American oak

An overview of projects, products and exclusive articles about American oak

Projet • By Ebony and CoLogement

Donna Karan's Spa house

Soothing, stunning and spectacular, Donna Karan’s spa house is everything you’d want a summer home to be. Take a comfortable seat, close your eyes, and imagine yourself sitting on those extremely wide reclaimed Antique American Oak planks overlooking the Long Island seashore. Caption The designers picked Ebony and Co’s reclaimed Antique American Oak planks in spectacular sizes, with a width up to 40 cm. The chosen timber has a strong character and unique aesthetics: worm-, beetle- and nail holes, cracks and beautiful ageing patina. Caption Caption En savoir plus

Projet • By Space Group ArchitectsMaisons privées

Cerys' Palace in Crystal Palace

This project sits in the Church Road Conservation Area in Crystal Palace, South London and consists of a complete refurbishment of a beautiful, historic five-bedroom house and a rear extension.  Unlike with many other projects, the brief here was not to create more area but to enable the clients to fall in love with their home of 27 years again and to make better use of the existing space. This has been achieved by cutting down on circulation area, refurbishing existing bathrooms and moving some into new locations and by providing a more functional and generous kitchen with a new dining area that looks out onto the garden. Further to that we have also created a proper home office, in order to finally provide a nice, tranquil environme... En savoir plus

Projet • By DesignIncRestaurants

Barossa Valley Estate Cellar Door

Le directeur désigné, Richard Stafford, a conçu l'installation originale du BarossaValleyEstate en 1999. Vingt ans plus tard, les os du bâtiment de style pavillon étaient solides, avec son mur dorsal en pierre, des vues encadrées des chaînes de montagnes de la Barossa au sud-est et du village de Marananga au nord. Cependant, les intérieurs avaient besoin d'être rafraîchis et les espaces manquaient de connexion avec leurs alentours. DesignInc a travaillé avec le paysagiste Paul Bangay pour créer un cadre pour le bâtiment où l'architecture et le paysage s'entremêlent.   L'expérience du visiteur commence par une allée courbe... En savoir plus

Projet • By Passos ArquiteturaAppartements

Tatuí Apartment

Le principal défi de ce projet était d'apporter à l'espace, situé dans une zone centrale de São Paulo, un sentiment de maison, où le contact avec la nature peut être toujours présent. Pour cette raison, l'utilisation de textures naturelles et la mise en valeur de l'éclairage naturel ont été choisies et les couleurs claires qui contrastent avec le vert présent dans les jardins sont prédominantes.    Avec la rénovation de l'appartement, l'espace social est devenu un grand espace de vie pour les résidents. La cuisine, la salle à manger, le salon et la télévision sont réunis et directement reliés... En savoir plus

Projet • By Studio weaveBureaux

53 Great Suffolk Street

53 Great Suffolk Street is a 15,000 sqft workspace fit-out in Southwark for George P. Johnson, undertaken by Studio Weave and Architecture 00. The international experience marketing company required an EMEA headquarters that met their diverse range of operations. The two storey workspace is contained in a renovated and extended Victorian warehouse that was designed by Hawkins Brown Architects.   Our team worked closely to create a scheme that balances a palette of subdued, natural materials with vibrant colours and extraordinary forms, reflecting the diversity and richness of the 100-year-old organisation.   It was important that the design accommodated George P Johnson's working needs in an efficient and comfortable manner, b... En savoir plus

Projet • By Fox johnston architectsPépinières

Waranara Early Learning Centre

Located in the ever-evolving Green Square precinct, the Waranara Early Learning Centre provides much needed day care for young residents in the local community. The project involves the adaptive reuse of a heritage-listed outpatients building into a 74 place Early learning space. A complex brief as well as a sensitive client has resulted in a challenging project. Careful attention has been placed on the overall useability of the Centre resulting in a cohesive and robust design bridging old and new. The integrity of the existing building has been retained - breathing new life into the structure – and a contemporary wing housing the entry, playspace and wraparound verandah has been grafted onto the original shell.   This permeabl... En savoir plus

Projet • By Taylor Pressly ArchitectsMaisons privées

Oreo House

La maison Oreo est un jeu de forme, de texture et de contraste. Les architectes Taylor Pressly ont été engagés pour concevoir l'intérieur d'une nouvelle maison résidentielle conçue par CLP Architecture. L'escalier en colimaçon avec sa finition en plâtre lisse se vissant en liège du niveau le plus bas de la maison à la terrasse supérieure devient le point central de la conception. De chaque côté de l'escalier, à tous les niveaux, se trouvent des boîtes noires de texture qui soulignent la douceur de la spirale et offrent une composition contrastée lorsque vous circulez dans la maison.   Les sols et les plafonds en béton a... En savoir plus

