Balcony

An overview of projects, products and exclusive articles about balcony

Projet • By Parc architectesLogement

Michigan Garden

Project: 89 residential and commercial buildings - European branch of the University of ChicagoArchitectural team: Parc architectes (housing) + Studio Gang (Uni. Of Chicago)Client: ICADE PromotionEngineering firms: Elioth (structure - environment) Artelia (fluids - HVAC - economics) AVLS (acoustics) OLM (landscaping)Construction companies: SPIE Batignolles OUTAREX © Studio Gang Linked togetherLong associated with an industrial district, this part of the 13th district of Paris is undergoing a major transformation. The ground is an artificial slab created to cover a railway station. Today it is a project of stone, terracotta and wood that will rise. It will participate in the reintroduction of the earth and biodiversity in the... En savoir plus

Projet • By CCHEAppartements

Les terrasses du Bois de Chênes

Ce projet de 4 immeubles d'habitation Minergie s'inscrit dans un terrain à forte déclivité, au bénéfice d'une orientation et d'une vue optimales. La construction en terrasse permet ainsi à chaque niveau de jouir d’une vue imprenable tantôt sur le Bois de Chêne, le Jura, le lac et les Alpes ou les 4. CCHE La volumétrie sobre et contemporaine assure une implantation toute en harmonie dans le terrain, et les toitures végétalisées sont en lien étroit avec l’environnement.Les vastes terrasses ou généreux balcons en coursive qui prolongent chaque logement, ainsi que des façades entièrement vitrées au Sud, v... En savoir plus

Projet • By CCHEAppartements

Le Grand-Chemin Nord

Situé en bordure d’une forêt et d’un cours d’eau, ce site marque la fin d’un quartier d’habitation à Epalinges. La planification supérieure identifie ce secteur comme site à densifier par des affectations mixtes. Les enjeux portent notamment à la création d’une urbanisation complétant le quartier existant et protégeant le milieu naturel. Hiris Images Après un diagnostic du site et de son contexte, CCHE a développé un projet qui combine les objectifs de la planification supérieure et les atouts naturels du site. Le programme contient du logement complété par des locaux pour des activités com... En savoir plus

NouvellesNouvelles • 11 mars 2021

Three elegant white towers by Superimpose stand tall in a new CBD district of Changzhi

Changzhi is a fourth tier industrial city, 600 kilometers south-west of Beijing. Superimpose managed to break with the conventional cookie-cutter classicistic European-style drab developments to realize a constellation of three sculptural residential towers for a younger generation of city dwellers. CreatAR The towers stand in stark contrast to the rapidly urbanizing city district. The slim apartment towers have been situated to increase uninterrupted views and maximize sunlight exposure.  CreatAR Each loft apartment comes with a unique balcony to provide character to the different units. Strict rules should ensure the balconies will remain an outdoor space.  CreatAR A light materialization contrasts the muted su... En savoir plus

Projet • By FIBANDCOPaysage résidentiel

Eco Home

Les matériaux utilisés sont tous durables et comprennent le placage den bananier Green Blade, du revêtement de sol en bambou et des panneaux acoustiques en fibre naturelle. Les cadres de fenêtre pénétrables et les persiennes de protection solaire vétues de Green Blade créent un environnement de vie ouvert doté de contrôles de température passifs. Un ventilateur de plafond sans pales, un composteur de déchets alimentaires et une serre de culture hydroponique portable offrent un environnement de cuisine écologique.  La salle de bains est équipée d'un robinet de séchage de l'air, d'un cabinet de toilette par aspiration, d'une mach... En savoir plus

Projet • By Orange ArchitectsBureaux

Westerdok

Orange Architects has designed four of the fourteen building volumes – 1, 2, 9, 10 – that make up the central block on the Westerdok Island in Amsterdam. This perimeter block is composed of various volumes grouped around a large central space called the Cour.   The volumes vary in height from three to eleven storeys, and an underground car park extends under the whole development. The volume overlooking the IJ waterway varies in height from seven to eleven storeys and contains 111 apartments and 1,500 m2 of office space. The volumes on the Westerdok side contain 36 apartments and a gatehouse. This tower is eleven floors tall and contains four apartments per floor on levels 0-6 and two apartments per floor on levels 7-10.... En savoir plus

Produit • By dasso Bamboo ProductsClassic Espresso Fused Bamboo Porch Flooring

Classic Espresso Fused Bamboo Porch Flooring

The dassoXTR Fused Bamboo Porch Flooring is unique in its own class.  It is designed so you could extend your interior floor space to the exterior of a house with aesthetics and durability.  This profile is suitable for exterior as well as interior floor space so long as there is a roof on top of the space. Every plank joined to the other with tongue and groove on all side just like a standard red oak flooring. The fused bamboo product colors are throughout the thickness and are not skin deep. You can sand the flooring 3 to 4 times just like solid wood flooring. For more info, pls refer to: https://dassoxtr.com/Products.aspx?pgid=584 En savoir plus

