Biophilic design

An overview of projects, products and exclusive articles about biophilic design

Projet • By BGStudioHôpitaux

BIODENT-DENTAL CLINIC

Having a perfect smile is of vital importance: it is one of the first things others notice when meeting you and it is also a reflection of your personality, attitude, energy, and natural beauty.    Image by Atdhe Mulla The concept was to illuminate this very dense, chaotic residential neighborhood while at the same time giving it the opportunity to belong to its surroundings and ultimately to be obvious that is a dental clinic.  The challenge therefore, was to transform a building with a deep residential identity into a medical one, and giving it a new life form by presenting a completely new design.   Image by Atdhe Mulla Each one of these buildings has a unique story that is different from one another accor... En savoir plus

Projet • By GreenareaBureaux

JLL Lisboa Offices - Green decor

Different compositions that show the versatility of our preserved products when it comes to incorporating nature into the interior of offices and making them more wellbeing. Green ceilings with our Moss&Plants Mid finish, a corporate garden with neon and small green touches in the form of planters help to connect the different work areas with the benefits that biophilic design transmits.  En savoir plus

NouvellesNouvelles • 27 juil. 2021

Bespoke and biophilic Vancouver Penthouse by Leckie Studio Architecture + Design celebrates Vancouver’s views and quality of light

BOP Vancouver Penthouse by Leckie Studio Architecture + Design is a bespoke and biophilic design that takes strategic advantage of Vancouver’s famous views and quality of light with a layered and balanced design that looks inward as much as it does outward.  Conrad Brown The penthouse’s sizable kitchen opens onto a dining area, creating an ideal zone for entertaining. In the living room, modular, multi-directional furnishings resemble landscape formations, supporting guests’ various postures and orientations. The living room, along with the first-floor office, and second-floor study look onto a lush, glass-walled atrium. This vertical garden forms a spine for the penthouse, extending through the second floor an... En savoir plus

Projet • By MBA - Matteo Belfiore ArchitectureBureaux

Cybernet

Cybernet Systems Co. Ltd. is one of the world-leading companies in manufacturing support using CAE (Computer-Aided Engineering). The company headquarter is located in Fuji Soft Akihabara Building in Tokyo. Inspired by the traditional Japanese architecture’s flexibility, the new Cybernet office is a modern space designed to promote employees’ wellbeing, encourage dialogue, and improve productivity. A simple and minimal design approach – paired with great attention to the details – has been adopted in this project. Thanks to the open-plan and transparent partitions, the office is bright and sunny for most of the daytime, minimizing the need for artificial lighting. This project aimed to create a bright and innovative o... En savoir plus

Produit • By Unika VaevECOUSTIC® PANEL OPUS

ECOUSTIC® PANEL OPUS

Ecoustic® Opus - inspired by biophilic design and our inherent urge to affiliate with natural forms, ecoustic® Opus provides a sense of calm with its large-scale, free-flowing nature, and balance of positive and negative space. En savoir plus

Projet • By LIBRA ArchitekciMaisons privées

BIOPHILIC House

  Biophilia is a term that was popularized in the 1980s by Edward O. Wilson, a scientist Harvard University. He says that we have an innate sense of community with the world nature, which is essential for our proper functioning, acts as a healing factor, promotes concentration, calming, restores the desired balance. Modern architecture could not be indifferent to the needs of proximity to nature Users. Biophilic design is a trend in design with a love of nature. Improve well-being, creativity, productivity, reducing stress levels are some of the benefits of its application. Biophilic design connects people and nature.    Modern houses should be in tune with the environment and meet the needs o... En savoir plus

Projet • By Graham Baba ArchitectsBureaux

Cannabis Company Corporate Headquarters

After working with Graham Baba Architects on a number of their branded retail concepts—it was time to improve their offices. As a leader in the burgeoning wellness industry, specifically the recreational cannabis market, the company desired a space that reflected their growing status within the market and a way to benchmark their corporate identity. Taking the top two floors of a new three-story building in the Eastlake neighborhood of Seattle, the design takes full advantage of the 38,000-square-foot of total square feet (divided between two floors) through a design that satisfies current space needs as well as future proofing to accommodate growth by setting aside the second floor.   Building upon the wellness concept, the ae... En savoir plus
BBC Studios and BBC Global News are trademarks of the British Broadcasting Corporation and are used under license.⁠
BBC Studios and BBC Global News are trademarks of the British Broadcasting Corporation and are used under license.⁠
Quiet Zone

