• architects

An overview of projects, products and exclusive articles about • architects

Projet • By Localic StudioLogement

AN HOUSE - Serpong

A house for young married couple located in tangerang, indonesia.with a land area of ​​120 sqm processed in such a way to accommodate client needs. Caption the concept is to use a double ceiling to maximize the integration of outdoor and indoor spaces. Thus the room feels more spacious because the outer and inner spaces are well integrated.   The choice of material in the interior space uses a lot of concrete and white to give a clean impression in the room, besides that it makes the room feel more spacious. On the other hand, the choice of material for the exterior is predominantly dark in color to reduce the height of the building, so that it is not too conspicuous around the site. Caption       En savoir plus

Projet • By kalbod design studioRestaurants

the green growth restaurant

Iceland and a fascinating and delicious experience in the warm embrace of the greenhouse! Caption Icelandic restaurant-greenhouse is a multifunctional space that can accompany the audience with the process of agricultural production while serving as an international restaurant. Caption The main idea of creating restaurant-greenhouse spaces was to open up and make available the inherent potential of the land for agriculture. Caption This opening to the light and being sheltered from the heat of the soil by providing the performance of greenhouses and also a view of the natural attractions of the region, provides the main goals of the competition. Caption En savoir plus

Projet • By Ákaran ArchitectsBureaux

Zomorrod 11: Bricks on The Move

A stack of four cubes, Zomorrod 11 stands firmly at the heart of a traffic junction in Tehran. The design has incorporated the use of geometric brick pattern modules following a strategy by which the exterior façade of the building stretches inside and forms many elements of the interior; from the lowest parking level at -5 through to the top. Parham Taghioff The one-way street it overlooks on the south elevation connects two of Tehran's main north-south arteries, therefore the nature of the site's impact on the passer-by is affected by speed and haste. The Architecture has aimed for the drivers and pedestrians to pause, even in passing, and perhaps reminisce through a modern structure with ties to the culture's past. In line w... En savoir plus

Projet • By GUILLEM CARRERA arquitecteMaisons privées

CASA 22 AVELLANERS

Santes Creus est la capitale de la municipalité d'Aiguamúrcia. Elle est située sur la rive gauche de la rivière Gaià, autour du Real Monestir de Santa Maria de Santes Creus, l'un des joyaux de l'art cistercien du XIIe siècle en Catalogne. Créé en 1843 dans les anciens bâtiments du monastère, le village comprend des lieux d'intérêt liés à l'édifice monastique tels que le pont de pierre, la croix gothique, la petite église baroque de Santa Llúcia et l'ancienne cave coopérative moderniste. En suivant la rue principale, qui mène au monastère, au détour de l'endroit où part la route d'Aiguam&uacu... En savoir plus

Projet • By Phidias IndonesiaMaisons privées

Twisted Detached House

Architect Firm : Phidias Indonesia Architect : Harfansyah Azhar Area : 200 m2 Year : 2021 Location : Bintaro, South Tangerang, Indonesia Photographer : Andreaswidi IG Profile : @mharfansyah Andreaswidi Andreaswidi Situated on a corner site, this house has two facades with one additional facade facing the corner. In general, this house provides a variation of spatial experiences that well interpreted both in the plans and in the built form.  Andreaswidi Andreaswidi In the plans, the first floor plan consists of living room, dining room, one bedroom and compact inner court to maintain the natural light penetrates into the house. The second floor plan, which is crossing above them, has three more bedrooms and t... En savoir plus

Projet • By Ramses Pech ArchitectLogement

Casa VEGA

The house was in abandonment for a period of more than ten years for which it presented great damages over time such as humidity, structural damage and materials in poor condition, so it was decided to divide the house into two floors generating two independent apartments . The concept of the house seeks to give a new life to the house through open spaces where lighting and air circulation are improved in the same way to generate a private area for the user where they can from having breakfast to inviting clients to their professional life in a unique and attractive space for them and the people who come to visit them. In the same way, it was sought that in the interiors that spatiality that was outside was maintained, transporting it to... En savoir plus

Projet • By Baxter Green ArchitectsMaisons privées

Country House Wiltshire

Location ·         Wiltshire Project Particulars ·         Listed Park land ·         Completed in 2021 ·         utilise the remaining buildings with a substantial new three storey stone building ·         stone cantilevered staircase and vaulted ceiling to the corridor https://baxtergreen.co.uk/pf/contemporary-country-house-architecture-salisbury En savoir plus

