Architect's office

An overview of projects, products and exclusive articles about architect's office

Projet • By Smart Design StudioBureaux

Smart Design Studio

Un bâtiment industriel réadapté abrite un espace de travail spécialement conçu pour le cabinet de design multidisciplinaire australien, Smart Design Studio. Au sein de l'espace, quatre salles de réunion situées sur la mezzanine surplombent le studio baigné de lumière à travers les fines fermes d'acier existantes. Au dernier étage, un appartement de gardien spectaculaire s'étend sur toute la longueur du bâtiment. David Hutton L'intérieur célèbre la joie du processus architectural et de la fabrication, il reflète nos processus de conception et de travail. Quatre unités de menuiserie autoportantes de 14 mètre... En savoir plus

Projet • By INC Architecture & DesignBureaux

INC Architecture & Design Office

INC’s studio is an intensely personal portrait of our collective aspirations and culture. The goal was to create an environment that embodies the values of our company: human, dynamic, ever-evolving and complex layering were to be its hallmarks. We sought to express the multi-cultural, multi-generational and passionately collaborative workplace that is INC.  Eric Laignel The space was peeled back to its essential architectural shell. The exquisite 1930s structure including the columns, walls and ceiling were deeply sandblasted to bring forward the natural and honest beauty of the existing raw concrete. The concrete floor was polished to a high gloss finish throughout. Eric Laignel A back-to-the-future hypostyle of nin... En savoir plus

Projet • By HITOTOMORIMaisons privées

Hitotomori Headoffice In Nara

Hitototmori aims to provide not only architectural design, but also “design for living” which includes ideas for a healthy life through the enrichment of interpersonal relationships and eating habits. We have restored a 140-year-old traditional Edo Period home in city of Nara where people, ancient forests, and urban areas all coexist in one historically rich environment. The redesigned Hitotomori space functions as a design office, guesthouse, and cafe and is our primary working location. Hiroki Kawata Prior to reform, the buildings were divided by a courtyard garden into the 140—year-old main building and a paneled annex. The main building served as a living space and traditional Japanese sweet shop. The annex was u... En savoir plus

Projet • By Ryuichi Sasaki/ SASAKI ARCHITECTUREBureaux

Escenario SHIROKANE

This project has a triple role of residential, retail, and office spaces within the building complex. Located in Shirokane, Minato ward in Tokyo, it may be found at a corner of a four-way intersection on Gonohashidori — a street which extends to the south of Furukawa River. Takumi Ota Photography While at a first glance the street may seem to have an old-fashioned touch to it, however, it is not as narrow as what the traditional Japanese streets may be seen as — and both facades of the building may be seen from a far distance. For this reason, it was important to design the project to portray the architectural structure as an iconic presence on the street.  Takumi Ota Photography The five-stories building’... En savoir plus

Projet • By WR-APBureaux

WR-AP Studios

It’s a cold February morning and two architects visit a dark, dank and rather unsatisfying office | industrial unit as a potential first studio for a fledgling practice. Having laid empty for 2 years it wasn’t attracting the attention that the landlord wished but beneath the shoddy interior there was hope, there was potential. Here we outline the project that became the wr-ap studio. Ben Tynegate An approach of less is more was adopted. All internal walls were removed, clumsy load bearing walls to support an inefficient mezzanine were removed. Outdated and unhygienic kitchen area and toilet facilities were removed. Yet not all was lost – the existing timber staircase was retained for reuse in the new configuration. T... En savoir plus

Projet • By Arnold / WernerBureaux

Architekturbüro Arnold/Werner

À l'angle des quartiers adjacents de Munich, Maxvorstadt et Schwabing, se trouve le bâtiment Art nouveau classé de 1906 qui a accueilli pendant de nombreuses années une pharmacie traditionnelle. Aujourd'hui, après un grand projet de reconstruction, c'est là que se trouve le bureau Arnold / Werner Architekten. Ce projet de rénovation plutôt intéressant se caractérise par le fait qu'il a relevé le défi de trouver le bon moyen de faire interagir ses zones échelonnées les unes avec les autres tout en conservant une sensation de confort dans un espace ouvert. Cet équilibre est renforcé par les plafonds de 4,5 m de haut et les fenê... En savoir plus

Projet • By Feilden FowlesFermes

Waterloo City Farm

Feilden Fowles has completed the third phase of its masterplan of Waterloo City Farm: a new timber-framed education barn. Waterloo City Farm was established in 2014 on a formerly neglected plot south of Westminster Bridge. Owned by Guy’s and St Thomas’ Hospital and developed under a meanwhile-use lease, the 1630 sq m site has been transformed into a collective home for a trio of organisations - Jamie’s Farm, Oasis Waterloo and Feilden Fowles - each with a shared focus on education. Despite economic constraints, the group has fundraised together to deliver a masterplan that has created London’s most central urban farm and a verdant amenity for the local neighbourhood. Peter Cook Peter Cook The narrow rectan... En savoir plus

