Brick

An overview of projects, products and exclusive articles about brick

Projet • By Chain + SimanRestaurants

La Acuarima

La Acuarima is a restaurant immersed in a lake located in Rancho Avándaro, Valle de Bravo. The project is elevated by a concrete platform that hovers over the body of water. Its circular design allows for an almost 360 degree view that encourages a permanent relationship between diners and the landscape. Onnis Luque The main access is composed of a rectangular brick prism that creates a stark contrast with the circular shapes of the concrete platform and the wood cover. There’s also a secondary access that is diametrically opposite to the main one. Both access’s dispositions create a circulation axis. Onnis Luque The architectural program consists of a main saloon with a bar at its center, a perimetral terrace... En savoir plus

Projet • By Archicentre Sdn. Bhd.Centres sportifs

Estuari Sports Centre

The Estuari Sports Centre is a new sports facility. Arranged over two levels, the building is formed by two large open volumes at lower ground and upper levels, which sandwich a transparent see-through public entry space H Lin Ho The building hosts different functions of a private club for get-together activities for the local community, indoor and outdoor sports, swimming pool, martial arts studio, multipurpose room, gym & yoga room, sauna and other facilities It will cater for conferences, exhibitions and weddings. Outdoor facilities include the FINA compliant swimming pool and Tennis courts for international tournaments such as the ATP Malaysian Open & SUKMA Johor H Lin Ho The North and West facades are designed with... En savoir plus

Projet • By DRTAN LM Architect (DTLM)Maisons privées

House No. 16

La maison n°16 est située à DamansaraHeights, une banlieue résidentielle verdoyante de Kuala Lumpur. Le client est un jeune couple et ses adorables animaux de compagnie. Ils ont acquis un vieux bungalow des années 1970 qui était inoccupé depuis un certain temps. L'objectif était de rénover et d'ajouter de nouveaux espaces de vie pour répondre à leurs besoins. Caption L'ancien bungalow de base à deux étages avait un petit plan rectangulaire simple. Il était construit avec des dalles en béton armé, mais aussi avec des solives et des planches en bois pour certains étages supérieurs. Cela a donné l'occasion de... En savoir plus

Projet • By Thomas Kröger ArchitektenMaisons privées

Haus am Deich

This new single family house is situated right on a generous property next to the nature reserve of the city of Leer. The building consists of a residential building, an entrance courtyard and a garage. It is build for a young family, but the design is aligned with the traditional regional look of the „Gulf houses“. © Thomas Heimann   The „Gulf house“ is a traditional building type from the 17th century, originally made for farmhouses. It is made of wooden scaffolding. The „Gulf“ is the centre of the barn building located between four wooden pillars, designed to hold the harvest. © Thomas Heimann This new family house has taken the deep set roofing and construction form of its... En savoir plus

NouvellesNouvelles • 15 avr. 2022

800 Fulton embodies SOM’s legacy of structurally expressive architecture

The 19-story mixed use building is defined by external steel brace frames. The x-braced facade marks the entrance along the west elevation. They are engineered by Skidmore, Owings & Merrill, with Chicago’s harsh winters in mind, to withstand 9 inches of thermal movement and resist heavy wind loads. Dave Burk The building sits in a transition zone between the low-scale Fulton Market Street and the higher-density commercial district. The volume bridges the two different scales by rising from a 3-story podium in stepped terraces towards the commercial towers. Dave Burk A series of setbacks form landscaped terraces with native plants and trees on every other floor. On the 18th and 19th floor workers can enjoy panoramic cit... En savoir plus

Projet • By Roos ArchitectsAppartements

Silverton Townhouses

Multi-storey flat building in Pretoria, South Africa En savoir plus

Projet • By Taillandier Architectes AssociésAppartements

ZAC Niel

Situé au cœur de la ZAC Niel à Toulouse, le projet a pour objet la réalisation d’un total de 212 logements collectifs accompagnés de commerces en rez-de-chaussée. Dès l’époque de Neandertal, ce site proche des coteaux et du fleuve a été habité. Cette richesse est palpable sur place. Il est également à la rencontre des diversités : sociales, fonctionnelles et de formes bâties. Le présent projet constitue la dernière phase de construction de la ZAC Niel. Le terrain se situe au sud de Toulouse, à la transition des quartiers Empalot et Saint-Agne, proche de la Garonne et à l’intérieur du p&... En savoir plus

Projet • By Rapp+RappBureaux

Chicago

A narrow spit of land between the eastern bank of the IJ, the railway embankment and the Piet Heinkade was part of the redevelopment of the eastern harbour area by the Amsterdam Department of Urban Planning (DRO) in the 1990s. The urban development concept included a series of interconnected building zones. In this so-called ‘train of buildings’, a part of the old warehouses was to be preserved and integrated into the planning. Caption   Rapp+Rapp created the urban design for one of these building zones, in which an extremely high building density had to be realised. Following New York’s zoning law, urban guidelines were formulated for the daylighting, the massing, and the intended robust character by which the... En savoir plus

