Architecture landscape

An overview of projects, products and exclusive articles about architecture landscape

Projet • By LANDPROCESSParcs/jardins

Chong Nonsi Canal Park

The Chong Nonsi canal: The first canal as the blue-green infrastructure public space at the heart of Bangkok. Once known as the Venice of the East, the city of Bangkok was famous for its vast interconnected network of canals rich in life, brimming with culture and spiritual significance. When the first settlements in Bangkok were created, important communal hubs like temples and markets were built into the canal banks utilizing the canals as a primary means of transportation making them the lifeblood of the city. LANDPROCESS Being in the tidal zone, the water levels in the Chao Phraya River and subsequently the connected canals frequently change in height, traditional Thai homes were built on stilts on the canal banks as the peop... En savoir plus

Projet • By Redland-scapeHôpitaux

Somdej Chao Phraya Institute of Psychiatry

Historical Significance and Site Context Somdej Chao Phraya Institute of Psychiatry is the first psychiatric hospital in Thailand established since 1889. The hospital is well known for its specialised psychopathology center offering effective care to allsevere levels of mental health symptoms. One of the hospital’s essential mission is to enhance people’s positive perception towards psychiatric hospitals, where  local superstitions of mental disorders being linked to the spiritual realm mixed with  social stigma led to an ignorance that impeded hospitalization. With over 130 years in service, the hospital is renowned for its prestigious medication and the constantly enhanced facilities that accommodate increasing numb... En savoir plus

Projet • By Redland-scapeAppartements

Life Ladprao the Valley

Life Ladprao(LP) is a new prototype of residential project that contemplates future urban-living challenges. Urbanization growth with limited access to green spaces has led to disconnection from nature. As a result, this has negative impacted the health of humans profoundly. Redland-scape by Mr.Rungkit Charoenwat A lot of research points out a positive correlation between nature and a high-quality of life in terms of well-being mentally and physically. The landscape team conducted intensive research and thus achieving the goal of creating a human-nature relationship, and incorporating great concern to sustainability by applying the Biophilic theory into the design of the modern built environment.  Redland-scape by Mr.Rungkit C... En savoir plus

Projet • By OVERCODE architecture urbanismeCentres communautaires

COMMUNITY CENTER

La mairie de Quedillac souhaitait construire un Centre Culturel pour la ville. L'objectif principal était de lutter contre la capsularisation en offrant un lieu où une diversité de publics pourrait se mélanger et se rassembler autour d'un socle commun, favorisant ainsi le lien social entre les citoyens. Le nouveau bâtiment comprendrait une médiathèque, un hall - espace café, un espace jeunesse pour les adolescents et une section de garde pour les jeunes enfants. David Foessel Le site choisi par la municipalité se trouvait à côté de la mairie, en plein centre de la ville, où se trouvent d'autres équipements publics (mairie, boulangerie, rest... En savoir plus

Projet • By RIOSBureaux

Ellison Institute for Transformative Medicine

Le Lawrence J. Ellison Institute for Transformative Medicine est un institut de recherche et de traitement du cancer de classe mondiale dont la mission est d'encourager les professionnels de la santé à collaborer et à interagir dans un environnement centré sur la nature. Art Gray Le directeur fondateur de l'institut, le Dr David Agus, croit en un changement de stratégie fondamental dans la lutte contre le cancer : changer le sol pour que la graine ne pousse pas. Cette prémisse innovante est une inspiration clé pour la création d'un environnement qui soutient la meilleure recherche et inspire la découverte. Art Gray Le design intègre les principes de la nature.... En savoir plus

Projet • By whitelakewhitelakeParcs/jardins

Marginalis

The place of intervention is a ravine, which was a play area in summer and a high slope for sledding in winter. This territory is part of the Belkino mansion park area with a cascade of ponds. Caption Urbanization of the territory caused a series of transformations, as a result the ravine ceased to be a natural extension of the park. First, it turned into an open parking lot, then the land was given over to the construction of a shopping center. This building was not completed and the place turned into an extinct pixel of the city, isolated for more than 10 years. Caption However, the place did not remain indifferent to its position, time returns everything to its former situation — the slab is overgrown with grasses, part... En savoir plus

Projet • By Brusnika Company, RussiaAppartements

Mixed-use zone instead Soap factory

Being constructed by Brusnika, Mylzavod is a quarter in the heart of Novosibirsk. The project name references its location. The site was an industrial estate dominated by a soap factory in the early 20th century. Producing over 30 varieties of soap, whose top quality made it a product for export, it was a unique production line in Siberia. Back in the day it was an industrial part of the city, but after the 1950s it was gradually transformed into a residential area. Caption Small houses appeared next to factory shops, but residents were displeased with the industrial neighbourhood. By 2013 the factory production was discontinued and the plot was chosen for the renovation programme of central Novosibirsk and allocated for a new housing... En savoir plus