Projet • By Conexus StudioBureaux

BBC Studios

BBC Studios and BBC Global News worked with Conexus Studio to design and build a new space for the growing Singapore office, one of its APAC regional hubs. The design brief called for an innovative workplace solution to promote collaboration, workplace wellness and work style flexibility. Designed to keep people and ideas flowing freely across a high-performing workplace, the interiors reflect the BBC’s work culture, where formal and informal as well as individual and group working spaces thrive in a setting that promotes collaborations and social interactions. The interior design also honours the company’s commitment to sustainability and highlights a strong connection to nature with wooden elements and greenery seamlessly in... En savoir plus

Projet • By Uniworks DesignsAppartements

CVS Rao's Residence

Location: Lansum EtaniaArea: 3,600 SQFTScope: Design & BuildDesign Brief: This is a throwback to “INDIAN ROOTS” with dramatized traditional materials in a contemporary way. Each space has been given its own essence from the natural elements- Earth, Water, Fire, Air and the limitless Aether. En savoir plus

Projet • By GreenareaBureaux

Park Town II - Indoor vertical garden

Vertical garden of more than 70m2 and created with a dozen plant species preserved among lichens, mosses and plants. A unique composition that dialogues with the architecture of the space, beyond aesthetics. Efficient and sustainable biophilic design that permeates this imposing space with the sensations of nature. En savoir plus

Produit • By GreenareaMoss&Plants

Moss&Plants

Stabilised moss, plants and natural flowers – not to mention vertical gardens- provide a new original way to integrate green decor items into indoor spaces. Their realism cannot be possibly matched by any artificial product, as they are 100% natural. From Greenarea we offer the most suitable vegetable decoration for each client and / or space, developed in an integral way or in collaboration with the professionals required by each project. We accompany the entire creative process, execution and maintenance with maximum guarantees, professionalism and transparency. En savoir plus

Projet • By GG-loopPaysage résidentiel

Mitosis - XS

Mitosis is the follow-up of a multi-awarded pilot project completed by GG-loop in 2019: Freebooter, a pair of prefabricated CLT (Cross Laminated Timber) apartments in Amsterdam, wrapped in a parametric timber louvered facade. The building was created using biophilic principles, connecting architecture with nature in order to improve the life quality of the people who use the building. GG-loop’s ambition to bring these qualities to multiple scales has resulted in Mitosis. The name Mitosis refers to the biological process of a single cell dividing itself into two identical daughter cells. It represents the modularity and the long-term adaptation of the system and serves as a metaphor for a flexible co-living organism where each residen... En savoir plus

Projet • By GG-loopPaysage résidentiel

Mitosis - XL

Mitosis is the follow-up of a multi-awarded pilot project completed by GG-loop in 2019: Freebooter, a pair of prefabricated CLT (Cross Laminated Timber) apartments in Amsterdam, wrapped in a parametric timber louvered facade. The building was created using biophilic principles, connecting architecture with nature in order to improve the life quality of the people who use the building. GG-loop’s ambition to bring these qualities to multiple scales has resulted in Mitosis. The name Mitosis refers to the biological process of a single cell dividing itself into two identical daughter cells. It represents the modularity and the long-term adaptation of the system and serves as a metaphor for a flexible co-living organism where each residen... En savoir plus

Projet • By BAUERBureaux

Grupo Patio Offices

Le processus et le développement de ce projet se sont révélés être un défi intéressant et audacieux, prenant comme principe un design humain et flexible afin de réaliser un espace hautement confortable, innovant et biophile.   Avec des éléments tels que le bois, les tapis, la végétation, le mobilier et l'éclairage, nous créons un espace dynamique, où les salles de travail, de repos et de réunion sont générées, en laissant de côté l'aspect formel de ces dernières, avec un aspect ludique.   Nous sommes fiers de pouvoir vous montrer le résultat de ce projet, où le pr... En savoir plus

Projet • By ru CREATIVE LtdBureaux

Charlton Morris Ltd

Nous avons créé un espace extraordinaire pour travailler et s'amuser pour notre client Charlton Morris. Situé au cœur du centre-ville de Leeds, avec une vue imprenable sur la ville, cet espace exceptionnel comprend non seulement un espace de travail, mais aussi un café et un bar fonctionnels et un théâtre de présentation.   L'espace est un véritable chez-soi et s'inspire de la conception des restaurants et des bars du centre-ville. Un velours doux à la menthe et des monochromes audacieux se côtoient sur le soffite en béton d'origine, ce qui donne une touche de douceur à la base industrielle.   Le design biophile se caractérise par la... En savoir plus