Projet • By Rapp+RappMagasins

Ypenburg Centre

The district centre of Ypenburg, located next to The Hague, was established in the nineties as part of a large city extension for 30.000 inhabitants. According to the original masterplan the district centre was to be conceived as ‘superblock’. This masterplan requirement was transformed step by step. The park was moved from the inside of the block to the outside and situated between the crescent facade and the artificial lake. In addition, the superblock was divided into nine smaller blocks, fitting more into the adjacent surrounding area. Kim Zwarts Instead of the large-scale shopping plaza, the new block ensemble is queued alongside a street in east-westerly direction, opening up to all public services, supermarkets and... En savoir plus

NouvellesNouvelles • 28 janv. 2022

Water is the key element in URBANA’s design for 2021 RIBA International Prize winner Friendship Hospital

Set in a water-laden area of south-west Bangladesh, the remote hospital aims to bring relief to the cyclone stricken communities of Satkhira. The low-cost structure responds innovatively to the challenging environmental conditions of Bengal. Asif Salman The area of the coast was once filled with grain fields. With the rising of the sea the land had to be converted into shrimp fisheries. NGO Friendship commissioned the project to strengthen and empower the remote rural area. Asif Salman Because of its importance in the area, water became the central theme for Kashef Chowdhury/URBANA. A canal runs through the length of the site separating inpatients and outpatients and at the same time help with cooling during the brutal summers.... En savoir plus

Projet • By GUILLEM CARRERA arquitecteMaisons privées

CASA 22 AVELLANERS

Santes Creus est la capitale de la municipalité d'Aiguamúrcia. Elle est située sur la rive gauche de la rivière Gaià, autour du Real Monestir de Santa Maria de Santes Creus, l'un des joyaux de l'art cistercien du XIIe siècle en Catalogne. Créé en 1843 dans les anciens bâtiments du monastère, le village comprend des lieux d'intérêt liés à l'édifice monastique tels que le pont de pierre, la croix gothique, la petite église baroque de Santa Llúcia et l'ancienne cave coopérative moderniste. En suivant la rue principale, qui mène au monastère, au détour de l'endroit où part la route d'Aiguam&uacu... En savoir plus

Projet • By Km0Studio ArchitectsBureaux

UWHQ Office

It is valuable at every step. The insect is not lowly compared to the human. It’s just all part of the web of life. So there is no such thing as a waste. No human who’s a waste. No tree that’s a waste. No piece of toilet paper. Upcycling eliminates the concept of waste. (McDonough, 2013) Caption Upcycling, also known as creative reuse, is the process of transforming by-products, waste materials, useless, or unwanted products into new materials or products of better quality or for better environmental value. Upcycling is the opposite of downcycling, which is the other half of the recycling process. So what is the difference between upcycling and recycling? Recycling is when you convert (waste) into reusable material.... En savoir plus

NouvellesNouvelles • 22 déc. 2021

Top 10 brick projects of 2021

Our roundup continues with the best brick projects of the year, including two artist collaborations, UK’s best housing project of 2021 and a Holocaust Memorial. Annika Feuss 1. Schindler City by Neri&Hu Design and Research Office Located in Jiading, just outside of Shanghai’s city centre, Schindler City is a new 32,5000 square meter headquarters designed by Neri&Hu for the world-renowned elevator manufacturer Schindler. Containing offices, factories, warehouses, research facilities, and a showroom, the architects sought to overcome the sense of isolation and vastness that characterizes many industrial facilities by emphasizing human scale landscape elements and public spaces throughout the project.    ... En savoir plus

Projet • By Kjellander SjöbergBureaux

Paushuset

The point of departure for the project has been to promote a vibrant urban environment in central Enköping, transforming the Bagaren city block, referred to as Paushuset, into an open and inviting meeting place with low thresholds. The aim is to intensify the central public flows and to reinforce the position of Stora Torget as an important place for the entire town. Caption History and urban fabricEnköping was originally established as a market town. During the Viking Age, shoreline of the Mälaren lake was further inland, and there was an important port where Stora Torget lies today. The clearly defined grid structure of the urban fabric gives the inner town its character, with remnants of older timber townhouses. The... En savoir plus

Projet • By Squire & PartnersBureaux

The Department Store Studios

Squire & Partners have developed The Department Store Studios, a new four-storey contemporary workspace building adjacent to their award-winning offices at The Department Store in Brixton, London. The new development creates a platform for growing businesses with flexible workspaces – from individual desks to private studios – and a host of serviced social and meeting areas. The Studios is also home to a neighbourhood bar, restaurant and screening room.  Jack Hobhouse The crafted red brick building replaces a series of derelict annex structures from the 1970s, taking inspiration from the robust Edwardian aesthetic of The Department Store. Textured, snapped brickwork is offset by smooth concrete lintels that frame... En savoir plus