Projet • By Sachi DesignBureaux

MHS 3

The interior architecture of the building space is a concept development from urban nature into a sleek modernized form and scale of architectural methodology. Hap Seng 3 Tower, an aesthetical and functional commercial building that also meet top-notch industry standards with compliance of Grade-A office building, GBI certification, LEED Gold Certification and MSC zone.   This development is a 26-storey office building comprising of 5 levels of retail and F&B podium, 20 floors of office spaces as well as 1 level of roof F&B, sitting on top of 6 levels of basement parking. An approximately 90-metre high indoor vertical green wall within the internal atriums of the building that brings in indirect natural daylight to illuminate... En savoir plus

Projet • By EGM architectsHôpitaux

Drive-In OR Complex

EGM architects has completed a new, innovative complex of operating rooms on the roof of the visitor car park at the Reinier de Graaf Hospital in Delft. The unique drive-in complex offers rapid, easily accessible and welcoming care services. The complex responds to the growing demand for high-quality outpatient facilities in Dutch hospitals. Stijnstijl Fotografie Unique concept With the design of this drive-in operating room complex (OR), EGM has realized a concept that provides care in a new way. Everything is geared to getting patients back on their feet and giving them full control. Built directly on top of the existing visitor car park, the complex lets patients drive right into the operating room, so to speak. And, after their t... En savoir plus

Projet • By Jost ArchitectsAppartements

Adela Apartments

The project came about with the development of a large residential block close to the Elwood foreshore and Port Philip Bay. The brief simply requested a spacious apartment product that was cutting edge and contemporary, but subtle both inside and out. The concept of a large apartment resulted in six single level dwellings, each with the proportions of a small house. The apartments are low maintenance, functionally adaptable to appeal to a range of potential residents, and highly sustainable. Externally, rather than go for a standard “stacked wedding cake” form, the building was set back significantly from the adjoining properties on the lower levels. This allowed the main volume of the building to have vertical sides and reduce... En savoir plus

Projet • By Estudio PKLogement

Casa Sakura

The land Is surrounded with an environment of the Argentine Delta. Is implanted in a trapezoidal batch overlooking a lagoon. Its north orientation, towards one of its sides, provides the sun light to a patio with abundant vegetation, which Is used to generates the entrance of the house. It works as a bellows and an articulator; as a transition between the street and the access to the house, it is the heart of the house and all the circulations turn towards this patio. The west-facing facade has a sliding gate that is hidden when it opens with the intention of generating a scenographic sensation towards pedestrian access through a path that changes its forms. The idea is to go through different sensations: first we can appreciate the music... En savoir plus

Projet • By Swap officeCentres culturels

port of cultures

This site is part of city’s history, and the existing building has been part of some important events. Based on people’s votes, they prefer to keep the building as it is; on the other hand, the city needs a new building with new programs, especially cultural ones.So how could we inject new programs into the existing building?That’s why we decided to preserve the envelope of the existing building, put a glass box inside filled with programs. As a result, we’ve got a building with old, familiar facade .At some points, the glass box would break the wall, so that the transparency provides visual connection between the inside and out. We strengthened the envelope with a metal structure, which is also the structure for the... En savoir plus
PRIVATE HOUSE / model from buckwheat
PRIVATE HOUSE / model from buckwheat
PRIVATE HOUSE / model from buckwheat
PRIVATE HOUSE / model from buckwheat
PRIVATE HOUSE / model from buckwheat

Projet • By KET bureauMaisons privées

PRIVATE HOUSE / model from buckwheat

The buckwheat model conveys the warmth of the building, as well as the atmosphere of "tasty" architecture. The concept was prepared during the “Great Buckwheat Standing” in first lockdown (April 2020).  Design models from Buckwheat became a trend in Moscow after that. * Buckwheat is the most demanded product in lockdown time in Russia. #trendByKet  En savoir plus

Projet • By Elval ColourHôpitaux

ΙΑΣΩ

The magnificent project IASO with 3D shape in Greece. Elval Colour products can be easily formed to a small radius, allowing a great variety of shapes than many other competitive buildings products.  Design by Architectural & Lighting Design – Bllenddesign & Research Office Manufacturer: ConstAct     En savoir plus

Projet • By T3 ArchitectsCentres sportifs

DOJO Saigon

T3 Architects just designed the first Dojo in Saigon (Vietnam). The project started with a good mix of cultures: " Dojo " is the Japanese name of the building which means that the building will be built with a certain of Japanese traditional rules for the right practice of Judo. Then, the Dojo is located in the garden of an old French style Villa, and all this together in the dynamic city of Ho Chi Minh, Vietnam. Designed and built with the main sustainable principles in mind from the beginning, T3 placed the Dojo correctly on the garden using the existing Villa to be protected and right-oriented to avoid the main heavy rains/winds and designing the openings accordingly.  As the existing Villa will be rented as part of the Dojo offi... En savoir plus