolating pavements, but also on social sustainability. Site 7, which was developed by Dietrich | Untertrifaller together with Artec, is located in the middle of the Quartierstrasse, exactly opposite the passage to the Gürtel. Our project owes its... En savoir plus

Projet • By Dietrich | UntertrifallerCentres communautaires

Kindergarten & Rehearsal Room

The Kindergarten south of the village center defines the west side of the square. It opens itself to the play garden in the south, while a protecting wall shields the children from the heavy traffic of the parking lot. Two group rooms with dedicated coatrooms are situated along the central corridor of the ground floor. A robust framed construction shades the south-oriented glass façade. Creating a portal, it generously spans the access path and clearly links it to the kindergarten. Situated to the north are adjoining rooms, the office of the head of the kindergarten, a group room and an exercise room. The playrooms are paneled with birch plywood, which creates a warm-colored background for a lively and colorful crowd of children.... En savoir plus

Projet • By Dietrich | UntertrifallerMaisons privées

House SCH Wolfurt

The single-story, barrier-free building forms a courtyard and embraces the old pear tree forming a private protected zone in this residential area. Visitors are welcomed into generous open living spaces with differentiated views. Bedrooms and bathrooms are separated and form a more private zone within the building. An office and wellness area completes the courtyard to the west; the attached garage shields it to the east. Dietrich Untertrifaller Dietrich Untertrifaller Dietrich Untertrifaller Dietrich Untertrifaller Dietrich Untertrifaller Dietrich Untertrifaller   En savoir plus

Projet • By Dietrich | UntertrifallerAppartements

Warths!Ap Apartment House

The crystalline three-story structure covered in wood shingles confidently settles into the steep slope responding to the demanding topography and successfully avoiding constant problematic terrain changes. The building becomes an integral part of the wonderful alpine landscape. Thanks to the traditional, dignified façade, it perfectly blends into the soft landscape of the village. Dietrich Untertrifaller - Angela Lamprecht   Dietrich Untertrifaller - Angela Lamprecht The warm interior atmosphere is characterized by its full-surface paneling in white fir, adding to the overall coziness. The windows are set precisely and allow the guests to constantly experience the surrounding mountains and to connect to the special... En savoir plus

Projet • By CCHEMagasins

Annabelle

Ce magnifique bâtiment en plein axe commercial de Lausanne a été construit en 1912 et est recensé en note 2 à l’inventaire des monuments historiques depuis 1975. Il est jumelé à l’angle opposé de la rue créant un ensemble iconique sur la Rue de Bourg. Thomas Jantscher Notre intervention est focalisée sur l’entrée Rue Lion d’Or 1 et les 3 niveaux supérieurs du bâtiment anciennement destinés à la logistique et à l’exploitation de la surface commerciale de l’enseigne emblématique lausannoise Annabelle. Ceux-ci ont été transformés afin d’accueillir des espaces a... En savoir plus

Projet • By CCHEAppartements

Quartier résidentiel Bussigny

Le site désaffecté Kindlimann se trouve désormais en zone mixte d'habitation de forte densité, permettant d'accueillir environ 800 habitants. Il donne accès direct à la gare de Bussigny et fait donc partie de l’agglomération lausannoise, fort moteur de développement. CCHE L’enjeu principal du projet réside dans la mutation d’une friche industrielle vers un lieu urbain de qualité unissant la densité proposée, levier de loyers abordables, avec une mixité sociale harmonieuse. L’influence lausannoise entraîne une évolution des styles de vie et provoque une transformation culturelle profonde du lieu. CCHE L&... En savoir plus

Projet • By CCHEBureaux

The Hive 8

Développement d'un bâtiment administratif pour le groupe suisse de composants électriques LEM, qui transfère son siège genevois. Leader sur le marché des solutions innovantes et de haute qualité pour la mesure des paramètres électriques, LEM a choisi le campus The Hive, dédié au entreprises du secteur technologique à forte valeur ajoutée, pour accueillir ses activités de recherche et développement et une une unité de production. L'architecture du bâtiment répond aux normes THPE du canton de Genève. Le bâtiment est composé de 3 strates :• Un socle en béton, d’allure massive, qui... En savoir plus

Projet • By CCHEMagasins

Bourg 8

À l’origine, le bâtiment existant à la rue de Bourg 8 était constitué de deux petits bâtiments de 3 niveaux, réunis en 1637. En 1746, ils ont été rehaussés d’un étage et entièrement réparés. La façade sur rue, comme l'intérieur, a subi depuis le XVIIIème siècle au rez de chaussée et 1er étage de nombreuses modifications, en particulier la réalisation d'une dalle qui obstrue la cour intérieure et la création de 2 commerces de plein pied sur étage. Thomas Jantscher Le rez de chaussée de la façade nord desservant les entrées a donc ét... En savoir plus

