Architecture design contemporary

An overview of projects, products and exclusive articles about architecture design contemporary

Projet • By MR StudioMaisons privées

Triplex House

Located in the Santo Amaro Bay, between the beautiful Oeiras Garden and the Santo Amaro beach, this sibling house was redesigned to carefully balance the existing house and to carefully meet the long-term needs of a young professional couple. The main challenge was to create a completely revitalised house that translates the contemporaneity and the sense of comfort, calm, and purity, but still maintained the house's heritage. Caption Caption Caption Caption Caption En savoir plus

Projet • By Think ForwardAppartements

By the Sea

By the Sea est un projet de décoration intérieure d'un appartement de 135m2 avec une vue spectaculaire sur la mer, situé dans un nouvel immeuble résidentiel de luxe à Burgas, en Bulgarie. Le design s'inspire du paysage marin environnant, captivant la sensation sereine des nuances d'azur de la mer Noire, des reflets scintillants du soleil, des dunes de sable doré et des levers de soleil flamboyants. Think Forward Think Forward L'appartement se compose d'un salon, d'une chambre principale, d'une deuxième chambre, d'une chambre d'enfant, de deux salles de bains et d'une vaste terrasse. L'approche du design est contemporaine et minimaliste, résistant au passage du temps. Tous le... En savoir plus

Projet • By A.J ArchitectsAppartements

Aura, Bangalore

Bangalore’s central areas are faced nowadays with fast and somewhat chaotic densification. While we believe that density can, and many times must be seen as a form of sustainability, we also admit that the relationship between habitation within an old urban fabric and the increase of its density is often a fragile one, as places might lose their character. Our project seeks an appropriate answer to this problem by mediating between different sizes and densities in a central neighbourhood of V.V Puram with small streets, long, narrow plots, and a puzzle of old and new buildings of all types and scales. A.J Architects The volumetric proposal seeks to partially open the building to the street, in the depth of the plot. Because of t... En savoir plus

Projet • By Tagir Fattori ArquiteturaPaysage commercial

Pier 31

Pier 31 is a multi-family residential building worthy of a small, thriving and growing city. The building is located in a high point of the city of Flores da Cunha, in the interior of Rio Grande do Sul - Brazil, a municipality that stands out for its wine production and furniture manufacturing, balancing innovation and tradition. Marcelo Donadussi Marcelo Donadussi Therefore, Pier 31 could not be much different: the building was conceived on a relatively narrow site, with contemporary design and only four floors intended for apartments with generally traditional floor plans. The project's differential lies precisely in the contemporary design: unusual for the region, but still respecting the urban scale and occasionally bringing... En savoir plus

Projet • By GUILLEM CARRERA arquitecteMaisons privées

CASA PR

La maison est située sur un terrain pentu qui a la vertu d'être localisé à une altitude topographique assez élevée, de ce fait, avec une orientation visuelle vers la chaîne de montagnes du littoral, le centre urbain et la mer. Il participe également à la formation du quartier résidentiel de Vallpineda, l'une des premières urbanisations qui se sont développées dans la ville de Sitges. Jose Hevia Jose Hevia Non seulement l'observation initiale du site a révélé que la topographie originale des parcelles vides avait été modifiée de manière notoire dans le passé, mais aussi qu'ils avaient &ea... En savoir plus

Projet • By DIG ArchitectsAppartements

Fillet Haus by Dig Architects

The articulation of Fillet Haus lies at the intersection of an endeavour for an immersive environment, a reimagining of contemporary interior architecture in the Indian apartment genre, and a habitat tailored perfectly to a certain lifestyle. Given that the site was a nondescript, 4BHK apartment in equally nondescript surroundings, the home was retailored to be an inward-looking one. The clients, a young, well-travelled family of three, were clear about their requirements: a contemporary living space that would do away with the extraneous. Consequently, of the four bedrooms, only two were retained. Of the remaining two, one was used to create a larger master bedroom, while the other was repurposed into a lounge cum guest room. Creating a me... En savoir plus

Projet • By Km0Studio ArchitectsCentres sportifs

MTH Clubhouse

Le MTH Clubhouse est une installation de la MawarTownhouse permettant de réaliser des activités sportives et des salles de réunion semi-privées. Le clubhouse est le seul bâtiment communal de cette zone de maisons de ville. Il comprend une piscine, un mini terrain de basket, une salle de fitness, une salle de yoga et une salle de réunion. Astungkara Handyan A Initialement, cette maison de ville était destinée aux expatriés internationaux avant d'être finalement vendue au public. La maison de ville de Mawar est conçue avec des maisons de style moderne et tropical, aussi la conception de ce clubhouse s'efforce-t-elle de maintenir l'harmonie de ce style. Astungk... En savoir plus

Projet • By Studio ST ArchitectsAppartements

State Street Townhouse Renovation and Addition

A developer acquired 544 State Street and did a gut renovation of the Brooklyn townhouse after it had been vacant and neglected. Fortunately, through close analysis of zoning law, Studio ST found that the owner could enlarge the building by almost 50% by adding to each floor and excavating the cellar. Photographs Taken by Studio ST The townhouse was divided into four full floor apartments of simple and minimalist design. The typical layout of each includes an outdoor space; two bedrooms on the north side of the building; and the kitchen, dining room and bathrooms at the center. The new south side addition contains the living room and an office. Photographs Taken by Studio ST The cellar houses storage spaces, mechanical rooms, a... En savoir plus

