Apartment

An overview of projects, products and exclusive articles about apartment

Projet • By Bernardes ArquiteturaAppartements

NS Apartment

With an original segmented floor plan, the project for the renovation of this 400 square meters apartment in São Paulo city united the spaces and integrated the entire social area. Seeking to create a visual unity, the main living wall was entirely covered in wood panels, which through mimicked doors – opening and pivoting – from floor to ceiling, give access to the TV room, kitchen, toilet and intimate area. On the walls with windows, the L-shaped joinery is an important element, responsible for space for books and exhibition of the client’s pieces of art, uniting living and dining and also serving as support for both spaces. Ruy Teixeira In this project, the material palette was chosen taking into account th... En savoir plus

Projet • By Bernardes ArquiteturaAppartements

MD Apartment

In the renovation project of this duplex apartment in São Paulo, the Bernardes Arquitetura team sought to create large and integrated spaces. The staircase, of a sculptural character, appears as the element of vertical circulation that connects the floors and has its presence revealed through the open gap in one of the walls of the room. The first floor has a navona travertine floor, the same stone that lines the staircase. Ruy Teixeira The social space consists of the living room in two rooms, the dining room and the office. The living room incorporates the old balconies. At the limit of the guardrail, new frames and planters with small bushes are arranged. The furniture is designed by important names in Danish Design like Han... En savoir plus

Projet • By ESTUDIO MMXAppartements

DPS Apartments

The building’s design is an exploration based on the traditional housing complexes and typologies of del Valle neighborhood in Mexico City; an urban layout where the street blocks feature pan coupé corners that create broad intersections. As a response to this specific situation, the scheme and building incorporate a diagonal sequence of spaces that transition from the public realm of the street towards the intimacy of the interior and private terraces and gardens. Caption Inside the scheme, the apartments are organized in such a way that there is no “back apartment”. The latter is possible through the combination of single and duplex typologies that have a relation towards the interior patios and gardens but... En savoir plus

Projet • By The Works InteriorsAppartements

Casa K

Nestled on the third floor of a plush apartment that sits on a 1000 sq yard corner plot, this home in the heart of lush green New Delhi redefines bespoke luxury and handcrafted elegance.  Built for TWI patrons who are connoisseurs of art, handpicking artefacts and trinkets on their travels, the space is envisaged as a luxe spatial ambience that is contrived through clean lines and modern decor to evoke meaningful experiences and timeless living. This home narrates the tales of a fondly-lived experience through each and every corner of the house, as was aspired for by the inhabitants.  Amit Mehra Spatially, the house accommodates a luxurious living space, a dedicated dining area, a classy lounge and three bedrooms, all of whi... En savoir plus

Projet • By Thomas Kröger ArchitektenAppartements

Apartment K

At the height of the treetops of the wooded Jewish cemetery in Prenzlauer Berg, the small penthouse apartment is located over two floors on a side wing of an old Berlin building. © Thomas Heimann The special location and the residents' desire for intimacy and openness gave rise to a spatial plan with different floor levels and a coordinated carpenter's finish whose materiality and colorfulness are three-dimensional, space-creating. Color-contrasting joints in the dark rubber flooring are continued in the joints of the butt-sanded fiberglass surfaces of the cabinets and wall panels, which resemble paper in their feel and translucency. © Thomas Heimann The lower floor houses the bedrooms, bathrooms and workrooms, and the... En savoir plus

Projet • By Think ForwardAppartements

By the Sea

By the Sea est un projet de décoration intérieure d'un appartement de 135m2 avec une vue spectaculaire sur la mer, situé dans un nouvel immeuble résidentiel de luxe à Burgas, en Bulgarie. Le design s'inspire du paysage marin environnant, captivant la sensation sereine des nuances d'azur de la mer Noire, des reflets scintillants du soleil, des dunes de sable doré et des levers de soleil flamboyants. Think Forward Think Forward L'appartement se compose d'un salon, d'une chambre principale, d'une deuxième chambre, d'une chambre d'enfant, de deux salles de bains et d'une vaste terrasse. L'approche du design est contemporaine et minimaliste, résistant au passage du temps. Tous le... En savoir plus

Projet • By Serge Schoemaker ArchitectsAppartements

Amsterdam Maisonnette

Depuis les années 1990, les anciens entrepôts situés le long de l'Entrepothaven à Amsterdam ont été réaffectés en espace de vie. Serge SchoemakerArchitects a transformé une maisonnette existante à l'intérieur de "Dinsdag", un entrepôt du XIXe siècle, en un appartement urbain confortable et élégant. Le résultat est une oasis de calme dans un quartier résidentiel animé. MWA Hart Nibbrig Construit en 1899 sur Cruquiuseiland, dans la zone portuaire orientale, l'entrepôt Dinsdag fait partie de deux immenses bâtiments de stockage, profonds de 30 mètres et longs de 100 et 200 mètres. En r&eacut... En savoir plus

