Wilkins Terrace

Wilkins Terrace

Architecte
Levitt Bernstein
Lieu
London Borough of Camden, London, UK | View Map
Année du projet
2017
Catégorie
Universités
Ben Blossom

Wilkins Terrace

Levitt Bernstein en tant que Architectes.

Despite the scale of UCL’s estate, the University lacked good quality collegiate external space. Through their masterplan, an opportunity was identified to create a new courtyard terrace above an existing service yard to the rear of the Wilkins Building, UCL’s original home, to provide a new high quality piece of public realm for both staff and students.


We developed the idea of enclosing the services yard as an undercroft, allowing the external space above to become the new amenity for a variety of uses. This is conceived as a contemporary, high quality, stone landscaped terrace set within the historic courtyard. As well as being split level with a new lift and grand staircase, this also creates new routes across the campus, bringing activity where previously there was very little. A new ‘fourth façade’ completes the classical courtyard composition to the east and conceals the plethora of services required for the existing buildings and the new lower refectory. Constructed using Portland Stone and designed to classical Georgian proportions, it is a contemporary interpretation of the surrounding historic architecture and helps to tie all the courtyard elements together.

Crédits de projet
Fiche technique du produit

ÉlémentMarque
FabricantsWienerberger
FabricantsAlbion Stone
Fiche technique du produit
Fabricants
Fabricants
Featured Projects
Latest Products
News