Projet • By Ewert LeafBars

There Cafe

Conçu comme un lieu de rencontre commun, le GatheredCafe est une proposition d'hospitalité authentique et stimulante, tirée par la force de son cadre architectural. Logé dans un magasin de laine du XIXe siècle, l'intérieur, recouvert d'une couche de peinture, célèbre le caractère industriel du site tout en y ajoutant de nouvelles interventions, une évolution de son identité historique.   Partant d'une vision visant à transformer l'édifice patrimonial emblématique en un lieu accueillant, la mission du Gant's (Pot & Pan, Gather&Tailor) était triple : honorer les qualités de l'entrepôt, favoriser un sentiment de... En savoir plus

Projet • By EL EQUIPO CREATIVORestaurants

PAKTA Restaurant

In the Quechua language of Peru Pakta means “union”; in this case the union of two cultures and their respective cuisines . The interior design created by EL EQUIPO CREATIVO emerges from this same idea, considering that Japanese cuisine is the basis of the nikkei gastronomy but wrapped in Peruvian tastes, colours, traditions and ingredients. With this in mind, the basic elements of the restaurant such as the bars, the kitchen and the furniture are designed with a clear reference to the architecture of the traditional Japanese taverns.   An explosion of colours evocative of Peru envelopes the space. This chromatic “second skin” is achieved by use of a direct reference to the Peruvian loom, offering a surprising... En savoir plus

Produit • By MaxiplyMaxi Veneer

Maxi Veneer

Enjoy the beauty of natural timber veneers on ply or MDF With Maxi Veneer you can enjoy the benefits of plywood or MDF with the look and feel of solid timber. Take your pick of our six stunning veneers to make your project pop. Thanks to our state-of-the-art pressing line and pre-finishing, we can guarantee timber veneers of the highest quality. Maxi Veneer also comes pre-finished with our hard-wax oil for instant installation. There’s no need to restrict Maxi Veneer to joinery projects, it looks equally impressive on large-scale wall and ceiling installations. Enjoy the richness of solid timber without the cost! En savoir plus

Projet • By Wiltshire Swain ArchitectsHôpitaux

Ashford Hospital Redevelopment

Ashford Hospital was successfully reshaped and designed through a site wide refurbishment, where contemporary interior architecture was injected into this multiple stage redevelopment.   With a brand new and transformed reception, administration, waiting area, amenities and pharmacy, the Hospital’s front-of-house facilities located on the Ground Floor were visually and functionally redesigned, effectively making way for an extension to the hospitals Day Procedure Unit, café and other patient services.   The Day Procedure Unit wasreconfiguredconsiderably to increase the capacity from 14 to 30 chairs. Withcontemporarypre and post surgery waiting areas, interview and preparation rooms, toilets, a new second stage rec... En savoir plus

Projet • By Sanders & KingMaisons privées

Lewisham House

Lewisham House a entraîné la restauration complète de cette maison victorienne classique au plus haut niveau en tant que maison familiale fonctionnelle d'aujourd'hui. Le processus de conception est le fruit d'une collaboration entre RBA Architects et les architectes d'intérieur Sanders & King.   La restauration et la conversion de cette maison victorienne unique ont nécessité une transformation moderne de la maison délabrée et classée au patrimoine, avec l'ajout d'un pool house/chambre d'enfant. Nous devions la prendre d'une époque victorienne révolue où la cuisine était le plus petit élément invisible de la maison et cré... En savoir plus

Projet • By Mathieson ArchitectsMaisons privées

Balmoral House

Located on the slopes of Sydney’s Balmoral Beach, this three level residence has been designed to capture views to the harbour, with a singular approach to architecture, interiors, and landscape.   The residence is entered at the upper level with an expansive living space which opens onto a covered terrace with views to the water and bushland beyond. An open kitchen is designed as a furniture element and features dark oak timber joinery and a custom 8-meter stainless steel bench with seamlessly integrated gas hob and downdraft exhaust. Four bedrooms, each with ensuite bathroom and dressing room, are located on the ground level below and open onto terraces and garden spaces. A poolside lounge opens onto a terrace and a basalt st... En savoir plus

Projet • By Casa100 | Arquitetura e DesignAppartements

Apartamento dos Vergalhões

In the iconic neighborhood of Higienópolis, a reference in modernist buildings in São Paulo, this project stands out for the enhancement of space and its visual amplitude, for the natural light coming from the two large windows in the room, and for the combination of textures and materials selected to compose the spaces. The living room and kitchen walls were removed, connecting the two areas.   The only closure created in a hollow concrete element, separates with a discrete division that maintains visual permeability. One of the rooms was demolished and integrated into the social area and now houses the TV room. To create a separation between the living rooms and the TV, we developed a piece of furniture made with an i... En savoir plus

Produit • By Douglas & BecALL OAK MIRROR

ALL OAK MIRROR

A Douglas and Bec icon. The All Oak Mirror’s minimal design belies its attention to detail. A steam-bent American Oak frame hangs from a premium leather strap, fixed by brass studs. En savoir plus