Produit • By dasso Bamboo ProductsEpic Cognac Fused Bamboo Porch Flooring

Epic Cognac Fused Bamboo Porch Flooring

The dassoXTR Fused Bamboo Porch Flooring is unique in its own class.  It is designed so you could extend your interior floor space to the exterior of a house with aesthetics and durability.  This profile is suitable for exterior as well as interior floor space so long as there is a roof on top of the space. Every plank joined to the other with tongue and groove on all side just like a standard red oak flooring. The fused bamboo product colors are throughout the thickness and are not skin deep. You can sand the flooring 3 to 4 times just like solid wood flooring. For more info, pls refer to: https://dassoxtr.com/Products.aspx?pgid=584 En savoir plus

Projet • By Gottsmann ArchitectsMaisons privées

The River View House

With elevated views of the river running through the valley below the site, the house was aptly named the River View House. Located in Johannesburg, South Africa, the site is nestled amidst a small forest of thorn trees and grassland. The compact, yet steep site presented a gradient of 1:1 which brought with it many challenges, but at the same time Gottsmann Architects saw many more opportunities. This set the tone for the project and so the concept began. Upon approaching the home on street level, a person is led past finely detailed Scandinavian timber screens opening up and leading one across a bridge suspended over water. The large open-plan layout provides unobstructed views of the forest from within the interior spaces of the house.... En savoir plus

Projet • By ArchLAB studioMaisons privées

Panoramic view house

Private house is designed in a terrainy and picturesque location with a panoramic view of Vilnius city. Additional advantage of the lot is green surroundings near a public park. These qualities have become an inspiration for the house concept with panoramic windows facade and large terraces.   Natural and long lasting materials are used for exterior finishing. The stone facades are combined with emalit glass and large windows.   Form of the building is minimalistic and rational with an area of 180,97 sq. meters. Functionally it is divided into two levels: main living spaces and covered patio on the ground floor and bedrooms on the second level. En savoir plus

Projet • By Raimondo GuidacciMaisons privées

Casa d'angolo

San Severo is a small town near Foggia. The historic city centre is chacterized by two-storey and three-storey buildings. There are also tall edifices and depositories. This architectures have facades realized with bricks or white plaster. Many of this buildings are covered  with Apricena’s stone in the low part. Usually they are closed by a flat roof or by a pitched roof, not very sloped. The part that comes out of the roof  is always restricted according to the mediterranean house tipology.“Casa d’angolo” was born in this contest. A building based on a rectangular plan and realized starting from an old storage. The idea of this  introverted house starts from the necessity of blocking the view of the interior space... En savoir plus

Projet • By Josef Weichenberger ArchitectsAppartements

HSG - Hilde-Spiel-Gasse

Situé dans la périphérie sud de Vienne, entre la rivière Liesing et la gare de Liesing, ce projet de logement offre une combinaison exceptionnelle de logement urbain et de vie rurale.   Trois éléments de conception créent une façade accrocheuse et façonnent le caractère distinctif du bâtiment:   1. Façades en briques sur les penthouses en retrait, maisons de ville à deux étages et espaces communs au rez-de-chaussée. En couleur et en échelle, elles font allusion à un bâtiment historique voisin, soulignant les liens visuels avec le contexte urbain du projet.   2. «Balcons en C» - É... En savoir plus

Projet • By rue royale architectesLogement social

Pignons sur rue

Voir loin“Pignons sur rue” est la première résidence réalisée dans le cadre de l’opération de renouvellement urbain des Pérouses, à Brignais près de Lyon. Avec des objectifs ambitieux en termes d’architecture et d’engagement social, ce premier projet joue un double rôle de marqueur urbain et de pionnier. Il amorce le changement, impulse une nouvelle dynamique, donne le ton et l’image de cette mutation. Pour autant, la page n’est pas blanche, l’architecture fait face à une histoire existante, la ville se reconstruit sur elle-même.Entre jardins familiaux et immeubles démolis ou en cours de réhabilitation, l’îlot prend l’allure d’un manifeste avec un ensemble d’une grande douceur dans un contexte encore difficile. Son organisation urbaine, ses... En savoir plus

Projet • By Gariselli AssociatiMaisons privées

Architecture for addition

On the hills of central Italy, a house 60s with an attached craft activity is transformed by the recent restructuring in a family house. A large marble base on which has been reassembled the whole construction. Scenes that go beyond the large base to extend the surrounding terrain and communicate with it. The materials that alternate are: cotto facing in dividing walls, glass mosaic columns, copper in finishes and coverings, marble and brick on prospectuses. Covered walkways, porticoes and a large terrace overlooked by large windows for the new ground floor apartment, whose clients were asking precisely to be able to enjoy the surrounding landscape and feel constantly inhabitants of their green garden... En savoir plus

Projet • By ULMA Architectural SolutionsBâtiments individuels

SPECIAL BALCONY PIECE IN THE TEMPO BUILDING

ULMA has designed and manufactured a custom piece for the restoration of the emblematic Tempo building.ULMA Architectural Solutions has created a prefabricated special piece for the structural cantilever balcony of the emblematic Tempo building in Valladolid. Given its size and weight, it is a highly complex piece, which has been used to secure the balcony to the slab and therefore maintain the original iron railing. In order to rehabilitate the balcony, the project's architect, Álvaro Finat, required a solution which could restore the building's balconies both structurally and in terms of finish. “I wanted to avoid using a metal structure similar to the previous one, and I hoped it would no... En savoir plus