Projet • By MOSO Bamboo ProductsMaisons privées

Luxurious garden with a touch of Bali in Arnhem

Dans la belle ville d'Arnhem aux Pays-Bas, à l'arrière de cette résidence privée dans le jardin se trouve un morceau de Bali. Avec du MOSO® Bamboo X-treme® installé partout sur le système de rail démontable GRAD, ce look luxueux est complété par une ressource naturelle native de Bali et une élégance qui rayonne dans tout le jardin. Caption Jardin urbain de luxe avec une touche de Bali Conçu avec passion, qualité et créativité par TIM Exclusive Gardens, ce jardin est le véritable reflet d'une conception qui a intégré les souhaits du propriétaire pour apporter une harmonie entre l'intérieur... En savoir plus

Projet • By Arizon DesignCentres commerciaux

VITA RIVE GAUCHE

The challenge is how to integrate the buildings, landscapes and avenues on the 350-meter long river bank into a shopping and leisure scene, in harmony with the natural environment. Shen-photo Shen-photo The Architect Mr. Junwei Shen was inspired by Floating island.Using the floating rhythm of water, the river bank will form different sizes of island space, and the curved river bank will stretch for 350 meters.The main street, is defined as Avenue Island Space, for extending the commercial space. The section along the bank is defined as Water Island Space. The designer set a pathway connecting the south and the north, combining several multifunctional experiencing spaces, such as: Open Bar, Gold Cage Swing Plaza, The Light House,... En savoir plus

Projet • By Chung ArchitectsMaisons privées

Castle Cove Alterations

La transformation de Castle Cove est le premier projet de Chung Architectes.  Le projet est modeste par son échelle et son budget.  Nous avons entrepris de rajeunir une maison familiale fatiguée et de la rendre plus adaptée à son contexte, au paysage naturaliste du jardin en terrasses et aux besoins fonctionnels de la famille. Andrew Chung Andrew Chung La famille a des besoins divers pour la maison, y compris des installations de travail à domicile, un studio d'art et d'artisanat à domicile et une coopérative alimentaire communautaire pour plus de 50 familles locales.  L'objectif du projet était d'ajouter un salon et une chambre à coucher et d'amé... En savoir plus

Projet • By Lisa Breeze ArchitectMaisons privées

Flemington House

This 1940s semi-detached brick home in Flemington has been treasured by the same family since it was originally built. The current owner, the great grandnephew of the original owner, was keen to honour its heritage in as many ways as possible. Cathy Schusler Cathy Schusler In its long history the house had largely gone untouched, which meant many of its lovely old features were still intact. However, there comes a time with every home where an ancient Kitchen, and degrading Bathroom, need an overhaul to bring them up to contemporary living standards and to provide for a long life ahead. Cathy Schusler Cathy Schusler For this renovation the rear part of the home was emptied, it was given a small extension, the service r... En savoir plus

Projet • By Rigidized Metals CorporationPromenades

The Boardwalk at Jamboree Road

Rigidized® Metals’ pattern 6WL®, perforated, makes up the sunshades in these outdoor seating areas at the award-winning Boardwalk on Jamboree Road in Irvine, CA. The perforated metal allows air and light to flow through the screens, while still providing shade, and the deep texture provides durability with resilient stainless steel. En savoir plus

Projet • By Rigidized Metals CorporationPaysage commercial

ResMed San Diego

Rigidized® Metals’ pattern 6WL®, perforated, makes up the sunshades in these outdoor seating areas at ResMed Inc in San Diego, CA. The perforated metal allows air to flow through the screens, and the deep texture provides durability with resilient stainless steel. Swinerton Builders Swinerton Builders   En savoir plus

Projet • By asap/ adam sokol architecture practiceLogement

F House

F-House was commissioned to add a design-driven accessory dwelling unit to a home in LA’s Melrose District. The unit was intended to combine parking with additional family space, while also re-conceiving the home’s outdoor areas. Taking into account the brief as well as some challenging privacy issues, we proposed a very simple building “clad” in hanging vines, which would act as both a sun screen as well as a moveable object, interacting with doors and windows to create a variety of impressions and layered indoor and outdoor spaces. Caption Caption Caption Caption Caption   En savoir plus

Projet • By Elías GroupAire de planche

La Duna Skatepark

In 2019 the Mexican Ministry of Agrarian, Territorial and Urban Development through the Urban Improvement Program chose Ciudad Juarez as a one of the sixteen cities with marginalized neighborhoods to build public spaces to improve the quality of life of their inhabitants. In an area of ​​high marginalization to the east of the city, the Tierra Nueva neighborhood, characterized by being a housing area provided by the state, where a community of migrants coexists who come to this city in search of a better job in the local industry.  Onnis Luque In this context, Parque Oriente, a municipal park, is the meeting point that provides the necessary space for the devel... En savoir plus