‬ architectural

An overview of projects, products and exclusive articles about ‬ architectural

Projet • By Clear LightingBâtiments individuels

Staircase in Dietikon

A mansion in Dietikon, Switzerland has FlexgloTM F15 flex LED lights lighting up its long-run staircases. F15 runs10m continuously per single power feed, making the installation very easy. The neon light strips are fixed inside the structure of the staircases invisibly. The results came out great and even exceeded what the customer expected. The lighting outlines the long distance stairs, creating quite a spectacle in nighttime. En savoir plus

Projet • By Clear LightingBureaux

Travel agency in Küssnacht am Rigi

A travel agency in Küssnacht am Rigi, Switzerland installed FlexgloTM F22 to brighten the stairs in three floors. The customer wanted no LED driver or cable between the floors. F22 flexible lights are available in two bending options and makes an easy fit to the curved walls. Only 3 power supply is needed for this installation, one for each floor. The 4000K color temperature enables the lighting to go well with the natural sunlight coming through the window during morning or afternoon hours.  En savoir plus

Projet • By Clear LightingMaisons privées

Private house in Bettingen

A residence owner from Bettingen, Switzerland chose FlexgloTM F15 LED lights to light up his garden and provide illumination for the parking lot below. To make the lighting as discreet as possible, F15 LED are mounted on the upper frame of the building without the cable being visible. The customer went with RGB colors in order to host various themed parties or events in the garden. En savoir plus

Projet • By Arquitectura en Movimiento WorkshopHôtels

Waye

Located in the city of Valladolid, the third most populated city in the state of Yucatan. Rafael Gamo Design premise: a broad urban analysis and a deep study of its inhabitants, culture and customs. Our conclusion was to discover the great activity, taste and devotion of the “Vallisoletanos” for community life through daily social coexistence in free, open spaces. Conceptualized as a master plan, to add to the city and the few existing public spaces (The Main Square and the Convent’s park), reinforcing the popular activities of the locals around culture, art and gastronomy. Rafael Gamo The hotel program only needed 30% of the space of the 40902.86ft² lot, located on one of the main avenues;  the archi... En savoir plus

Projet • By Samuelov StudioBureaux

Kaufman Group

Our work for Kaufman, one of the leading importers and distributors in the fields of health, comfort, design and lifestyle in Israel, was full of creativity. Kaufman Group is steadily expanding in all directions, from the web to brick and mortar. The newly created logistical center for the Kaufman space needed to depict this growth, as well as house and showcase all of its brands. It needed to embody a logistical center, but it also needed character and design.   Uzi Porat Uzi Porat The inspiration for this design utilized the personality of all of Kaufman's brands, this includes the classic Italian design (Natuzzi), the comfort and ergonomics (Dr. Gav), the young vibe (Marley), and others. Through the diversity of the desig... En savoir plus

Projet • By a-designstudioMaisons privées

The Summer House

The soft clean lines, the subtle textures of the surfaces reflect the simplicity of the minimalistic architectural design of this modern beach villa in the southern coast of Sri Lanka. The Summer House consists of two floor levels with open living and dining spaces, 4 standard en-suite bedrooms, a master suite, a roof terrace lounge and bar. Sadun De Silva All inhabited spaces are provided with an infinite view of the ocean with the used of tall glazed windows. The framework of the windows is of white aluminium powder coat finish, which blends in with its neutral surrounding. The white interior and exterior finishes to the villa in Ambalangoda and its minimalist landscape completes the overall tropical feel. The introduction of the op... En savoir plus

Projet • By a-designstudioHôtels

Avani Kalutara Resort

Avani Kalutara Resort is a casual two hour drive from the city of Colombo. The resort is situated on a prime strip of land where the views cover the lake, lagoon, and the ocean. The picturesque setting creates a unique atmosphere for a resort hotel. Caption Overall design concepts developed for the common spaces; reception, all day dining, suites, indoor and outdoor lounges, and bar were to emphasize on vibrance of resort living, by bringing in subtle hints of colour, whilst maintaining a balance between the architecture and interior design elements. Caption The reception area was uplifted with casual lounge furniture, and sand tone floor finishes keeping in mind the grand lawn beyond the open French windows. The white wash timb... En savoir plus

Projet • By Elval ColourBureaux

Citypassagen

The new, modern flexible Citypassagen, Örebro dressed with etalbond® A2.Citypassagen – a state-of the-art #OfficeBuilding is an environmentally friendly building with a special 3D design. A simple building structure can be aesthetically elevated through intelligent and expressive application of architectural cladding products, etalbond® ACP can be easily formed, allowing a great variety of 3D shapes.Quantity: 4,000 m2Country: SwedenPhotographer: Andreas Hultèn En savoir plus