Projet • By shenakhteh studioCentres d'exposition

tehrani stone complex

This project's approach, which is a place to display and sell stone slab products, goes beyond creating a showroom. It tries to give the audience a choice by being in space and sensory experience of using stone material in the building as an artistic object. The project is an annex to a newly constructed shed, after which the employer intends to add an office, a residential section, as well as an exhibition space. As a result, the connection that the add-on unit establishes with the existing shed becomes important and in many decisions affects the overall form of the project and the placement of the spaces.  The project is located in Shams Abad Industrial Town. In a context where most sheds and shops work in the field of stone materi... En savoir plus

Projet • By GUILLEM CARRERA arquitecteMaisons privées

CASA 22 AVELLANERS

Santes Creus est la capitale de la municipalité d'Aiguamúrcia. Elle est située sur la rive gauche de la rivière Gaià, autour du Real Monestir de Santa Maria de Santes Creus, l'un des joyaux de l'art cistercien du XIIe siècle en Catalogne. Créé en 1843 dans les anciens bâtiments du monastère, le village comprend des lieux d'intérêt liés à l'édifice monastique tels que le pont de pierre, la croix gothique, la petite église baroque de Santa Llúcia et l'ancienne cave coopérative moderniste. En suivant la rue principale, qui mène au monastère, au détour de l'endroit où part la route d'Aiguam&uacu... En savoir plus

Projet • By Phidias IndonesiaMaisons privées

Well of Light House

Cabinet d'architectes : Phidias Indonesia Architecte : Harfansyah Azhar Surface : 500 m2 Année : 2019 Lieu : Bekasi, West Java, Indonésie Photographe : Andreaswidi Profil IG : @mharfansyah Andreaswidi Située dans le quartier animé de Bekasi, à Java Ouest, en Indonésie, la maison The Well of Light a été conçue pour être une oasis pour les résidents. L'approche de base consiste à créer une maison de style contemporain tropical. Andreaswidi Le principe principal de la maison est de créer un refroidissement passif en optimisant la pénétration de la lumière et la circulation de l'air dans toute la maison par la... En savoir plus

Projet • By Leonardo MarchesiTemples

HOUSE IN LUXOR

Luxor is a modern city built on the foundations of Thebes, the ancient Egyptian capital of the New Kingdom. The whole city was built on the east bank of the Nile, where the pharaohs decided at some point to build a gigantic temple complex dedicated to Amun. Caption The site was always under the construction eyes of the pharaohs, since the pharaohs use to build their homes in brick, (stone was dedicated to temples and tombs), thus not much has been left of ancient royal palaces. Caption The House in Luxor sits on an island, isolated from the noise of the city and aim to reverse the housing construction tradition; a house built with gigantic blocks of stone secured in place by gravity alone. Caption For this reason, the Hous... En savoir plus

Projet • By ODAMIMaisons privées

Beaches House

Toronto’s Beaches neighbourhood presents a peculiar condition within the city.  Vast, sandy beach stretches out along the northern shore of Lake Ontario, transporting visitors away from the buzz of the city.  Just one block north, Queen Street, lined with busy shops and restaurants, runs parallel to the water, extending all the way to downtown.  To experience the area is to seamlessly transition between a natural and calm landscape, and an urban and lively atmosphere. “Beaches House” is a split-level residence located in the middle of these two environments, with Kew Beach to the south, and Queen Street to the north. Responsible for the interior design, our goal was to create a home which would reflect thi... En savoir plus

Projet • By LS3PBureaux

Modern Minds with MUSC Health

An innovative mental health and wellness center, Modern Minds with MUSC Health provides treatment for adults who are struggling with mental wellness, as well as those who are seeking growth in their personal and professional lives. The 3,400 SF renovation includes check-in and waiting areas, private waiting area, consult rooms, group therapy room, observation room, and both private and open offices.   Katie Charlotte Photography The design was crafted to create a soothing environment to reduce stress and remove the stigma of receiving mental health services. LS3P provided schematic planning, construction documents, and interior design, including structural finishes, furniture, and artwork.   Katie Charlotte Photography... En savoir plus

Projet • By ORKO Architecture & Design (OR KOCHAV)Appartements

KA House

160 sqm House Renovation in a rural setting,  We maintained a connection to the place with a warm and homely atmosphere and took care of natural materials like black iron in the windows, wood in the parquet and furniture. Windows were opened to let in light and openness, and the alignment of the levels maintained continuity and allowed a free and safe passage even between the interior and the exterior that was re-paved and a new pergola was designed for it.   The house has three bedrooms, two bathrooms and a central living space. A large wooden door opens to a small and inviting entrance foyer, to the right of which is a study and guest toilet. To the left is a corridor to the parents' bedroom, grandchildren's room and bathroom.... En savoir plus