Projet • By A&M ARCHITECTSBureaux

A&M Architects HQ

A&M's Athens Headquarters were designed & built in a collaborative effort between our Architects, Interior & Graphic Designers and Engineers, with the common goal to house our multidisciplinary activities under one roof. Located on the corner of Agiou Meletiou and Drosopoulou street in the hip area of Kypseli, the A&M Offices were transformed from a residential structure to a corporate building. A true architectural statement of minimal black & white materials allow the space to be used by the A&M members in multiple ways. The six story building houses all 6 disciplines starting from the 1st floor up, while leaving the ground floor completely open and transparent to its visitors and daily users. Apart from the common... En savoir plus

Projet • By UtA / Unemori teco AssociatesBureaux

BASE Office

This is a renovation project of an entire building that had been built in 1964 in Asakusabashi, a district where wholesale businesses specializing in leather and decorative materials are concentrated. It is an office space shared between teco and Unemori Architects. What is the significance of gathering and working together in the age of coronavirus? And what kind of space is needed for that purpose? With these questions in mind, we held a design competition between the two firms to deepen our thoughts. Our idea was to let people circulate freely and activate the entire building by using four floors as common areas accommodating a meeting space, kitchen and restroom, while each of the two offices maintains its own base of operations separa... En savoir plus

Projet • By Perkins&WillBureaux

1250 Broadway

Le cabinet new-yorkais de la société mondiale d'architecture et de design Perkins&Will a dévoilé son nouveau siège à Manhattan, dans la Nomad Tower, située au 1250 Broadway, dans le centre ville. Le studio fonctionne comme une vitrine, offrant aux passants un aperçu de sa culture du design tout en connectant le personnel à la vie de la rue en dessous.   La vision du studio de New York se concrétise par un espace agile et intuitif, capable de pivoter pour s'adapter aux changements comportementaux, culturels et technologiques sur le lieu de travail. La flexibilité du studio permet au nouvel espace de servir de laboratoire d'apprentissage agile, expé... En savoir plus

Projet • By naturehumaineBureaux

_naturehumaine’s atelier

Les nouveaux bureaux de Naturehumaine s'installent dans un immeuble centenaire au coin de la rue Gilford, à la place laissée par M. Jiji, l'emblématique cordonnier du quartier ayant pris sa retraite. Le projet vise à restaurer les caractéristiques patrimoniales du bâtiment et conserver l'âme d'un commerce de proximité tout en lui insufflant une touche contemporaine. L'atelier s'installe sur 2 niveaux ; au rez-de-chaussée se trouve l'aire de travail principale et la salle de réunion. Le sous-sol devient un espace cuisine, salle-à-manger, matériauthèque et un espace dédié aux archives. L'intervention majeure fut de rénover l'ancien... En savoir plus

Projet • By C DesignBureaux

C Design Office Renovation & Expansion

Cette société de design a connu une croissance considérable au cours des cinq dernières années, et un agrandissement de son espace de travail était devenu nécessaire. L'équipe de projet a élaboré une solution économique qui rassemble tous les services tout en mettant en valeur la culture de l'entreprise et en exposant sa créativité.   Construite en 1927 et utilisée à l'origine comme entrepôt, la structure comporte des plafonds hauts, de grandes fenêtres et une maçonnerie intérieure apparente. L'utilisation du béton, de la brique et de l'acier dans le bâtiment illustre les innovations en mati&... En savoir plus

Projet • By Costa Lima ArquitectosBureaux

CLA Office

The project consisted of transforming a small storage space into an office of an architectural firm. En savoir plus

Projet • By LAN (Local Architecture Network)Bureaux

Paris XI

LAN has just delivered its own agency. The construction site lasted more than a year and is located at 47 rue Popincourt in a dis ‑ trict of Paris in the midst of urban renawal. The ambition of this project is that of bringing about a change in the agency’s practice, star ‑ ting with the premises and extending to the modernization of work and creation tools. The partial rehabilitation and transforma ‑ tion of a parking‑garage lot and its elevation by a wooden construction became a unique opportunity to question the way of working of LAN, and more broadly that of the architect today, in order to eventually make it evolve. All the themes dear to the agency’s work were addressed: densification, urban integration, the creation of an... En savoir plus

Projet • By PARTISANSBureaux

PARTISANS Studio

Located in Toronto’s west end in the Geary Corridor, PARTISANS’ new studio space is reflective of their architecture practice that takes a collective approach to its work and is highly experimental and sculptural. Rather than conforming to a set of rules or a one-person philosophy, over the past 8 years, PARTISANS has created a community of architects, interior designers, researchers, storytellers, entrepreneurs, builders, and cultural enthusiasts. This ethos and united approach was kept at top-of-mind throughout the design process for creating a headquarters for their community that encourages creativity, welcomes dialogue and allows for experimentation and thought-provoking ideas. A former gear and machine factory, the 11,000... En savoir plus