Willmott’s Ghost

Willmott’s Ghost

Architecte
Heliotrope

NBBJ
Lieu
2100 6th Ave, Seattle, WA 98121, USA | View Map
Année du projet
2018
Catégorie
Restaurants
Histoires par
Heliotrope

Price Erickson

NBBJ
AARON LEITZ
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct Name
FabricantsVitro Architectural Glass
Lighting / Crescent Light Pendants Lee Broom
Tile,Idris by Ait Manos MosaicsAnn Sacks
WallpaperKlaus
Chairs / Hiroshima armchairNaoto Fukasawa
FabricantsOluce

Fiche technique du produit
Lighting / Crescent Light Pendants
Tile,Idris by Ait Manos Mosaics
Wallpaper
by Klaus
Chairs / Hiroshima armchair
Fabricants
by Oluce

Willmott’s Ghost

Heliotrope en tant que Architectes.

La chef Renee Erickson, lauréate du prix James Beard, et ses partenaires ont lancé le mois dernier leur dernier restaurant, Willmott's Ghost, qui occupe le rez-de-chaussée de The Spheres (2100 6th Ave, Seattle, WA 98121). L'architecture est l'œuvre de Heliotrope Architects, la décoration intérieure de Price Erickson et la construction de Dovetail. Les Sphères sont la pièce maîtresse du campus amazonien de Seattle : des dômes vitrés abritant des lieux de travail et des conservatoires de forêts de nuages abritant des milliers de plantes du monde entier.

 

Willmott's Ghost sert des pizzas al taglio de style romain et des cocktails apéritifs italiens. Un théâtre de cuisine insuffle l'atmosphère, avec des chefs visibles dans la cuisine ouverte, et la mise en place en pleine exposition. L'un des trois seuls espaces des Sphères ouverts au public, le restaurant italien fait 1 900 pieds carrés et peut accueillir une cinquantaine de personnes. Avec une jungle de trois étages au-dessus, le restaurant tire son nom d'une fleur ressemblant à un chardon, baptisée en l'honneur de l'horticultrice victorienne Ellen Ann Willmott.

 

L'architecture et le design marient la cuisine italienne traditionnelle à une structure contemporaine en verre et en acier. L'équipe de conception s'est inspirée de la géométrie unique du bâtiment, ainsi que des environnements lumineux et aérés des musées et galeries d'art moderne. Enfermée dans l'enveloppe sphérique, la zone abritant le restaurant s'est révélée un défi incroyable - et inspirant - car une grande partie de l'architecture est dictée par les courbes. Des banquettes et des cabines en cuir incurvées épousent le périmètre vitré. Des murs incurvés revêtus de piquets de bois peints, inspirés par le moletage des faces des pièces de monnaie, définissent la salle à manger, et des bars incurvés avec des comptoirs en marbre italien remplissent l'espace.

 

La nourriture et la culture italiennes influencent la palette de matériaux - une pizza margherita ou le drapeau italien se traduit par des teintes pastel plus douces de marbre blanc, de carreaux roses, et de verts de menthe et de forêt. Les chaises, les dessus de table et les tabourets de bar en chêne blanc apportent une chaleur qui se marie avec les accents et la quincaillerie en laiton. Des porte-boissons incurvés sont fabriqués en laiton massif, tout comme un évier et un miroir en laiton dans les toilettes situées au bord de la façade en verre incurvée du bâtiment. Les carreaux marocains roses sont une couleur personnalisée d'Ann Sacks. L'œuvre originale d'Ellen Lesperance est éclairée par des luminaires en laiton.

 

Jeremy Price, de Price Erickson, explique que ""nous avons fait de l'artisanat l'ingrédient principal de la construction du restaurant"", qui a été compliquée par la nature incurvée du bâtiment et le système mécanique sophistiqué au-dessus et en dessous du restaurant, qui fait fonctionner le complexe The Spheres et maintient les plantes en vie. Le bâtiment sphérique en verre à facettes n'offrait pas beaucoup de place pour manœuvrer ou charger de grands fours à pizza alimentés au gaz. ""C'était comme construire un bateau dans une bouteille"", explique Mike Mora, directeur chez Heliotrope Architects.

 

L'architecture et le design d'intérieur qui en résultent évoquent des thèmes classiques écrits dans un langage contemporain. Des matériaux intemporels comme le marbre, le carrelage et le laiton forment des comptoirs aux courbes organiques, des murs arrondis et des étagères arrondies. Chez Willmott's Ghost, la nourriture et l'architecture se rencontrent dans un espace qui honore les traditions culinaires de l'Italie tout en reflétant la structure moderne dans laquelle il se trouve.