Projet • By CCHEUniversités

EPFL ArtLab

Implanté sur une vaste parcelle au sein du campus de l’EPFL, le bâtiment ArtLab crée une passerelle entre le cœur du campus au nord et la résidence estudiantine au sud. Ce nouvel édifice emblématique du campus a été conçu par le bureau japonais Kengo Kuma & Associates avec une architecture tout en longueur divisée en trois blocs. Jamani Caillet Alain Herzog En tant que partenaire local, CCHE a été en charge de la coordination et négociation avec les autorités locales ainsi que les ingénieurs et les différents intervenants, la gestion et l'établissement des dossiers d’exécution ainsi qu... En savoir plus

Projet • By Vittorio Grassi Architetto and PartnersPlans directeurs

Eco-Smart District of Cecchignola

The project provides 720 new apartments across 21 new modular buildings set in a new park.The masterplan creates a new quarter, integrated in a bigger settlement, which holds similar functions.The connection project provides a big public square with restaurants, shops for the complex and for its neighbors. A nursery and a primary school, several catering stands all around the park and a surrounding area normally used as a shooting range, which in the future should be equipped as a sports centre for the settlement. This modern “Agorà” is thought as a multi-scale meeting place, for both the inhabitants of the district and those of the neighboring areas. This increases the symbolic and the intrinsic value of this “joi... En savoir plus

Projet • By Vittorio Grassi Architetto and PartnersRural

Podere Bedano

The property, an antique Tuscan farm whose original nucleus dates back to 1712, lies near Casale Marittimo, a small town of the Alta Maremma, located 10 km inland from the sea. The challenge was to introduce and involve minimal and contemporary architectural elements in an environment rich in nature and tradition. The solution adopted to achieve this objective has been to maintain as much as possible the vernacular architecture of Maremma using local technologies and materials for the external envelope, juxtaposing minimal design and clean interiors. The help of local workers during the construction phase has been crucial for plugging the building in the landscape and environment context and to respect local architectural traditions. Act... En savoir plus

Projet • By Vittorio Grassi Architetto and PartnersRestaurants

Le Mirazur Bar and Restaurant

The project restored and converted a 1950’s building into a restaurant bar with banquets rooms, staff accommodation and a garden with aromatic herbs. The main restaurant room and a small servery are located at street level. Façades were reshaped with wider openings, in order to allow for more transparency and a better panoramic seaview .Fabric awnings projecting out of the external envelope are dynamic elements that emphasize again the lightness of the new structure and make the building look as a vessel ready to sail. The respect for the nature of the site is achieved by using only a few coherent materials and simple finishes like white render and fabric awnings, local flamed stone, transparent glass, grey paintedsteel with... En savoir plus

Projet • By Vittorio Grassi Architetto and PartnersBureaux

Porta Romana 19

The redevelopment of the building, with the entrance from Corso di Porta Romana 19 within the historical center of Milan, represents an innovation for the way of approach and the design sensitivity, making a perfect synthesis between historical tradition and contemporary design. The intervention completely renews the building by creating a new glass roof in a contemporary language, harmoniously fitting into the historical context and respecting the architecture of the building underneath. The characteristic features of the intervention are the redesign of the internal facades, the new loggia on the penultimate floor and the new glass structure on the roof. The latter, born from the demolition and reconstruction of the existing pitched roo... En savoir plus

Projet • By Philipp ArchitektenMaisons privées

Villa Moeller

Restrained and protected from the view of the street, invitingly open and transparent to the garden and the adjacent park-like public green, a residential building of a family of four was built on the foundations of the existing building and embedded in a plot of land in a residential area close to the center in Göttingen. The way through is truly an experience. As a family with two sons in their teen age the acquired house from the 1970’s centrally located in Goettingen and nevertheless remarkably green and park-like property, could be actually brought to today’s standard only by a renovation. Immediately after the first inspection by Philipp architects, it brought about a sober analysis of the alternative remodelling | r... En savoir plus

Projet • By PORCELANOSAAppartements

THE CLARE

Avec un design incomparable, Manuel Glas Architects, est l’auteur du projet de l’imposant et luxueux immeuble résidentiel The Clare. Appartements duplex exclusifs, à chacun de ses 19 étages, comprenant des installations tels que gymnase, centre de divertissement et spa, salons, restaurant ou terrasses avec espaces verts avec d’impressionnantes vues sur Central Park, le 59th Street Bridge ou le centre de la ville cosmopolite. Des espaces ouverts avec de grandes baies vitrées qui contribuent également à la gestion efficace de l’énergie grâce à la structure qui tamise la lumière extérieure et à la fa&c... En savoir plus