Projet • By a-designstudioMaisons privées

Second Lane Nawala Residence

Situated in a suburban residential area in Nawala, the site setting was ideal for a close-knit family. The overall architectural design of the residence takes a modern yet humble look and feel. Spreading across 3 floor levels, the common living lounge, pantry and dining, home office, and a guest bedroom is designed on the ground floor and family member’s bedrooms with en-suite washrooms on the first. The studio space on the roof top level was exquisitely designed for indoor and outdoor entertainment. Caption The richness of the residence is brought about by the use of subtle details such as the timber wall cladding which wraps around wide bear walls which further provides the interior a warm outlook. A similar groove details has... En savoir plus

Projet • By a-designstudioMaisons privées

79 Rosmead Place Residence

The architectural design of the residence is a combination of  modern design details, maintaining the traditional elements. Situated in Colombo 7, the residence consists of a wide road frontage. The design aesthetic of the facade was critical ensuring the privacy of interior spaces whilst maintaining a methodical architectural language throughout the residence. The use of timber trellis work between the first floor level column grid severed the monotony from the ground level solid boundary wall, and further elevated the building facade. The magnificent mango and Araliya trees that protrude through the trellis facade softens the exterior appearance whilst adding a layer of natural shade to the residence. Amila Rathnayake The open... En savoir plus

Projet • By PAIRMagasins

Rio Bravo Tailor Shop

Río Bravo is a haute couture, shirt, fabric and accessories store for men with more than four decades in the market; a family business that has stood out for offering the best fabrics and the highest clothing in the country. Its personalized designs and quality in materials and workmanship are recognized worldwide; for this reason they are representatives of the most exclusive brands of fabrics and cashmere such as Dormeuil, Zignone and Holland and Sherry. Its headquarters located on Calle de Hamburgo, in the Juárez neighborhood, became a symbol of elegance and sophistication over the years. However, recently they had to move the small tailor shop to a larger space just a few blocks from their place of origin. Such change serv... En savoir plus

Projet • By VertebralAppartements

Chiapas 168

In the Roma district of Mexico City, four residential apartments rise up next to an ancient jacaranda tree.  Onnis Luque Steel planters run along a series of balconies that disappear between sturdy branches of purple flowers and hanging jasmine.  Onnis Luque A core system of vertical circulation divides the communal areas from the private ones. The middle of the building is connected by a stairwell. The pine wood steps are bathed in pale sunlight that streams in from a near window and transitions to a warm gold.  Onnis Luque To the south, a curtain of bamboo sweeps across the width of the back garden protecting views from outside gazes and filtering the intense light through its translucent leaves that emula... En savoir plus

Projet • By WY-TO GroupPatrimoine

Good Food, Good Life

“Good Food, Good Life”, the first Southeast Asia Winner of the international C40 Reinventing Cities, by global climate leadership group, C40 Cities, is our masterplan to repurpose Singapore’s heritage fire station. It is envisioned to be a community node that reconnects Human to Human relationships, as well as with Nature through Virtuous Food cycle. Guiding this is the reignition of the fundamental essence that has united Singapore’s multi-ethnicity during her founding years: Kampung Spirit (“Village” in Malay), which has defined a distinctive way of life that taps into the altruistic side of humanity - Good things are shared, and burdens are carried. This then laid the foundation of Singapore’s ur... En savoir plus

Projet • By Axel Duhart ArquitectosMaisons privées

MAZATLAN 251

A private house developed in a very narrow lot, 32.75 feet with a narrower restriction of 3.25 feet in each side. One view to the street ond the other open to the water canal, so everything has to be opened to that side. Another consideration isue was the climate of the Mexican Pacific, with an average temperature over 86 F an a humidity more than 60%. Axel Duhart So the final decision was to built a closed box, with concrete walls with a narrow openings all the lateral side opened and a big window open to the canal view. The second floor was "suspended" by  two very big steel open apparent frames that lets the light flow to the lower floor. One side is used for a corridor with glass floor, so the light can go through. Ramiro... En savoir plus

Projet • By Za-za interior designLogement

Under the concrete

This house is an architectural reflection of an actual time . Our goal was in receiving visual balanced combination of sturdy monolithic and transparent blocks. Space, formed by concrete volumes, is fіlled by glass. Thereby, living and kitchen premises were formed. Caption   The hallway connects master block with guest bedrooms and has glass ceiling and walls. There is a home office under the garage and 3 bedrooms on the second floor. Caption The house was conceived like a durable modern building, which combaines concrete, wooden and glass volumes. Material contrast emphasizes the lightness of some and the heaviness of other architecture elements. En savoir plus