Projet • By Antonio Vázquez | Architectural PhotographyAppartements

C10 House

Alvaro, the owner, is a landscape designer and seeks to create new sights into his house. Antonio Vázquez The proposal extends the possibilities of a very limited surface home by entrusting the result to a work on the total volume of the flat. Antonio Vázquez The former distribution had 5 different rooms with a restricted highness of 250cms on each one.  Antonio Vázquez The project unveil all the volume capable of the house in order to understand the space as a whole. The Z-shaped floor allowed us to solve the program in a very simple way, dedicating one side to the kitchen and the other to a small bedroom suite where the room, dressing room and toilet are distributed in a millimetric way. Anto... En savoir plus

Projet • By AtelierzeroAppartements

Shades Of

In order to offer a privileged view of the surrounding city, the renovation of this apartment in the historic center of Monza started with the inversion of the existing living and sleeping areas. Caption   Caption Instead of opting for a rigid division of the interiors, the project is configured as a series of spaces seamlessly connected, eliminating separations and doors as much as possible. Caption The prominent element of the living room is the bespoke corner kitchen, which hides the access to the rear anteroom and defines the dining space as a scenic backdrop. Caption Caption Materials, colors and furnishings recall the 70's with light irony, helping to create a welcoming and relaxing apartment. Capt... En savoir plus

Projet • By ArchimorphicAppartements

Runjiang No.1

Runjiang No. 1 Project, built by Archimorphic in Shijiazhuang, covers large flat-floor apartment products and high-quality light luxury small apartment products, and is committed to creating an iconic, luxurious scale of the futuristic community! The district is located in the high-tech zone on the east side of the main urban area of Shijiazhuang, with convenient transportation, adjacent to Shijiazhuang East Railway Station, Xinyuan Expressway and Huangshi Expressway, surrounded by urban trunk roads and Heping East Road, East Second Ring Road, etc., and is located near Metro Line 1, with superior traffic and pedestrian accessibility. Caption The innovation in the general floor plan is a highlight of this design. In order to highlight... En savoir plus

Projet • By Bernardes ArquiteturaAppartements

CCM APARTMENT

With a very segmented original plan, the project for the renovation of this apartment united the spaces and integrated the entire private area. The family nucleus consists of the children’s suites, joined in a large suite – with the possibility of conversion for two in the future -, the couple’s suite and a private living room. A continuous circulation axis, all covered in wooden panels, was created between the living and dining room and the private area, giving access to the office and the service areas. In the dining room, a light stainless steel bookcase on the sideboard with a mirror in the background reflects the landscape of the Guanabara Bay and the Sugarloaf Mountain. Ruy Teixeira The materials were chosen co... En savoir plus

Projet • By MBH ArchitectsLogement

Trestle Apartments

Claiming its name from the type of supporting framework used in railroad construction, Trestle Apartments is a new 28,601 square-foot residential development consisting of 202 units—six, three-floor residential buildings and two, two-floor retail buildings. Trestle sits on the larger campus of the San Carlos Transit Village, a mixed-use development designed around the San Carlos Caltrain station. The site was originally designed and contracted under Christiani Johnson Architects (CJA), which continued when CJA joined Alameda-based MBH Architects. For the housing and retail component of the mixed-use development, MBH created a TOD (transit-oriented development) at the station while preserving the historic train depot.  Caption... En savoir plus

Projet • By studio AEIOUAppartements

SUMAVSKA APARTMENT

The building modifications consisted in the removal of vertical non-load-bearing structures and the design of a completely new layout. The diagonal layout changed the apartment from 4 + 1 to 4 + kk with rooms with separate entrances, while their location and orientation achieved greater efficiency in space. The apartment in a residential building in the spirit of socialist realism is designed from a combined load-bearing system, namely from reinforced concrete pillars, girders and brickwork. The reconstruction therefore focused on exposing the original load-bearing structure and coloring it with various shades. Caption Caption Another task was the maximum use of all spaces with respect to the requirements of the investor. The cen... En savoir plus

Projet • By ZentralnordenAppartements

M31

In order to make better use of the total floor space of the small apartment in the Kreuzberg district of parts of the corridor were connected with adjoining rooms. Patrick Nitzschke-Kuhnert The goal was to create a generous, bright spatial structure for the shared apartment, in which almost sculptural-looking fixtures are juxtaposed with the rough, untreated substance of the old building. Central functions are now centered in the floor plan. Patrick Nitzschke-Kuhnert The eat-in kitchen, hub of dialogue and hospitality, is docked onto the floor-to-ceiling cube. It houses important functions such as the bathroom and "attic" without this being apparent at first glance. En savoir plus

Projet • By Studio ST ArchitectsAppartements

UES Combination

UES Combination/Apartment CombinationNew York, New YorkPhotography: Aviad Bar Ness Photography: Aviad Bar Ness Photography: Aviad Bar Ness Photography: Aviad Bar Ness Photography: Aviad Bar Ness Photography: Aviad Bar Ness   En savoir plus