Read story in EnglishDeutschItalianoPortuguês and Español

Willmott’s Ghost

Price Erickson en tant que Architectes d'intérieur.

Willmott’s Ghost, designed by Price Erickson, and built out in shades of dark green, mint, pink, and gold against a background of Jeffry White, will be a fun and lively restaurant in a truly special setting. Italian wine, beer and spirits will all be featured, as will baked on site breads and pastries from Ben Campbell of Ben’s Bread fame. Willmott’s Ghost takes reservations, as well as walk in guests, and is open to all.

 

Material Used:

1. Located at 2100 6th Avenue at the corner of 6th and Lenora in the iconic Spheres

2. 44 seats inside, 35 at upholstered booths and banquettes, 9 at bar stools

3. 28 seats outside on its seasonal garden patio

4. Reservations accepted 

5. Designer: Price Erickson

6. Architect: Heliotrope

7. Builder: Dovetail

8. Lighting: DePelecyn

The Amazon Spheres - Centers of Energy

NBBJ en tant que Architectes.

NBBJ is working with Amazon, the world’s largest online retailer, to revitalize Seattle’s Denny Regrade neighborhood with the creation of new corporate office space, ground-level retail and public amenities.

The project encompasses approximately 3.3 million square feet on three city blocks, including three 37-story high-rise office towers, a mid-rise office building, a multi-purpose meeting center that seats 2,000 people, and the landmark The Spheres. To reflect Amazon’s community-focused culture, the design seeks to build a neighborhood rather than a campus, with emphasis given to ground-level amenities open to the public and to diversity in building character.

For instance, ground-level retail on each street front, sheltered pedestrian arcades and public art create a vibrant mixed-use neighborhood in an urban area formerly dominated by surface parking lots. The design also includes a public dog park, two-way cycle track on 7th Avenue, with dedicated entrances for bicycle commuters immediately adjacent to the main lobbies, and tower curtain-wall systems that extend upward to screen the rooftop mechanical equipment.

The first high-rise, named Doppler, was completed in 2015. At 37 stories tall, it contains offices as well as ground-level retail and restaurants, and it also links to the five-story, arena-style multi-purpose meeting center, which will serve the entire headquarters. The second high-rise, Day One, opened in 2016.

 

The Spheres
The centerpiece of the new Amazon headquarters is The Spheres: a multi-story, glass-enclosed workplace containing tens of thousands of plants and trees from around the world. As exposure to nature is proven to put people at ease and help them think more creatively, The Spheres are designed to help Amazon employees feel and work their best, and are open to the public on weekends.

The Spheres occupy a prominent location at the center of the site, where employees can step away from their desks to think more collaboratively and more creatively while surrounded by nature.

Design computation helped to generate The Spheres, each a pentagonal hexecontahedron formed by tessellating a pentagon across its surface. Algorithms enabled the team to quickly generate a steel-and-glass structure that could be constructed efficiently and cost-effectively.

Three fabricators across the Pacific Northwest collaborated to create the structure. The primary steel components were fabricated in a warehouse for greater ease and safety, as well as to maintain strict quality control.

The structural steel was then shipped to the site and assembled by the ironworkers crew. Thanks to the precision of the fabrication process, components such as these fit together almost perfectly, with very few adjustments necessary.

The Spheres are an employee amenity that also provides public benefits, such as public access to the entire first floor, street-level retail and parkland — including a public dog run — on the surrounding site.

The Spheres, housing more than 25,000 plants from around the world, are a key amenity to help Amazon's employees think and work differently. In addition to the plants themselves, the interior also includes tree houses, bridges, a waterfall and a conference room enclosed by greenery.

Winding paths with a variety of gardens and varied seating choices throughout the five levels of wraparound walkways create mystery as well as chances for exploration, from smaller nooks with quiet seating spaces to larger, more expansive spaces for group meetings, conversations, people-watching and day-dreaming.

The space provides a dynamic educational environment for employees and the public alike, with something new to discover on each visit. It’s a place for a walking meeting or to work solo, to find solutions to pressing issues, or to take an invigorating, inspiring stroll surrounded by nature.

 

Center of Energy
On the lower floors of the high-rise buildings, NBBJ also designed the Centers of Energy: social hubs filled with employee amenities that bring an urban vitality into the workplace, encouraging employees to connect and collaborate outside of the traditional office environment.

The Center of Energy contains a range of employee amenities, including a marketplace, food venues, labs, tech support, meeting areas, an outdoor terrace and other alternative workspaces.

Featured Projects
Latest Products
News